Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 23-27 Ιουλίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 23-27 Ιουλίου 2018

18 Ιουλίου 2018

Η ψυχολόγος και συγγραφέας  Θέκλα Πετρίδου, δίνει καθημερινά στους τηλεθεατές, συμβουλές, λύσεις και μια ρεαλιστική αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξη ματιά των πραγμάτων. Μαζί με την αγαπημένη Θέκλα, ο Πέτρος Αθανασίου.

Για την εβδομάδα 23-27 Ιουλίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ   

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ Μιλάμε ανοιχτά για τις διαταραχές προσωπικότητας του Β συμπλέγματος. Διαταραχή Ναρκισσιστικής Προσωπικότητας, Διαταραχή Κοινωνιοπαθητικής προσωπικότητας, Διαταραχή Ιστριονικής προσωπικότητας και Διαταραχή Οριακής ή Μεταιχμιακής προσωπικότητας. Ποια είναι τα συμπτώματα, τα αίτια και η συχνότητα των διαταραχών αυτών στο γενικό πληθυσμό; Μπορούν τα ίδια τα άτομα που έχουν μια διαταραχή προσωπικότητας να το αντιληφθούν; Πώς δρούμε όταν αντιληφθούμε ότι ένας ενήλικας με τον οποίο συνδεόμαστε, μπορεί να έχει διαταραχή προσωπικότητας, αλλά και τι κάνουμε αν αντιληφθούμε ότι το ανήλικο παιδί μας μπορεί να έχει ανησυχητικά χαρακτηριστικά που μπορεί να μας προϊδεάζουν για εμφάνιση στο μέλλον μιας διαταραχής προσωπικότητας από το β σύμπλεγμα; Μαζί μας στο στούντιο ο ψυχίατρος Δρ Γρηγόρης Γρηγορίου μας δίνει τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές του.

ΤΡΙΤΗ  24  ΙΟΥΛΙΟΥ  

ΘΕΜΑ: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; Πως θα νιώθατε αν κάποιος σας έκανε ερωτήσεις όπως, γιατί χώρισες; Γιατί πάχυνες; Μα πότε θα κάνεις επιτέλους παιδιά; Θα παντρευτείς κάποτε ή σκοπεύεις να μείνεις στο ράφι; Την Τρίτη μιλάμε ανοιχτά για τους αδιάκριτους ανθρώπους που με θράσος και αυθάδεια εισβάλλουν στη ζωή μας, κάνοντας ερωτήσεις για προσωπικά μας θέματα. Ποιο είναι το προφίλ του αδιάκριτου ανθρώπου αλλά και τι τον οδηγεί στο να καταπατά την ιδιωτικότητα των ανθρώπων γύρω του. Χρήσιμες συμβουλές για να χειριστείς αμήχανες καταστάσεις και αδιάκριτους ανθρώπους.

ΤΕΤΑΡΤΗ  25 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΘΕΜΑ: ΓΥΝΑΙΚΑ 44 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ  Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος σύντροφο για σοβαρή σχέση όταν είναι σε ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών; Τρείς γυναίκες μοιράζονται μαζί μας με επιστολές τους, τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν να βρουν ένα σύντροφο που τους ταιριάζει.

Πόσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις μιας γυναίκας όσο μεγαλώνει, όσον αφορά το ιδανικό ταίρι αλλά και τι είναι αυτό που ζητάνε οι άνδρες. Πώς μπορεί μια γυναίκα να γίνει ψυχολογικά και συναισθηματικά ελκυστική;

ΠΕΜΠΤΗ  26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Τι σημαίνει ψυχοθεραπεία και με ποιο τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει στα ζητήματα που μας απασχολούν. Μάθετε ποιες διαδικασίες  συνήθως ακολουθούνται σε μια συνεδρία και ποιες προσδοκίες μπορούμε να έχουμε από τη θεραπεία. Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον κατάλληλο θεραπευτή και γιατί είναι σημαντική η θεραπευτική σχέση που δημιουργείται. Παρουσιάζουμε ένα συνηθισμένο παραμύθι με ασυνήθιστο τέλος, γραμμένο από μια τηλεθεάτρια που εξηγεί με πολύ όμορφο τρόπο πώς η πριγκίπισσα κατάφερε να βγει από το  κάστρο της που ήταν σαν φυλακή μέσω της ψυχοθεραπείας. Μαζί μας στο στούντιο η Δρ Εξελικτικής Ψυχολογίας Αριστονίκη Θεοδοσίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  Μιλάμε ανοιχτά για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Ποιοι είναι οι λόγοι που η δουλειά του δασκάλου και του καθηγητή είναι αυξημένης δυσκολίας; Ένα κορίτσι, κόρη εκπαιδευτικών, απαντάει με αφοπλιστικό τρόπο σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι οι γονείς της είναι εργασιακά ευνοούμενοι. Ποιοι οι αποτρεπτικοί παράγοντες για να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Το θέμα συζητάμε στο στούντιο με τον Δρα Επιστημών αγωγής και εκπαιδευτικό, Λάμπρο Στεφάνου.

 

Καθημερινά στις 15:00

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back