Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 24-28 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 24-28 Σεπτεμβρίου 2018

17 Σεπτεμβρίου 2018

Για την εβδομάδα 24-28 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Γίνε δότης… δώσε σκυτάλη στη ζωή! Πώς μπορεί κάποιος να γίνει δότης μυελού των οστών; Ποια η διαδικασία σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος συμβατός με κάποιο ασθενή και θα του δώσει μόσχευμα; Πόσο κινδυνεύει η υγεία μου δίνοντας μόσχευμα; Γνωρίζετε ποτέ ο ασθενής με τον δότη του; Όφελος της δωρεάς είναι η ανεκτίμητη ηθική ικανοποίηση του δότη γνωρίζοντας ότι βοήθησε έναν συνάνθρωπο του χαρίζοντάς του ζωή. Μιλάμε ανοιχτά με την υπεύθυνη αρχείου εθελοντών δοτών στο Καραϊσκάκειο ίδρυμα κα. Αννίτα Κουμουλλή.

ΤΡΙΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Δίαιτα: Απαντούμε στα ερωτήματα σας για την δίαιτα, τη σταθεροποίηση και τα κιλά που δυστυχώς επανέρχονται. Πως ο αριθμός στην ζυγαριά μας γίνεται εμμονή και δείκτης ευτυχίας. Πως τα κιλά μας επηρεάζουν την ψυχολογία μας; Γιατί επανέρχονται τα κιλά συνήθως; Όταν κάνω δίαιτα, στερούμαι αυτά που μου αρέσουν για να αδυνατίσω. Μετά την δίαιτα θα μπορώ να τρώω ότι θέλω; Τι είναι σταθεροποίηση μετά από μια δίαιτα και είναι απαραίτητο να την κάνουμε; Ερωτήματα που θα απαντηθούν με την βοήθεια της διαιτολόγου Αναστασίας Σταύρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Πώς θα καταφέρουμε να ελκύσουμε το πολυπόθητο ταίρι; Πώς θα καταφέρουμε να ελκύσουμε το πολυπόθητο ταίρι; Πότε καταλαβαίνουμε ότι μια σχέση είναι σοβαρή; Ποια στοιχεία μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ότι ο άνθρωπος που μας ενδιαφέρει είναι το ιδανικό ταίρι; Πως μπορούμε να πείσουμε το ταίρι μας για να δουλέψουμε μαζί για μια ουσιαστική σχέση;  Πως μπορούμε να έχουμε ισορροπίες για μια ιδανική σχέση; Αναλύουμε την επιστολή μιας τηλεθεάτριας η οποία δηλώνει πως είναι πολύ εύκολο να βρεις εφήμερους έρωτες. Τι γίνεται όμως όταν αναζητάς κάτι βαθύτερο;

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

Θέμα: Ο ζωτικός ρόλος του ειδικού παιδίατρου στην υγιή ανάπτυξη και προστασία της υγείας των παιδιών μας. Ζούμε σε μια χώρα όπου θεωρούμε δεδομένο ότι το κάθε παιδί έχει τον παιδίατρο του. Αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις χώρες και σε όλα τα συστήματα υγείας. Είναι όντως απαραίτητο κάθε παιδί να το παρακολουθεί ένας ειδικός παιδίατρος; Μήπως είναι υπερβολή που στην Κύπρο προστρέχουμε με το παραμικρό στον παιδίατρο; Θα μπορούσαμε ίσως να χρησιμοποιούμε αντί παιδίατρο έναν γενικό γιατρό; Πόσοι ειδικοί παιδίατροι υπάρχουν στην Κύπρο αυτή την στιγμή, ποια η σχέση τους με τους γονείς και τους μικρούς ασθενείς τους; Ποιοι είναι οι λόγοι και ποια τα κίνητρα των παιδιάτρων που αντιτίθενται στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ; Υποστηρίζουν πως το ΓΕΣΥ θα υποβαθμίσει τον ρόλο του παιδιάτρου. Με ποια επιχειρήματα το στηρίζουν αυτό; Ποια μηνύματα θέλουν να στείλουν στους γονείς; Μιλάμε ανοιχτά με τον παιδίατρο Δρ. Μιχάλη Ιασονίδη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Θέματα που αφορούν την σεξουαλική υγεία αγοριών και νεαρών ανδρών. Πώς αλλάζει το σώμα ενός αγοριού όταν μεταβαίνει από την παιδική στην εφηβική ηλικία; Τι σηματοδοτεί βιολογικά την έναρξη της εφηβείας; Αναπτύσσονται όλα τα αγόρια με τους ίδιους ρυθμούς; Σε ποια ηλικία το αναπαραγωγικό σύστημα των αγοριών ωριμάζει ώστε να είναι σε θέση να έχουν σεξουαλική ζωή; Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα επηρεάζουν την γονιμότητα αλλά και την σεξουαλική υγεία των ανδρών; Απορίες που θα βρουν απαντήσεις με την βοήθεια του ουρολόγου Δρα. Σταύρου Χαραλάμπους.

 

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!