Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024


Ένα τραπέζι Ελλάδα 23&24 Ιουλίου

Ένα τραπέζι Ελλάδα 23&24 Ιουλίου

18 Ιουλίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 14:50
 
Η Chef Ντίνα Νικολάου ταξιδεύει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη! Διασχίζει το Αιγαίο και επισκέπτεται το Ιόνιο… Γεύεται για άλλη μια φορά την Πελοπόννησο… Ανακαλύπτει συνταγές με Μακεδονίτικη και Ηπειρώτικη ταυτότητα… Δοκιμάζει προϊόντα βγαλμένα από την κεντρική Ελλάδα… Γνωρίζει ανθρώπους φιλόξενους, δημιουργικούς, με μεράκι! …Και πάντα επιστρέφει στο σπίτι της γεμάτη από τοπικά καλούδια και έμπνευση για να μας προτείνει ένα απολαυστικό μενού! 
 
Το Σάββατο 23 Ιουλίου η Ντίνα επισκέπτεται την αρχόντισσα των Κυκλάδων, Σύρο. Μαγεύεται από την μοναδική αρχιτεκτονική του νησιού. Μαθαίνει τα πάντα γύρω από το περίφημο Συριανό λουκούμι. Συναντά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ανακαλύπτει το δίκτυο Aegean Cuisine.Δοκιμάζει τυροκεφτεδάκια από βολάκι Σύρου. Επισκέπτεται την Άνω Σύρο, τόπο γέννησης του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη.Κλείνει όλη την γεύση της κάπαρης μέσα σε ένα βαζάκι. Γεύεται παστελαριές. Σταματά σε μικρές γευστικές γωνιές του νησιού. Επιστρέφει στην Αθήνα και ετοιμάζει ένα μενού με Συριανό αέρα: μαραθοκαταϊφάκια, χοιρινές μπριζόλες πανέ με λούζα και λουκούμι τριαντάφυλλο με ρόδι να το φας στο ποτήρι! 
 
Την Κυριακή 24 Ιουλίου ο Νομός Λασιθίου υποδέχεται την Chef Ντίνα Νικολάου με ένα Κρητικό γλέντι! Η γαστρονομική της αναζήτηση ξεκινά από ένα γλυκό σταθμό γεμάτο από λαχταριστά λυχναράκια Κρήτης. Γεύεται τράγο με φασολάκια πάνω σε πουρέ καρότο. Προτείνει λαβράκι στην λαδόκολλα με φόντο τη θάλασσα. Κάνει βαρκάδα στην Ελούντα και παρατηρεί με θαυμασμό τη Σπίνα Λόγκα. Επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο και ανακαλύπτει γευστικές γωνιές της πόλης. Πίσω στην Αθήνα, ετοιμάζει ένα πρωτότυπο μενού με Κρητική ταυτότητα: σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτοσάλτσα, μοσχαράκι με σύκα, κυδώνια σε σιρόπι με κρέμα γιαούρτι σοκολάτα. 
 
Ένα τραπέζι Ελλάδα… γιατί όλα τα όμορφα πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι!