Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 17-21 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 17-21 Σεπτεμβρίου 2018

11 Σεπτεμβρίου 2018

Για την εβδομάδα 17-21 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

Θέμα: Έρωτας και σχέσεις μέσω Facebook. Έρωτας και σχέσεις μέσω Facebook. Πώς διαχειριζόμαστε πρακτικά και αποτελεσματικά μια γνωριμία μέσω ίντερνετ; Πώς καταλαβαίνουμε αν κάποιος με τον οποίο συνομιλούμε στο ίντερνετ είναι πραγματικό πρόσωπο; Μπορεί να προκύψει μια σοβαρή σχέση μέσα από μια γνωριμία το διαδίκτυο;  Πως μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιον άνθρωπο που συνομιλούμε μαζί του στο διαδίκτυο; Μιλάμε ανοιχτά με καλεσμένη μας την δημοσιογράφο Αθηνά Χάλκου.

ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: «Η μεγάλη μου μύτη μου προκαλεί κατάθλιψη». Αναλύουμε την επιστολή μιας τηλεθεάτριας που δηλώνει ότι η μεγάλη της μύτη της προκαλεί κατάθλιψη. Πως η εμφάνιση μας επηρεάζει την ψυχολογία μας; Τι ρόλο παίζουν τα «πρότυπα εμφάνισης» για τα νέα παιδία; Πόσο εύκολη ή δύσκολη επέμβαση είναι η ρινοπλαστική; Πως αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά που θέλουν να υποβληθούν σε μια κοσμητική χειρουργική επέμβαση; Με την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Δρα. Χάρη Ζαβρίδη, δίνουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Άνοια. Ποια τα πρώτα συμπτώματα και ποιες οι δυσκολίες; Μιλάμε ανοιχτά για το θέμα της άνοιας.  Ποια τα πρώτα συμπτώματα και ποιες οι δυσκολίες; Ποια είναι η πιο συχνή αιτία άνοιας; Σε ποιες ηλικίες εκδηλώνεται συνήθως η άνοια; Ποια είναι τα συμπτώματα της σοβαρής άνοιας; Πως αντιμετωπίζουμε ένα συγγενή μας όταν έχει διαγνωσθεί με άνοια; Αναλύουμε την επιστολή μιας τηλεθεάτριας που μας περιγράφει τη ζωή της με την μητέρα που έχει διαγνωσθεί με άνοια. Η πιο συχνή αιτία άνοιας είναι η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά άνοια μπορεί να προκαλέσουν εκατοντάδες άλλα νοσήματα. Μαζί μας ο εκπρόσωπος του  Συνδέσμου Στήριξης ατόμων με άνοια «Ιθάκη», κος. Ευτύχιος Χριστοφίδης 

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  

Θέμα: Προσαρμογή βρεφών και νηπίων στο νηπιαγωγείο και πειθαρχία εξελικτικά. Ο τρόπος που επικοινωνούμε με τα παιδιά επιδρά στον τρόπο με τον οποίο αυτά αναπτύσσονται; Ποιος ο ρόλος της άμεσης τιμωρίας στην τεχνική πειθαρχίας; Όταν φεύγουμε από το σπίτι είναι αναγκαίο να πληροφορούμε τα παιδιά μας; Σε ποια ηλικία είναι καλά να πηγαίνουν τα νήπια στον παιδικό σταθμό; Πως ένας γονιός κάνει το παιδί του να νιώσει  συναισθηματικά ασφαλές; Με την βοήθεια της Σχολικής και Εξελικτικής ψυχολόγου Δρ. Αριστονίκης Θεοδοσίου μιλάμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για το συγκεκριμένο θέμα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Βία στην οικογένεια και ο ρόλος της αστυνομίας. Η βία στην οικογένεια και ο ρόλος της Αστυνομίας. Όταν ένας ανήλικος δέχεται βία από κάποιο μέλος της οικογένειας του, τι μπορεί να κάνει για να ζητήσει βοήθεια; Πώς χειρίζεται η Αστυνομία μια καταγγελία βίας στην οικογένεια; Υπάρχουν θύματα βίας που αρνούνται να κάνουν καταγγελίες για βία στην οικογένεια λόγω φόβου πως ο θύτης θα εκδικηθεί; Τι είδους προστασία μπορεί να παρέχει η αστυνομία σε κάποιο θύμα ενδοοικογενειακής βίας που κάνει καταγγελία; Μαζί μας εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας μου θα μας δώσει λύσεις στα ερωτήματα μας.  

 

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back