Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 30 Ιουλίου - 3 Αυγούστου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 30 Ιουλίου - 3 Αυγούστου 2018

27 Ιουλίου 2018

Η ψυχολόγος και συγγραφέας  Θέκλα Πετρίδου, δίνει καθημερινά στους τηλεθεατές, συμβουλές, λύσεις και μια ρεαλιστική αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξη ματιά των πραγμάτων. Μαζί με την αγαπημένη Θέκλα, ο Πέτρος Αθανασίου.

 

Για την εβδομάδα 30 Ιουλίου – 3 Αυγούστου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ   

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΖΥΓΙΑ. Μιλάμε ανοιχτά για τα διαζύγια με αφορμή επιστολή άνδρα που προβληματίζεται για την  κατάσταση στον γάμο του. Οι λόγοι που οδηγούν ένα ζευγάρι στην απόφαση του χωρισμού και οι διαδικασίες που ακολουθούνται  σύμφωνα με το οικογενειακό δίκαιο στην Κύπρο. Τι γίνεται όταν ένα ζευγάρι έχει παιδιά, περιουσία ή το πιο συνηθισμένο, χρέη που βαραίνουν και  τους δύο; Πότε πάει ένα ζευγάρι που χωρίζει σε δίκη για το περιουσιακό, πότε για τη διατροφή και πότε για το δικαίωμα επισκέψεων του γονιού που δεν διαμένει με τα παιδιά; Μαζί μας στο στούντιο ο δικηγόρος Ηρακλής Αγαθοκλέους μας δίνει πληροφορίες για τις διαδικασίες διαζυγίου στην Κύπρο

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ. Μιλάμε ανοιχτά για τις κακοποιητικές  σχέσεις. Όταν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της αξιοπρέπειας, αλλά και της ασφάλειας είτε της  γυναίκας, είτε του άνδρα σε μια σχέση δεν προστατεύεται. Όταν η βία κάθε μορφής παίρνει την  θέση της αγάπης. Γυναίκα με επιστολή της, περιγράφει την άσχημη και κακοποιητική  συμπεριφορά του συντρόφου της αλλά και τους λόγους που δεν τον χώριζε. Περιστατικά γυναικών που πέφτουν θύματα βιασμού στη σχέση ή στο γάμο τους και οι ίδιες δυσκολεύονται να  αναγνωρίσουν και να καταγγείλουν το συμβάν. Πώς να μάθουμε να λέμε ΟΧΙ αλλά και πώς να  αντιμετωπίσουμε μια ψυχικά και σεξουαλικά κακοποιητική σχέση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ. Διαβάζουμε επιστολή γυναίκας που δέχθηκε  οικονομική εκμετάλλευση από τον σύζυγο και τα πεθερικά της. Οι δυσμενείς συνθήκες στη δική  της οικογένεια, την έσπρωξαν στο να κάνει μια βιαστική επιλογή συντρόφου. Ο γάμος αντί να  ήταν η διέξοδος αποδείχθηκε εγκλωβισμός σε ένα φαύλο κύκλο νέας οικονομικής εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον σύζυγο και τη νέα της οικογένεια. Τι εμποδίζει τους ανθρώπους να αντιδρούν  δυναμικά στην οποιαδήποτε εκμετάλλευση; Πώς η ψυχοθεραπεία βοηθάει κάποιον στο να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να αποκτήσει αποφασιστικότητα και ψυχική δύναμη.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠΥ. Τι είναι το ΔΕΠΥ, ποια τα συμπτώματα και ποια τα αίτια αυτής της  αναπτυξιακής διαταραχής; Πως χειριζόμαστε ένα παιδί  που έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ και πως μπορούμε να του συμπαρασταθούμε; Τι κάνουμε όταν αυτά τα παιδιά στοχοποιούνται στο σχολικό περιβάλλον; Πώς εξελίσσεται συνήθως ως ενήλικας ένα παιδί με ΔΕΠΥ; Μαζί με την Δρα Εξελικτικής Ψυχολογίας Αριστονίκη Θεοδοσίου  μιλάμε ανοιχτά για τις ψυχολογικές προσεγγίσεις στο θέμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Μιλάμε ανοιχτά για θέματα γύρω από την σεξουαλική υγεία των  ανδρών που επηρεάζουν τις σχέσεις και τους γάμους μας. Υπάρχουν στατιστικές μελέτες που να μας δίνουν στοιχεία για την ιδανική συχνότητα επαφών ζευγαριών στη νεανική, μέση, τρίτη και τέταρτη ηλικία; Όλοι οι άνδρες είναι καταδικασμένοι από μια ηλικία και μετά να έχουν προβλήματα στύσης; Πότε πάμε στον Ουρολόγο; Τι εξετάσεις συστήνει ο γιατρός να γίνονται προληπτικά στους άνδρες για θέματα σεξουαλικής υγείας και σε ποια ηλικία; Το θέμα συζητάμε στο στούντιο με τον Δρα Σταύρο Χαραλάμπους, Ουρολόγο, Ουροχειρουργό και Πρόεδρο της Ουρολογικής Εταιρείας Κύπρου.

 

Καθημερινά στις 15:00

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!