Τρίτη, 16 Απριλίου 2024


Ένα τραπέζι Ελλάδα - ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 12:15

Ένα τραπέζι Ελλάδα - ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 12:15

14 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 12:15
 
Η Chef Ντίνα Νικολάου ταξιδεύει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη! Διασχίζει το Αιγαίο και επισκέπτεται το Ιόνιο… Γεύεται για άλλη μια φορά την Πελοπόννησο… Ανακαλύπτει συνταγές με Μακεδονίτικη και Ηπειρώτικη ταυτότητα… Δοκιμάζει προϊόντα βγαλμένα από την κεντρική Ελλάδα… Γνωρίζει ανθρώπους φιλόξενους, δημιουργικούς, με μεράκι! …Και πάντα επιστρέφει στο σπίτι της γεμάτη από τοπικά καλούδια και έμπνευση για να μας προτείνει ένα απολαυστικό μενού! 
 
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η Ντίνα επισκέπτεται την όμορφη Κεφαλονιά! Το τραπέζι στήνεται στο γραφικό Φισκάρδο, παρέα με την Τασία Δενδρινού και τους κανταδόρους του Αργοστολίου! Έπειτα, η Ντίνα ξεκινά την αναζήτησή της γεμάτη ενθουσιασμό και ανυπομονησία! Κάνει βαρκάδα στα τιρκουάζ νερά της υπόγειας Λίμνης Μελισσάνης. Μαγεύεται στην θέα του μοναδικού Μύρτου, της πιο πολυφωτογραφημένης παραλίας της Ελλάδας! Πηγαίνει στα Ομαλά για να επισκεφθεί τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας και μας προτείνει κοτόπουλο με πιπεριές και σάλτσα κρασιού. Ενθουσιάζεται με τα κρυστάλλινα νερά και τις παραλίες της Παλλικής! Μαγειρεύει αχνιστό λαβράκι Κεφαλονιάς με σταφύλια και σως μουστάρδας, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, στην παραλία του Αθέρα. Σταματά στο όμορφο χωριό του Αγκώνα για να συναντήσει την φίλη της Αθηνά και να γευθεί την αληθινή Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα από τα χεράκια της μαμάς. Γεύεται τις περίφημες αμυγδαλένιες μάντολες. Γοητεύεται από τις ομορφιές του Αργοστολίου και το ταμπεραμέντο των ανθρώπων. Τέλος, επιστρέφει στην Αθήνα με επτανησιακό αέρα και μας προτείνει: ζεστή πατατοσαλάτα με μήλα, χοιρινό γύρο με σκορδοπίπερο στο φούρνο και κρέμα με καραμελωμένα σταφύλια και μάντολες! Ένα τραπέζι Κεφαλονιά! 
 
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η Chef Ντίνα Νικολάου μας ταξιδεύει στην μοναδική Εύβοια! Η γευστική αναζήτηση ξεκινάει από τη Νέα Αρτάκη, με απολαυστικούς θαλασσινούς μεζέδες! Στη συνέχεια, η Ντίνα ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο της ζύμης και των παραδοσιακών φύλλων… Γεύεται Ευβοιώτικο τυροπιτάρι από τα χέρια της Δέσποινας Κωνσταντινίδου. Επισκέπτεται ένα άκρως γοητευτικό οινοποιείο και μας προτείνει ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού! Κάνει μια γρήγορη περιήγηση στην πόλη της Χαλκίδας. Ενθουσιάζεται με τις ομορφιές που κρύβει η Κύμη! Δοκιμάζει τα περίφημα σύκα Κύμης και πολλές ακόμα λιχουδιές με το διασημότερο προϊόν της περιοχής… Ενώ λίγο πριν πάρει τον δρόμο του γυρισμού, κάνει μια γλυκιά στάση για παραδοσιακό μπακλαβά.. Tέλος, επιστρέφει στην Αθήνα και μας προτείνει ένα ακόμα λαχταριστό μενού: εντυπωσιακή κολοκυθόσουπα, χορταστικό μπουγιουρντί με κοτόπουλο και στριφτάρια με ταχίνι και σοκολάτα!
 
Ένα τραπέζι Ελλάδα… γιατί όλα τα όμορφα πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι!