Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024


Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 22/09

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 22/09

19 Σεπτεμβρίου 2018

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 22  Σεπτεμβρίου στις 21:15 υποδεχόμαστε στο πλατό της εκπομπής τους ηθοποιούς Σοφοκλή Κασκαούνια, Έλια Ιωαννίδου, Έλενα Ευσταθίου και τη ψυχολόγο Θέκλα Πετρίδου. Το κέφι άναψε για τα καλά όταν ο Σοφοκλής Κασκαούνιας χόρεψε με απόλυτη επιτυχία τον χορό της Σατσιάς, η Έλια Ιωαννίδου πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε ένα αγαπημένο της Κυπριακό τραγούδι και η Θέκλα και η Έλενα δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στο τσιάττισμα!  Ο Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «Η Βούρκα» Μενοίκου γέμισε το στούντιο με παραδοσιακές στολές και χορούς του τόπου μας. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου