Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

Οι γεύσεις που σε ταξιδεύουν 21-25 Μαίου 2018

Οι γεύσεις που σε ταξιδεύουν 21-25 Μαίου 2018

11 Μαΐου 2018

Τα αρώματα και τα μπαχάρια μπορούν να σου ξυπνήσουν αναμνήσεις. Οι συνταγές και τα πιάτα μπορούν να σε ταξιδέψουν σε άλλους πολιτισμούς. Ο κόσμος γύρω από ένα τραπέζι, ενώνεται. Και εμείς σε ταξιδεύουμε σε ολόκληρη τη γη.

Η εκπομπή «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» επιστρέφει ανανεωμένη για να μοιραστεί μαζί σας κουλτούρες και γεύσεις από διάφορα μέρη του πλανήτη. Η ηθοποιός Χριστίνα Κυριάκου, ο διακεκριμένος chef Γιώργος Τσούλης και αγαπημένοι επώνυμοι της κυπριακής showbiz είναι έτοιμοι να αλλάξουν τα μεσημέρια σας και να σας ταξιδέψουν μαζί τους σε μαγευτικούς προορισμούς και νόστιμες γεύσεις!

Η εκπομπή «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» συγχρηματοδοτείτε από το ταμείο ασύλου, μετανάστευσης και ένταξης, και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την εβδομάδα Δευτέρα 21 Μαΐου μέχρι Παρασκευή 25 Μαΐου σε ταξιδεύουμε:

Στον Άγιο Δομίνικο και μαθαίνουμε τα πάντα για την χώρα που ιδρύθηκε από τον αδελφό του Χριστόφορου Κολόμβου, τον Βαρθολομαίο. Ο Chef Γιώργος Τσούλης μαγειρεύει λαχταριστό κοτόπουλο ακριβώς όπως το φτιάχνουν στην Δομινικανή Δημοκρατία. Ενώ η Χριστίνα ασχολείται με το… baseball Ανακαλύπτουμε παρέα τη ζωή ενός μετανάστη από τον Άγιο Δομίνικο.

Ταξιδεύουμε στις Φιλιππίνες και μαθαίνουμε τα πάντα για την χώρα με τα 7.107 νησάκια  Ο Chef Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει Φιλιππινέζικα short ribs  Η Χριστίνα είναι έτοιμη για άλλη μια δραστηριότητα που θα σας εκπλήξει. Ανακαλύπτουμε παρέα τη ζωή ενός μετανάστη από τις Φιλιππίνες.

Πηγαίνουμε στην Κένυα και μαθαίνουμε τα πάντα για το «διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής», την χώρα με περισσότερους από 50 εκατομμύρια κατοίκους

Ο Chef Γιώργος Τσούλης υποδέχεται στην κουζίνα του τον ραδιοφωνικό παραγωγό και τραγουδιστή Στέλιο Χιώτη, όπου μαζί ετοιμάζουν κενυάτικους λουκουμάδες. Και μας συστήνεται ένας Κενυάτης μόνιμος κάτοικος Κύπρου. 

Πεταγόμαστε μέχρι την Αυστραλία και μαθαίνουμε τα πάντα για την ήπειρο των καγκουρό και των κοάλα!  Ο Chef Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει λαχταριστά Lamingtons  Η Χριστίνα ανακαλύπτει τα μυστικά στην παραγωγή κρασιού, μιας και η Αυστραλία βρίσκετε στην 4η θέση παγκοσμίως για την μεγαλύτερη εξαγωγή κρασιού.  Ανακαλύπτουμε παρέα τη ζωή ενός μετανάστη από την Αυστραλία.

Επόμενος σταθμός η Σερβία. που κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, για την παραγωγή βατόμουρων Ο Chef Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ένα παραδοσιακό σέρβικο πιάτο, το Cevapi με ajvar .Η Χριστίνα αποκαλύπτει τις επιδόσεις της μπάσκετ και προπονείται στα τρίποντα, μιας και η εθνική ομάδα της χώρας είναι υπερδύναμη στο συγκεκριμένο άθλημα. Ανακαλύπτουμε παρέα τη ζωή ενός μετανάστη από την Σερβία.

 

Μια βαλίτσα γεύσεις καθημερινά στις 15:00 στο ΣΙΓΜΑ

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back