Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024


Ελληνικό σινεμά αγάπη μου 11-22/4

Ελληνικό σινεμά αγάπη μου 11-22/4

11 Απριλίου 2016

 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ΣΙΓΜΑ 
 
Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου αναβιώνει στο ΣΙΓΜΑ κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:00. Έρωτες, μπερδέματα, παρεξηγήσεις, διαχρονικές ατάκες από πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Νίκος Ρίζος, η Μάρθα Καραγιάννη, η Ρίκα Διαλυνά, η Μάρω Κοντού, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Σαπφώ Νοταρά, η Έλενα Ναθαναήλ, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και πολλοί άλλοι αγαπημένοι γνωστοί ηθοποιοί, μας χαρίζουν γέλιο και ξεγνοιασιά.
 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
 
Ο Δημήτρης είναι ένας πετυχημένος λαϊκός τραγουδιστής που κάποια στιγμή καλείται να τραγουδήσει στους αρραβώνες της όμορφης Μαριάννας, κόρης του εργοστασιάρχη Γεράσιμου Καρρά. Όμως, τόσο ο Δημήτρης όσο και η Μαριάννα νιώθουν ο ένας για τον άλλο μια ακατανίκητη έλξη που τους ωθεί στο να αποφασίσουν να παντρευτούν, κάνοντας έτσι έξω φρενών τον πατέρα της, ο οποίος σκέφτεται να αποκληρώσει την κόρη του. Ωστόσο, η φωνή της λογικής και της πονηριάς συνάμα, τον κάνουν να θέσει σε εφαρμογή το δόλιο σχέδιο του γραμματέα του. Συγχωρεί το ζευγάρι και αναθέτει στον Δημήτρη τη διεύθυνση του εργοστασίου. Ο στόχος του είναι να καταλάβει η Μαριάννα ότι η εξουσία και το χρήμα θα διαφθείρουν και τον Δημήτρη, που έτσι δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους άνδρες. 
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάρω Κοντού, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Ελένη Ανουσάκη, Κώστας Πρέκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ρίζος, κ.α. 
 
 
 
 
 
 
ΠΟΝΗΡΟ ΘΗΛΥΚΟ, ΚΑΤΕΡΓΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
 
Μία διάσημη ηθοποιός, εγκαταλείπεται από τον χρόνια συμπρωταγωνιστή και άντρα της, λίγο πριν ανεβάσει μία μεγάλη θεατρική παράσταση. Παρ’ όλα αυτά κατορθώνει να ανεβάσει μόνη της την παράσταση και να ξανακερδίσει την καρδιά του.
Πρωταγωνιστούν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Δάνης Κατρανίδης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Καίτη Λαμπροπούλου, κ.α. 
 
Ο ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ – ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
 
Ένας αδιόρθωτος γλεντζές, ο Λάμπρος Κομνηνός, γνωρίζει μια χήρα, τη Ρένα, ιδιοκτήτρια ενός νυχτερινού κέντρου το οποίο στα ενδότερά του διαθέτει κρυφή χαρτοπαικτική λέσχη. Αρχίζει να συχνάζει στη λέσχη, να παίζει χαρτιά και στην αρχή, με κάποια βοήθεια από τη μεριά της Ρένας, να κερδίζει. Όταν όμως η τύχη δεν είναι με το μέρος του κι εκείνος αρχίζει να χάνει μεγάλα ποσά, καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα χαρτοκλεφτών. Η αντίδρασή του είναι άμεση, παίρνει μαθήματα από επαγγελματίες χαρτοκλέφτες, και εκδικείται τους αντιπάλους του. Στο τέλος κερδίζει και την   όμορφη χήρα.   
Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Νέλλη Γκίνη, Γιάννης Μαλούχος, Δήμητρα Νομικού, κ.α. 
 
Ο ΑΓΑΘΙΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΤΣΙΔΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
 
Στα γραφεία του εργοστασίου αναψυκτικών "Μιτσούκο" οι λογιστές προσπαθούν να επωφεληθούν, χρησιμοποιώντας διάφορα διαχειριστικά τερτίπια. Όμως, η έλευση του αγαθιάρη ανιψιού του βιομηχάνου συντελεί ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Ο άπειρος νέος μπερδεύεται με μια σπείρα αρχαιοκάπηλων της συμφοράς, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν ένα αγαλματάκι, τελικά όμως καταφέρνει να γλιτώσει από τις κακοτοπιές.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Γκιωνάκης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Βασίλης Μαλούχος, κ.α. Τραγούδι: Γιώργος Ζαμπέτας, Βίκυ Μοσχολιού. 
 
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙΟΓΡΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
 
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αναπολεί τη ζωή και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σχέση τους. Η αναδρομή γίνεται σταδιακά: ξεκινούν απ' την ημέρα που ο σύζυγος ζήτησε το χέρι της μέλλουσας νύφης, ακολουθεί ο γάμος, τα πρώτα καβγαδάκια και οι συζυγικές παρεξηγήσεις, τα προβλήματα με την υιοθεσία, καθώς δεν μπορούσαν ν' αποκτήσουν παιδί κλπ. Απ' τη μνήμη τους παρελαύνουν όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Απ' τις γλυκόπικρες αναπολήσεις του ζευγαριού επανερχόμαστε στην πεζή πραγματικότητα και στη γεροντική μοναξιά. Όμως, η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους ζεσταίνει τις καρδιές τους και αναπυρώνει το κουράγιο τους.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Ρίζος, κ.α. 
 
 
Η ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΝΑ – ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
 
Ο εφοπλιστής Καρανίκας που αναζητούσε τη χαμένη στα χρόνια της Κατοχής κόρη του, τη βρίσκει με τη συνδρομή ενός τραυλού ντετέκτιβ. Πηγαίνοντας όμως να τη συναντήσει, σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αφήνοντάς της όλη του την περιουσία. Η Δέσποινα, από πλανόδια κουλουροπώλις, με έφεση στο τραγούδι, γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη εφοπλιστίνα και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο της ρόλο. Ενώ οι διευθυντές προσωπικού, δημοσίων σχέσεων και νομικών υποθέσεων της εταιρείας, διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του τη θέση του γενικού διευθυντή, η Δέσποινα ερωτεύεται έναν απατεώνα, τον πλέι μπόι Τζακ, ο οποίος τη θέλει μόνο για τα λεφτά της. Δεν αργεί να καταλάβει το ποιόν του και τον διώχνει με τις κλοτσιές. Τον πόνο της έρχεται να απαλύνει τώρα ο οικονομικός διευθυντής, ο Πέτρος, τον οποίο ο πατέρας της είχε σπουδάσει σαν πραγματικό παιδί του. Κοντά του, η Δέσποινα θα βρει στοργή, αγάπη και τρυφερότητα.
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Μπάρκουλης, Δέσποινα Στυλανοπούλου, Μάκης Δεμίρης, Γιώργος Παπαζήσης, κ.α. 
 
Η ΜΑΝΟΥΛΑ, ΤΟ ΜΑΝΟΥΛΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΑΡΟΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
 
Η Ρένα είναι ζωντοχήρα και έχει μια κόρη της παντρειάς. Η Ρένα όμως έχει την ομορφιά της και το σεξ-απίλ της, που την κάνουν πολύ επιθυμητή στους άντρες κάθε ηλικίας. Η κατάσταση αυτή μπερδεύει τα πράγματα γιατί οι μέλλοντες γαμπροί δεν ξέρουν ποια να πρωτοδιαλέξουν...
Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάκης Κομνηνός, Ρένα Παγκράτη, Πάνος Μιχαλόπουλος, κ.α. 
 
Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ 400 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
 
Όταν κερδίζει το εθνικό λαχείο, ο Λάμπρος τρελαίνεται από τη χαρά του και καταλήγει σε ίδρυμα φρενοβλαβών. Κατά την απουσία του, η οικογένειά του διέδιδε ότι έλειπε στο Κογκό. Ο Λάμπρος θεραπεύεται και γυρίζει στους δικούς του. Διαπιστώνει όμως ότι και η οικογένειά του δεν «στέκει» πολύ στα καλά της. Η πεθερά η οποία θέλει να χρηματοδοτήσει μια ταινία με πρωταγωνιστή τον γιο της, προσπαθεί να πείσει τη γυναίκα του να τον εγκαταλείψει και χωρίζει την κόρη του από τον φτωχό φίλο της. Ο Λάμπρος, υποδυόμενος τον τρελό, θα σταματήσει τα σχέδιά της, και θα διώξει τους μνηστήρες και τους απατεώνες απ’ το σπίτι του.
Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Καίτη Πάνου, κ.α.