Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 9-13 Ιουλίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 9-13 Ιουλίου 2018

4 Ιουλίου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ  9 ΙΟΥΛΙΟΥ   

ΘΕΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ: Όταν οι εκπαιδευτικοί υποδεικνύουν στους γονείς  προβλήματα των παιδιών τους και εκείνοι δυσκολεύονται να τα αποδεχτούν. Επιστολή από εκπαιδευτικό, που καταγράφει τις δυσκολίες που συναντούν οι εκπαιδευτικοί στη συνεργασία με τους γονείς. Γονείς που κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό σύστημα και αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους προς όφελος του παιδιού τους. Καλεσμένος στην εκπομπή μας, ο Δρ Επιστημών Αγωγής και Εκπαιδευτικός, Λάμπρος Στεφάνου. Ένας μάχιμος εκπαιδευτικός μας δίνει την δική του οπτική.

ΤΡΙΤΗ  10  ΙΟΥΛΙΟΥ  

ΘΕΜΑ: ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΟΝΑ. ΒΟΛΕΜΑ ‘Η ΜΟΝΑΞΙΑ; Μιλάμε ανοιχτά για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι σε μια κοινωνία φτιαγμένη για ζευγάρια. Γυναίκα με επιστολή της περιγράφει το ρατσισμό που βιώνει επειδή είναι ελεύθερη. Νιώθει ότι αδικείται από την οικογένεια, την κυβέρνηση και τους φίλους. Ποια είναι η διαφορά της μοναξιάς από τη μοναχικότητα;  Είναι καλύτερα να είμαστε βολεμένοι σε μια σχέση που δεν μας ταιριάζει ή να επιδιώξουμε την μοναχικότητα; Για ποιο λόγο οι σχέσεις έχουν γίνει τόσο δυσεύρετες στην εποχή μας;

ΤΕΤΑΡΤΗ  11 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΘΕΜΑ: «ΞΟΔΕΨΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ»  Επιστολή 40χρονης που θυσίασε τη ζωή της για τη φροντίδα των γονιών της χωρίς να έχει βοήθεια από τα αδέλφια της. Άφησε πίσω τις σπουδές της για να αναλάβει την άρρωστη μητέρα της και τα διάφορα προβλήματα της οικογένειας. Αναρωτιέται αν θα πρέπει να συνεχίσει. Η εκμετάλλευση που βιώνει τόσο από τους γονείς, όσο και από τα αδέλφια της και τα ψυχικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή την κατάσταση. Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από το ρόλο του θύματος στην οικογένεια μας, χωρίς να νιώθουμε ενοχές;

ΠΕΜΠΤΗ  12 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΙΑ Όταν το πιεστικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της δουλειάς σε παρασύρει και καταλήγεις να ζεις για να δουλεύεις. Επιστολή κοπέλας που κόντεψε να χάσει την υγεία της από την εργασιομανία. Εργασιομανία ονομάζεται ο εθισμός στην εργασία και η απομάκρυνση από κάθε είδους κοινωνικής συναναστροφής. Πώς η εργασιομανία μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία;  Μαζί με τη Δρα Αριστονίκη Θεοδοσίου μιλάμε ανοιχτά για τα αίτια της εργασιομανίας και τους τρόπους αντιμετώπισης της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ Ο μεγάλος εσωτερικός αγώνας που επιτελούν κάποιοι άνθρωποι ώστε να αποδεχτούν τη φύση τους.  Η φοβία αλλά και η θέληση τους να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό  σε οικογένεια και φίλους. Η αντίδραση μερίδας της κοινωνίας σε αυτούς που μίλησαν ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους, η συναισθηματική απόρριψη και το bullying που δέχτηκαν. Ο πρόεδρος της Accept LGBTI Κύπρου, Νικόλας Τρύφων, θα μας μιλήσει για τις δράσεις της, που πέρα από την διοργάνωση του Pride προσφέρουν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης σε ΛΟΑΤΙ άτομα και σε γονείς.

 

 

Καθημερινά στις 15:00,

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back