Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 2-6 Ιουλίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 2-6 Ιουλίου 2018

28 Ιουνίου 2018

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Θέμα: ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΨΥΧΩΤΙΚΑ

Η επιστολή ενός 18χρονου κοριτσιού που έχει εγκεφαλική παράλυση και ανησυχεί μήπως γίνεται τοξική προς τους ανθρώπους που την φροντίζουν. Το συγκεκριμένο κορίτσι πήρε μόνο του αντιψυχωτικά φάρμακα και ανησυχεί για τις επιδράσεις τους. Τι είναι η εγκεφαλική παράλυση; Πώς αντιμετωπίζεται ιατρικά και πώς ψυχολογικά; Είναι καλή ιδέα να παίρνουμε οποιαδήποτε ψυχοφάρμακα χωρίς να τα συνταγογραφήσει ειδικά για εμάς ο ψυχίατρος μας; Μαζί μας στο στούντιο ο ψυχίατρος, Δρ Γρηγόρης Γρηγορίου, μας μιλά ανοιχτά για τις ψυχώσεις και τα αντιψυχωτικά φάρμακα.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Θέμα: ΧΡΟΝΙΟΣ ΝΕΥΡΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ

Με αφορμή επιστολή νεαρής κοπέλας που υποφέρει από χρόνιο νευροπαθητικό πόνο και πρόσφατα έχει διαγνωσθεί με Σκλήρυνση κατά πλάκας, μιλάμε ανοιχτά για τον νευροπαθητικό πόνο. Ποια τα συμπτώματα και οι ποιες οι διαφορές από τον συνηθισμένο πόνο;Η σχέση του πόνου με την ψυχολογική μας κατάσταση και οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του πάσχοντα αλλά και του περιβάλλοντος του. Βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι τον πόνο με την ίδια ένταση; Στο στούντιο ο Δόκτορας Οστεοπαθητικής Πέτρος Κάττος, μας λέει για τους τρόπους αντιμετώπισης του χρόνιου νευροπαθητικού πόνου.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2018

Θέμα: ΤΟΞΙΚΗ ΑΔΕΛΦΗ

Μεγαλώνοντας σε ένα τοξικό οικογενειακό περιβάλλον, δύο γυναίκες μοιράζονται μαζί μας τα προβλήματα που είχαν στη σχέση τους με τις αδελφές τους. Οι αντιπαλότητες και οι έντονες συγκρούσεις μεταξύ τους μέχρι να καταφέρουν να τις βγάλουν από τη ζωή τους. Ποια είναι τα αίτια των τοξικών αδελφικών σχέσεων, ποιες οι επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία και πώς να χειριστείτε μια τέτοια κατάσταση.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Θέμα: ΜΙΑ 14ΧΡΟΝΗ ΑΣΦΥΚΤΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

«Με χειρίζεται σαν να είμαι παιχνίδι, με μειώνει με την πρώτη ευκαιρία και λέει άσχημα πράγματα στους άλλους για μένα». Αυτά είναι τα λόγια ενός έφηβου κοριτσιού που αντιμετωπίζει προβλήματα στο σπίτι με την χειριστική μητέρα της.  Στην ίδια εκπομπή επιστολή στέλνει και η θεία του κοριτσιού που επιβεβαιώνει τις δύσκολες στιγμές του παιδιού και αναζητάει τρόπο για να τη βοηθήσει. Μαζί με τη Δρα Σχολικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας Αριστονίκη Θεοδοσίου μιλάμε ανοιχτά για τη στήριξη που χρειάζεται ένας έφηβος σε μια τέτοια κατάσταση αλλά και τον τρόπο να αντιμετωπίσει την τοξικότητα της μητέρας του

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Θέμα: ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΑΜΟΙ, ΓΑΜΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στηρίζονται όλοι οι γάμοι στην αμοιβαία αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό; Γιατί οι άνθρωποι που χάνουν την επικοινωνία τους και μεγαλώνουν παιδιά σε ένα νεκρό γάμο, δεν τολμούν να χωρίσουν; Μιλάμε ανοιχτά για τους νεκρούς γάμους και για τους λανθασμένους λόγους που παντρεύονται σήμερα οι νέοι άνθρωποι. Με ποιο τρόπο μπορεί να ανακαλύψει κάποιος ότι έχει βρει τον κατάλληλο σύντροφο. Υπάρχει το μυστικό που οδηγεί σε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Μαζί μας στο στούντιο η μουσικός Ελεονώρα Ρούσου.

 

Καθημερινά από τις 14:00-15:00,

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!