Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΣΙΓΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΣΙΓΜΑ

28 Ιουνίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 
 
Η χρυσή εποχή του παλαιότερου αλλά και του πιο σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου αναβιώνει στο ΣΙΓΜΑ από την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 21:15. 
 
Έρωτες, μπερδέματα, παρεξηγήσεις, διαχρονικές ατάκες, αξέχαστες στιγμές, μπόλικο γέλιο αλλά και συγκίνηση από πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Στάθης Ψάλτης, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Θανάσης Βέγγος, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Νίκος Ρίζος, η Μάρθα Καραγιάννη, η Ρίκα Διαλυνά, η Μάρω Κοντού, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Σαπφώ Νοταρά, η Έλενα Ναθαναήλ, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Καίτη Φίνου, ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, η Σοφία Αλιμπέρτη, η Κατερίνα Γιουλάκη, η Βάσια Παναγοπούλου, η Ρένα Παγκράτη και πολλοί άλλοι αγαπημένοι γνωστοί ηθοποιοί, θα χαρίσουν για ακόμη μια φορά γέλιο και ξεγνοιασιά.
 
Πιο κάτω, αναλυτικά, οι ταινίες που θα προβληθούν τον μήνα Ιούλιο. Οι ταινίες θα προβάλλονται στις 21:15.  
 
Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΤΩΝ FM STEREO – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Ένας φτωχός και "αυθαίρετος" νέος, δημιουργεί ένα ραδιοφωνικό σταθμό για να στέλνει μηνύματα αγάπης στην καλή του. Ξαφνικά, όμως, μια αναπάντεχη διαθήκη του χαρίζει ένα αξιοσέβαστο όνομα και μια τεράστια περιουσία, που του δημιουργεί άπειρα προβλήματα. Ακόμη και η ζωή του κινδυνεύει… 
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Τάσος Κωστής, Χρήστος Φωτιάδης, Σπύρος Καλογήρου, κ.α. 
 
 
ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ – ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα αλλάζουν ρότα καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και κάνει το θαύμα του.
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου. 
 
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 
Στο Παρίσι γίνεται διαγωνισμός για την ανάδειξη της ‘Μις Ευρώπη’ και η Τζένη συνοδεύει την αδελφή της, Μαίρη, η οποία λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό. Όταν χάνει τον τίτλο, η Τζένη γίνεται έξαλλη και επιστρέφουν στην Αθήνα. Εκεί αρχίζει ένα ερωτικό γαϊτανάκι, όπου την Τζένη – η οποία είναι σωσίας της Ρένας Βλαχοπούλου – την ερωτεύεται ένας αξιωματικός της Αεροπορίας, ο οποίος νομίζει ότι πρόκειται για τη μεγάλη σταρ.
Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέα Ντούζος, Χλόη Λιάσκου, Αννίτα Δαλέζιου, Ελένη Προκοπίου και ο Γιάννης Βογιατζής.
 
 
Ο ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Ο επιχειρηματίας Μάκης Καρασίνης πάσχει από μεγαλομανία. Θεωρώντας ότι ένα κτήμα του έχει πετρέλαιο, βιάζεται να κάνει μια εταιρία. Ενώ όμως συγκεντρώνει το προσωπικό και τους υπαλλήλους, σχεδιάζει λαμπερούς γάμους για τον ίδιο και την κόρη του, ανακαλύπτει τελικά ότι το πετρέλαιο ήταν μια φάρσα των γειτόνων. Τελικά, η κόρη του Νασούλα  παντρεύεται τον αγαπημένο της και ο Καρασίνης τη γραμματέα του Ισμήνη. 
Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Ρηγόπουλος, Νόρα Κατσέλη, κ.α. 
 
 
ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ – ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Ο Αρίστος, που το πρωί εργάζεται στο καρνάγιο και τα βράδια τραγουδά σ’ ένα λαϊκό κέντρο της γειτονιάς, αγαπά τη Μαριώ, μια κοπέλα της τάξης του. Φτωχοί και οι δύο αγωνίζονται να φτιάξουν το σπιτικό τους. Κάποιο βράδυ ο Αρίστος γνωρίζει την Κατερίνα, κόρη ενός βιομηχάνου, που παριστάνει την φτωχή, την ερωτεύεται και ομολογεί στη Μαριώ ότι αγαπά μια άλλη. Ένα ατύχημα – η Κατερίνα χτυπά με το αυτοκίνητό της τη Μαριώ – γίνεται αιτία να αποκαλυφθεί τόσο η αληθινή της ταυτότητα, όσο και το ότι είναι αρραβωνιασμένη. Το σοκ είναι μεγάλο για τον Αρίστο, αλλά η Κατερίνα, βλέποντας τις συμφορές που του προκάλεσε, αποτραβιέται από τη ζωή του, αφήνοντάς τον να ζήσει την αγάπη του με τη Μαριώ...
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Έλενα Ναθαναήλ, Νόρα Βαλσάμη, Νίκος Τσούκας, Παντελής Ζερβός, Νίτσα Μαρούδα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Ζώρας Τσάπελης, Μαίρη Κυβέλου, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μεσσάλας, Βασίλης Γεωργιάδης.
 
ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΕΘΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Ένας νέος, που κατάγεται από την επαρχία, μετά από τρελό έρωτα παντρεύεται. Γυρίζει όμως από το γαμήλιο ταξίδι, δυστυχισμένος, γιατί παθαίνει μια ανεξήγητη ανικανότητα. Ο γιατρός, που επισκέπτεται, τον βρίσκει φυσιολογικά ικανό και έτσι καταφεύγει σε ψυχίατρο...
Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Κατερίνα Γιουλάκη, Σούλη Σαμπάχ. 
 
Η ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.
Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.
ΝΥΧΤΑ ΓΑΜΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Δύο ζευγάρια καταλήγουν σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας για την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Όμως η μία κοπέλα είχε δεσμό πριν το γάμο της με το αγόρι του άλλου ζευγαριού, κι όταν οι άλλοι δύο το αντιλαμβάνονται, αρχίζει μια σειρά από παρεξηγήσεις με αίσιο τέλος.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μπέττυ Αρβανίτη, Φαίδων Γεωργίτσης, Γιάννης Βογιατζής. 
 
Ο ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του. Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι ισχυρίζονται ότι είναι νόθα παιδιά του κι εκείνος νομίζει ότι έχει αποκτήσει τη δυναστεία του. Κάποτε όμως παρουσιάζεται ο Οδυσσέας, φυσικός γιος δικός του και της Ασπασίας, κόρης του καπετάνιου του πλοίου με το οποίο εκείνος πήγε στο Ντακάρ. 
Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ , Ηλίας Κωνσταντίνου, κ.α. 
 
ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Ο Αχιλλέας μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια, ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η "Βαρβάρα" εν τω μεταξύ γίνεται η αγαπημένη μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα, που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας!
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, κ.α. 
 
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ – ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Η Ρένα, διευθύντρια ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την ανιψιά της Τζένη. Ο αδελφός της Ρένας έχει ανάγκη από κάποια κεφάλαια για μια δουλειά, και έτσι, η Ρένα τρέχει στη Ρόδο για να συναντήσει τον επιχειρηματία Πέτρο Ράμογλου, που μπορεί να συνδράμει οικονομικά. Ο υιός Ράμογλου, ο Ανδρέας, και ο φίλος του Κώστας ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους. Ο Ανδρέας, παριστάνοντας τον φτωχό Κώστα, καταφέρνει να γοητεύσει την κοπέλα ενώ ο Κώστας, παριστάνοντας τον πλούσιο Ανδρέα, γνωρίζει την Έφη Ράμογλου που έφτασε στο νησί με τον πατέρα της. Η πλαστοπροσωπία δημιουργεί πολλούς μπελάδες οι οποίοι μεγαλώνουν με την ξαφνική άφιξη της θεατρίνας φιλενάδας του Ανδρέα, της Μάρθας... 
Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Ανδρέας Ντούζος, Γιάννης Βογιατζής κ.α. 
 
Σ’ ΑΓΑΠΩ – ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Ένας καθηγητής εγκαταλείπει την αρραβωνιαστικιά του για χάρη μιας άλλης κοπέλας, με την οποία είναι βαθιά ερωτευμένος. Παντρεύονται, αλλά μετά την επιστροφή τους από το μήνα του μέλιτος, ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο και προσπαθεί να απομακρύνει την κοπέλα από κοντά του, σπρώχνοντάς την στην αγκαλιά ενός μαθητή του. Εκείνη ωστόσο θα μείνει κοντά του μέχρι το τέλος. 
Πρωταγωνιστούν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Γαλανός, Σπύρος Καλογήρου, Μπέτυ Αρβανίτη, Νότης Περγιάλης, κ.α. 
 
 
ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ – ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Ο Τζιμ, Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να ανοίξει νυχτερινό κέντρο. Τυχαία γνωρίζεται με τον Κώστα, ο οποίος πουλάει αναμνηστικά δωράκια στους τουρίστες, μπροστά σε αρχαιολογικούς χώρους και τον συστήνει στον αδερφό της αρραβωνιαστικιάς του, της Ελένης, το Φώτη, μπουζουκτσή και βαρύ μάγκα, που παίζει στην ταβέρνα του «Αποστόλη» και τον Μεμά μαζί με τις τραγουδίστριες Σοφία και Μαρκησία, σφόδρα ερωτευμένες με τον πρώτο. Κάποια μέρα, μια καινούρια Μπουάτ, με μοντέρνο ρεπερτόριο ανοίγει κοντά στου «Αποστόλη». Επικεφαλής της ορχήστρας, που αποτελείται από κοπέλες είναι η Μαίρη. Ο Φώτης την ερωτεύεται και η Μαίρη προσπαθεί να τον εξευγενίσει για να τον φέρει στον μοντέρνο κύκλο της. Έτσι και το μουστάκι του ακόμα θα τον βάλει να ξυρίσει…
Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Νανά Σκιαδά, Άρης Μαλιαγρός, κ.α. 
 
ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η Πασταφλώρα, η μητέρα της, αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόη γνωρίζει στα γήπεδα ή τις ντίσκο που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη δεν υστερεί σ’ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του. 
Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαίρη Αρώνη
 
ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Ο Στάθης, η Ρένα κι ο Αλέξης είναι τρία θεότρελα αδέλφια. Ο πρώτος είναι αθεράπευτος λάτρης των μηχανών, η δεύτερη χορευταρού και θαμώνας των κλαμπ κι ο τρίτος σκληρός ροκάς. Ο Στάθης προσπαθεί να βρει λεφτά για ν’ αγοράσει μια μοτοσικλέτα, πράγμα δύσκολο βέβαια μιας και συνεχώς τον απολύουν από τη δουλειά του.
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Σταμάτης Γαρδέλης
 
ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΡΥΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 
Το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής μικροαστικής οικογένειας ήταν πάντα το πώς θα παντρέψει τα κορίτσια της…Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν η μεγαλύτερη αδελφή …τα ‘έχει’ τα χρονάκια της. Η οικογένεια της ιστορίας αποτελείται από το μεγάλο αδελφό, τον Λάκη, τη μεγάλη αδελφή, τη Ρένα και τις δύο μικρότερες, την Εύα και τη Μαίρη. Ο Λάκης είναι ερωτευμένος με τη Λέλα, η οποία τον πιέζει να παντρευτούν. Αλλά πώς θα γίνει αυτό αν δεν παντρέψει πρώτα την Ρένα, η οποία έχει βέβαια σχέση με τον Θόδωρο, ο οποίος όμως πρέπει με τη σειρά του να αποκαταστήσει πρώτα τη δική του αδελφή. Στο μεταξύ η Εύα είναι ερωτευμένη με τον Γιώργο και η Μαίρη με τον Κλεόπα. Όλοι αυτοί θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Ζωή Λάσκαρη, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Τζόλυ Γαρμπή, Κώστας Δούκας, Κώστας Βουτσάς, Γιάννης Βογιατζής, Αλέκος Τζανετάκος