Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 18-22 Ιουνίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 18-22 Ιουνίου 2018

15 Ιουνίου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ  18 ΙΟΥΝΙΟΥ  

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ …ΜΕ ΠΑΙΔΙ

Είναι όμορφη, έξυπνη, ανεξάρτητη, με χιούμορ … αλλά έχει παιδί. Single μαμάδες που ενώ αξίζουν το σεβασμό και την αγάπη, όπως όλες οι γυναίκες, δέχονται την κατακραυγή της κοινωνίας όταν πρόκειται να ξανακάνουν σχέση  Άνδρες που φοβούνται τις πιέσεις των γονιών τους,  που θεωρούν ότι οι χωρισμένες με μωρό είναι μια κατηγορία γυναικών προς αποφυγήν .Το μέλλον μιας τέτοιας σχέσης και ο χειρισμός της ψυχολογίας του παιδιού. 

 

ΤΡΙΤΗ  19 ΙΟΥΝΙΟΥ  

ΘΕΜΑ:  Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ Πότε και γιατί καταφεύγουμε σε έναν γιατρό για να αλλάξουμε ή  διορθώσουμε κάτι στην εξωτερική μας εμφάνιση ; Μπορεί να μας «ανεβάσει» ψυχολογικά μια αλλαγή ; Άνδρας παραθέτει τις ανησυχίες του για την επιθυμία του να κάνει επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών.Οι προσδοκίες και ο φόβος της απογοήτευσης .Μπορεί η  αυτοεκτίμηση ενός ανθρώπου να ανεβεί μετά από μια εξωτερική επέμβαση ;Στο στούντιο μαζί μας ο Δρ. Νεόφυτος Δημητριάδης , μας δίνει πολύτιμες συμβουλές.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  20 ΙΟΥΝΙΟΥ 

ΘΕΜΑ: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Σας έτυχε να πάρετε το παιδί σας στο γιατρό ή στο νοσοκομείο για μια εξέταση ή μια επέμβαση και να σας ζητήσουν να βγείτε έξω, επικαλούμενοι κάποιον κανονισμό; Nα ακούτε το παιδί σας να κλαίει σπαρακτικά και εσείς να μην μπορείτε να είστε δίπλα του να το καθησυχάσετε;Κατόπιν παρέμβασης ομάδας πρωτοβουλίας γονιών, το υπουργείο υγείας  έχει αναπτύξει ένα πρωτόκολλο σχετικά με  το δικαίωμα παρουσίας των γονιών κατά την παροχή υπηρεσιών υγείας στα ανήλικα τέκνα τους. Το πρωτόκολλο είναι βασισμένο σε διεθνείς συμβάσεις και σχετική νομοθεσία. Μιλάμε ανοιχτά μαζί με την ηθοποιό και ραδιοφωνική παραγωγό Ελένη Σιδερά , η οποία συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια.

 

ΠΕΜΠΤΗ  21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Επιστολή 18χρονου κοριτσιού που θέλει να σπουδάσει υποκριτική, να γίνει ηθοποιός, και οι γονείς της δεν το δέχονται .Ποιος είναι ο ρόλος των γονιών στην επιλογή των σπουδών και ποια τα δικαιώματα των εφήβων . Περιπτώσεις που οι γονείς επιχειρούν να επιβάλλουν στα παιδιά τους τις δικές τους επιθυμίες αλλά και απωθημένα  όσον αφορά στο επάγγελμα που θα ακολουθήσουν Ο ηθοποιός Γιώργος Αναγιωτός  , συζητά μαζί μας το περιεχόμενο της επιστολής, και μας λέει κατά πόσο είναι εύκολο σήμερα ένας νέος άνθρωπος  που σπουδάζει ηθοποιός να βρίσκει ρόλους στο θέατρο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22  ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ: PLAYERS – Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗ

Ένας άνδρας που αναγνωρίζει τον εαυτό ως παίχτη, μας στέλνει επιστολή για να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του και να μας εξηγήσει πως λειτουργεί.Από τον καιρό που ξεκίνησε να έχει ερωτική ζωή, δεν μπορεί να μείνει πιστός σε μια γυναίκα.Δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά και πιστεύει πως γεννήθηκε παίχτης όπως και ο πατέρας του.Παρόλα αυτά ετοιμάζεται να παντρευτεί,  επειδή η κοινωνία μας είναι φτιαγμένη για μονογαμικούς ανθρώπους που παντρεύονται.Γεννιέσαι παίχτης ή γίνεσαι; Και όταν είσαι μπορείς να αλλάξεις;

 

Καθημερινά από τις 14:00-15:00,

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!