Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

Μια Βαλίτσα Γεύσεις - ΠΡΕΜΙΕΡΑ Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 15.30

Μια Βαλίτσα Γεύσεις - ΠΡΕΜΙΕΡΑ Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 15.30

28 Αυγούστου 2018

Οι γεύσεις που σε ταξιδεύουν

Τα αρώματα και τα μπαχάρια μπορούν να σου ξυπνήσουν αναμνήσεις. Οι συνταγές και τα πιάτα μπορούν να σε ταξιδέψουν σε άλλους πολιτισμούς. Ο κόσμος γύρω από ένα τραπέζι, ενώνεται. Και εμείς σε ταξιδεύουμε σε ολόκληρη τη γη, ανακαλύπτουμε πολιτισμούς, προτείνουμε πρωτότυπες συνταγές ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και μαθαίνουμε ιστορίες ανθρώπων. 

Η εκπομπή «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» επιστρέφει και πάλι στο ΣΙΓΜΑ για να μοιραστεί μαζί σας κουλτούρες και γεύσεις από διάφορα μέρη του πλανήτη. Η ηθοποιός Χριστίνα Κυριάκου, ο διακεκριμένος chef Γιώργος Τσούλης και αγαπημένοι επώνυμοι της κυπριακής showbiz είναι έτοιμοι να αλλάξουν τα απογεύματα σας και να σας ταξιδέψουν μαζί τους σε μαγευτικούς προορισμούς και νόστιμες γεύσεις!

Η εκπομπή «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και τη Κυπριακή Δημοκρατία.

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε στο Λίβανο, μίαν από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και γενικότερα, της Μέσης Ανατολής και με καλεσμένο στο στούντιο τον Κώστα Καζάκα φτιάχνουμε το δημοφιλές έδεσμα Knafeh. Eξάδελφος του δικού μας κανταϊφιού, το κιουνεφέ (όπως προφέρεται) είναι ένα σιροπιαστό πλακέ γλυκό από φύλλο κανταϊφιού με γέμιση τυριού ή κρέμας. Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου επισκεπτόμαστε την Ινδία. Μια χώρα συνώνυμη του εξωτικού και του μυστηριώδους. Με φιλοξενούμενη την Τζιώρτζια Παναγή φτιάχνουμε το πολύ γνωστό σε όλους μας κοτόπουλο ταντούρι. Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου προορισμός μας είναι η γραφική Παλαιστίνη. Η Στάλω Πατσιά θα βοηθήσει τον σεφ μας να ετοιμάσει Maqluda με μελιτζάνες και αρνί. Αρνάκι δηλαδή στο φούρνο, ένα πιάτο παραδοσιακό και ιδιαίτερα γευσάτο.   Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου θα πάμε σε έναν ιδιαίτερο προορισμό που διατηρεί ανέπαφα τα ήθη και τα έθιμα του εδώ και αιώνες και θα φτιάξουμε με τον Ανδρέα Γιώρτσιο Sandesh, ένα γλυκύτατο πειρασμό που φτιάχνεται από τυρί από αγελαδινό γάλα, ζυμωμένο με ζάχαρη άχνη και σκόνη κάρδαμου.  Και τέλος την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψουμε στο Πακιστάν, τη γη των Αγνών όπως είναι η ερμηνεία της λέξης,  παρέα με τον Ζαχαρία Φιλιππίδη για να μαγειρέψουμε τα πιο γευστικά Samosas.

Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 15:30 το απόγευμα και κάθε μέρα την ίδια ώρα ετοιμαστείτε για την πιο ταξιδιάρικη και γευστική εκπομπή της Κυπριακή τηλεόρασης.  Εξάλλου η ζωή είναι πιο νόστιμη, με λίγο αλάτι και … αγάπη!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back