Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 3-7 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 3-7 Σεπτεμβρίου 2018

29 Αυγούστου 2018

Για την εβδομάδα 3 – 7 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

Θέμα: Φυλακισμένοι και συγγενείς. Συνέπειες της φυλάκισης στο οικογενειακό περιβάλλον. Αναλύουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει στο οικογενειακό περιβάλλον η φυλάκιση ενός συγγενή. Πως μπορεί να βιώνει ένα παιδί τη φυλάκιση του γονιού του; Υπάρχει κοινωνικό στίγμα για τις οικογένειες και τα παιδιά των φυλακισμένων; Πώς επηρεάζει τη ζωή μιας οικογένειας η φυλάκιση ενός μέλους της; Πώς μιλούμε στο παιδί μας για τον γονιό του που βρίσκεται στη φυλακή; Όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και οι δικές σας απορίες θα βρουν απάντηση με την βοήθεια του ποινικολόγου Γιάννη Πολυχρόνη.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

Θέμα: «Δεν θέλω να κάνω παιδιά». Η επιστολή μιας τηλεθεάτριας που μας εξηγεί τους λόγους που δεν θα ήθελε να γίνει μάνα όσο και να της το ζητάει ο σύντροφος της.  Έμαθε να ζει ανεξάρτητη και η σκέψη της μητρότητας την τρομάζει.  Είναι φυσιολογικό κάποιος να μην θέλει να γίνει γονιός; Πως μπορεί μια γυναίκα να αντιμετωπίσει τις διάφορες πιέσεις περί μητρότητας; Είναι καθαρά προσωπική απόφαση αν θα προσπαθήσουμε να γίνουμε γονείς ή αυτός είναι ο προορισμός στη ζωή μας; Τι γίνετε όταν σε μια σχέση ο άντρας θέλει να γίνει γονιός ενώ η γυναίκα έχει αντίθετη άποψη;  Ας μιλήσουμε ανοιχτά για να καταφέρουμε να βρούμε τις λύσεις.    

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου   

Θέμα: «Είμαι μόνος λόγω εμφάνισης». Αναλύουμε την επιστολή ενός τηλεθεατή ο  οποίος δηλώνει μόνος λόγω εμφάνισης. Πιστεύει ότι το παρουσιαστικό του, του στερεί τη συντροφικότητα μιας γυναίκας. Μια οπτική, η οποία επηρεάζει την ψυχολογία του  αρνητικά, με αποτέλεσμα να βουλιάζει στην εσωστρέφεια. Δίνουμε όντως περισσότερη  έμφαση στην εμφάνιση ως κριτήριο επιλογής συντρόφου; Η ερωτική έλξη είναι τελικά απλό ή πολυδιάστατο φαινόμενο; Είναι η εμφάνιση μας ανατρεπτικός παράγοντας στο να δημιουργήσουμε μια ερωτική σχέση;  Ερωτήματα που θα απαντηθούν, καθώς μιλάμε ανοιχτά…       

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

Θέμα: Ενδοοικογενειακή βία. Φέρνουμε στο φως την ιστορία μιας τηλεθεάτριας που  βίωσε με τον χειρότερο τρόπο την ενδοοικογενειακή βία. Μια γυναίκα η οποία δεν είχε μιλήσει πουθενά για αυτά που βίωνε, έκρυβε τα σημάδια της και προσποιούνταν μέχρι και στον ίδιο της τον εαυτό ότι δεν τρέχει τίποτα.  Ένα μαρτύριο που της προκάλεσε   κρίσεις πανικού. Η βία εκτός του ότι μπορεί να σου στερήσει την ζωή ή την αρτιμέλεια σου,  προκαλεί και ψυχολογικές διαταραχές. Πόσο δύσκολο είναι για τα θύματα να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της βίας; Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει να κάνει ένα θύμα οικογενειακής βίας; Η βία έχει πολλά σκληρά πρόσωπα: σωματική, ψυχική και σεξουαλική βία. Ας βάλουμε ένα τέλος σε όλα. Με την βοήθεια της ψυχολόγου Δρ. Αριστονίκης Θεοδοσίου μιλάμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για το  συγκεκριμένο θέμα.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου    

Θέμα: Χάλασαν οι άνθρωποι στις μέρες μας; Όντως χάλασαν οι άνθρωποι στις μέρες μας; Υπάρχει κρίση αξιών στην σημερινή εποχή; Αναλύουμε μια  επιστολή που υποστηρίζει πως στις μέρες μας οι άνθρωποι συμπεριφέρονται «ανθρωποφαγικά» και κύριο μέλημα τους είναι να κοροϊδεύουν τους πάντες για να πετύχουν τα εγωκεντρικά τους συμφέροντα. Τελικά η ανθρώπινη φύση όσο πάει καλυτερεύει ή χειροτερεύει; Μπορούμε να έχουμε μια πιο καθαρή ματιά για να διακρίνουμε πως λειτουργούν οι γύρω μας, αλλά και εμείς; Είναι λύση να γίνουμε κι εμείς σκληροί και αδίστακτοι;

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back