Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 10-14 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 10-14 Σεπτεμβρίου 2018

5 Σεπτεμβρίου 2018

Για την εβδομάδα 10-14 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Εμβολιασμοί και αντιεμβολιαστικό κίνημα. Όλη η αλήθεια. Εμβολιασμοί και αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είναι απαραίτητο να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας; Υπάρχει φόβος για επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν εξαλειφθεί; Ποια είναι τα στοιχεία στην Κύπρο όσον αφορά στα επίπεδα εμβολιασμού παιδιών; Είναι τελικά τα εμβόλια επιβλαβή στην υγεία ή πρόκειται για μύθο; Αυξάνεται ή όχι ο αριθμός ανεμβολίαστων ατόμων; Όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και οι δικές σας απορίες θα βρουν απάντηση με την βοήθεια εκπροσώπου της παιδιατρικής εταιρείας Κύπρου Δρα. Μιχάλη Ιασονίδη.  

ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: «Όταν ο αριθμός στην ζυγαριά γίνεται εμμονή και δείκτης ευτυχίας». Αναλύουμε την επιστολή μιας τηλεθεάτριας που μας εξηγεί πως το βάρος της έχει γίνει εμμονή. Μιλάμε ανοιχτά για το θέμα των κιλών μας και πως ο αριθμός στην ζυγαριά μας γίνεται εμμονή και δείκτης ευτυχίας. Προσπαθούμε να φτάσουμε στο ιδανικό ή στο επιθυμητό βάρος; Τι σημαίνει συναισθηματικό φαγητό ή συναισθηματική υπερφαγία; Υπάρχει κάποια εξήγηση στο γιατί κάποιοι άνθρωποι δηλώνουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκό; Γιατί επανέρχονται τα κιλά συνήθως; Τι ρόλο παίζει η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία με την δυσκολία διατήρησης ιδανικού βάρους στην ενήλικη ζωή; Δίνουμε πρακτικές συμβουλές με την βοήθεια της διαιτολόγου Αναστασίας Σταύρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Θέματα που αφορούν τη σεξουαλική υγεία γυναικών. Θέματα που αφορούν τη σεξουαλική υγεία γυναικών. Υπάρχουν ιατρικά στοιχεία για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να έρθει σε πρώτη ερωτική επαφή μια νέα κοπέλα;  Οι εγκυμοσύνες σε νεαρή ηλικία μπορούν να προκαλέσουν αναπτυξιακή ζημιά στο γεννητικό και ουρολογικό σύστημα μιας νέας κοπέλας;  Υπάρχουν κάποιες σεξουαλικές πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο ουρολογικό σύστημα της γυναίκας; Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα επηρεάζουν την γονιμότητα αλλά και την σεξουαλική υγεία των γυναικών; Απορίες που θα βρουν απαντήσεις με την βοήθεια του ουρολόγου και Προέδρου της ουρολογικής εταιρείας Κύπρου, Δρα. Σταύρου Χαραλάμπους.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Αυτισμός. Μιλάμε ανοιχτά για τον αυτισμό. Αναλύουμε την επιστολή μιας νεαρής μητέρας που έφερε στην ζωή ένα παιδί με αυτισμό. Τι σημαίνει πρακτικά ένα παιδί να έχει αυτισμό; Ποιος είναι υπεύθυνος για την διάγνωση; Τι να περιμένει ένας γονέας για το παιδί του όταν θα φτάσει την ενήλικη ζωή; Πως μπορεί ένα παιδάκι που έχει διαγνωσθεί με αυτισμό να βοηθηθεί και τι θεραπείες υπάρχουν; Με τη βοήθεια της Σχολικής και Εξελικτικής ψυχολόγου Δρ. Αριστονίκης Θεοδοσίου μιλάμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Τοξική φιλία νεαρού άνδρα με μεγαλύτερη γυναίκα. Η επιστολή ενός τηλεθεατή που αναλύει πως μια γυναίκα χρησιμοποίησε τη φιλία του ώστε να τον εκμεταλλευτεί. Πως διαχειριζόμαστε τις τοξικές σχέσεις; Είναι δύσκολο να υπάρξει αγνή φιλία μεταξύ ανθρώπων που είναι διαφορετικοί; Υπάρχουν σημάδια που μας βοηθούν να αντιληφθούμε πότε μια φίλια αρχίζει να γίνετε τοξική; Εσείς έχετε βιώσει μια τέτοια εμπειρία;

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back