Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 27-31 Αυγούστου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 27-31 Αυγούστου 2018

20 Αυγούστου 2018

Για την εβδομάδα 27 – 31 Αυγούστου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέμα: Άνθρωποι που στις σχέσεις τους μόνο δίνουν. Κοπέλα με επιστολή της μας  περιγράφει την σχέση της με έναν άνδρα που ήξερε μόνο να δίνει. Αυτό δεν εξασφάλισε πως η  σχέση τους θα πήγαινε καλά. Είναι υγιές μόνο να δίνουμε στις σχέσεις μας και να μην αναμένουμε ή απαιτούμε να παίρνουμε; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε από την αρχή μιας γνωριμίας εάν κάποιος είναι όντως διατεθειμένος να δημιουργήσει πραγματική σχέση μαζί μας; Μπορούμε να μάθουμε να αγαπούμε και να αγαπιόμαστε με αμοιβαιότητα;

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέμα: Συμβουλές για γονείς που θέλουν κάτι παραπάνω για την μελέτη των παιδιών στο σπίτι. Το παιδί μου βρίσκεται σε σχολική ηλικία και ως γονιός προσπαθώ το καλύτερο για  αυτό. Τι οφείλω να κάνω όσον αφορά στα μαθήματα του; Στην κατ’ οίκον εργασία του; Σε κάποιες χώρες ακούμε πως τα παιδιά δεν έχουν κατ’ οίκον εργασία. Τι ισχύει στην Κυπριακή εκπαίδευση; Ποιες είναι οι οδηγίες του υπουργείου; Τι αποτελέσματα έχει η εκπαιδευτική έρευνα για το θέμα; Πώς βοηθούμε τα παιδιά με την μελέτη στο σπίτι; Τους επιβλέπουμε, τους την κάνουμε εμείς; Τους διδάσκουμε εμείς ως δεύτεροι δάσκαλοι στο σπίτι; Τους διορθώνουμε τις εργασίες που έχουν για το σπίτι προτού τις παραδώσουν; Ποιος κάνει τελικά την κατ’ οίκον εργασία των μαθητών; Οι ίδιοι, οι γονείς τους ή οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων / μελετητηρίων;  Μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες και να μιλήσουμε ανοικτά θα είναι ο Δρ. Λάμπρος Στεφάνου, δάσκαλος δημοτικής εκπαίδευσης και διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέμα: Ψυχοθεραπεία. Τι σημαίνει ψυχοθεραπεία και τι συμβουλευτική; Σπάμε τα στερεότυπα   και μιλάμε ανοιχτά για τη ψυχοθεραπεία. Αναλύουμε την επιστολή μια «πριγκίπισσας» που έκανε ψυχοθεραπεία.  Ένα παραμύθι με ασυνήθιστο τέλος. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ  ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής; Ποιες κατευθύνσεις υπάρχουν στην ψυχοθεραπεία; Η ψυχανάλυση είναι ταυτόσημη με τη ψυχοθεραπεία; Πως επιλέγουμε τη μέθοδο και τον θεραπευτή που μας ταιριάζει καλύτερα; Με την καλεσμένη μας  Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου μιλούμε για τα οφέλη της ψυχοθεραπείας στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέμα: Κλινική παχυσαρκία. Μια κραυγή αγωνίας από μια κοπέλα που ανησυχεί για την υγεία και το προσδοκώμενο ζωής του συντρόφου της που είναι κλινικά παχύσαρκος.  Μια επιστολή που αξίζει να αναλύσουμε και να μιλήσουμε ανοιχτά για το θέμα της κλινικής παχυσαρκίας.  Τι σημαίνει παχυσαρκία και πώς ορίζεται;  Ποια αίτια προκαλούν την κλινική παχυσαρκία; Τι ρόλο παίζουν οι ορμόνες στην παχυσαρκία γενικώς και στην κλινική παχυσαρκία ειδικώς;  Ποιες ορμονικές παθήσεις ή ανωμαλίες μπορεί να προκαλέσουν παχυσαρκία ή κλινική παχυσαρκία;  Σε τι είδους εξετάσεις πρέπει να υποβληθεί κάποιος παχύσαρκος για να ελέγξει γενικώς την υγεία του;  Ποια είναι η ενδεδειγμένη ιατρική αντιμετώπιση περιστατικών κλινικής παχυσαρκίας;  Όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και οι δικές σας απορίες θα βρουν απάντηση με την βοήθεια της Ενδοκρινολόγου Δρ. Στέλιας Καδή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέμα: Σχέση απάτη, γάμος με απατεώνα – con artist. Μια τηλεθεάτρια μας περιγράφει με επιστολή της τον γάμο της με έναν απατεώνα, μια περίπτωση γυναίκας που δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι που ξεγελούν κάποιον/αν παραμυθιάζοντας τον/την πως τον/την αγαπούν και μπαίνουν σε σχέση και συνήθως γάμο με ψευδείς παραστάσεις και σκοπό το συμφέρον. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται con artists ή αλλιώς απατεώνες των ερωτικών σχέσεων. Πως μπορούμε να προστατευτούμε από τέτοιου είδους ανθρώπους; Πως μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την απάτη; Που μπορούμε να αποταθούμε και ποιες πρέπει να είναι οι άμεσες ενέργειες μας όταν αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε σε μια τέτοια σχέση; Οι απατεώνες των σχέσεων συνήθως δεν τιμωρούνται, επειδή τα θύματα τους ντρέπονται να παραδεχθούν πως έχουν πέσει θύμα απάτης. Είναι η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά και με αλήθειες για το συγκεκριμένο θέμα.

Από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και καθημερινά στις 09:30 το πρωί

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!