Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 6-10 Αυγούστου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 6-10 Αυγούστου 2018

31 Ιουλίου 2018

Η ψυχολόγος και συγγραφέας  Θέκλα Πετρίδου, δίνει καθημερινά στους τηλεθεατές, συμβουλές, λύσεις και μια ρεαλιστική αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξη ματιά των πραγμάτων. Μαζί με την αγαπημένη Θέκλα, ο Πέτρος Αθανασίου.

Για την εβδομάδα 6 – 10 Αυγούστου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑΣ. Το να σπουδάσει ένα παιδί είτε στον τόπο του είτε στο εξωτερικό θεωρείται από την πλειονότητα της κυπριακής κοινωνίας  ως ιδανική  επιλογή. Γιατί όμως νέοι πτυχιούχοι μετά από αρκετά χρόνια σπουδών παραμένουν άνεργοι; Υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες για όσους δεν θα έχουν την δυνατότητα ή επιλέγουν να μην  σπουδάσουν; Πώς μπορεί ένας υποψήφιος φοιτητής να γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη σπουδή και καριέρα για τον ίδιο και πώς λειτουργεί συνήθως ο Κύπριος γονιός; Προαποφασίζει για το παιδί του και του επιβάλλει τι να σπουδάσει και τι καριέρα να ακολουθήσει;  Ή η επιλογή εστιάζεται στις επιθυμίες και τις ικανότητες του παιδιού; Μαζί μας στο στούντιο, για να μας απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα ως εκπαιδευτικός σύμβουλος, ο Κρις Σωφρονίου.

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΦΗΒΟΥ. «Πώς μπορώ να ξεπεράσω την προδοσία από την φίλη μου και να ελέγξω τον θυμό μου;» ρωτάει σε επιστολή του ένα 19χρονο αγόρι. Μιλάμε ανοιχτά για το βαρύ φορτίο της συναισθηματικής διαχείρισης της ερωτικής απογοήτευσης και της προδοσίας σε ένα νέο άνθρωπο. Η δύσκολη περίοδος της εφηβείας,  η οποία χαρακτηρίζεται από έντονες αναπτυξιακές αλλαγές, έντονη ορμονική δραστηριότητα και έντονα συναισθήματα. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα παιδιά στην εφηβεία, να έχουν ξεσπάσματα θυμού; Πώς αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μια ερωτική απογοήτευση; Φιλοξενούμε στο στούντιο τον φοιτητή ψυχολογίας, Θεόδωρο Ηρακλέους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ. Με αφορμή συγκλονιστική επιστολή 13χρονου αγοριού μιλάμε ανοιχτά για το bullying. Ποιο είναι το προφίλ του θύματος σχολικού εκφοβισμού;  Ισχύει η άποψη ότι τα παιδιά που έχουν ιδιαιτερότητες, γίνονται πιο εύκολα εξιλαστήρια θύματα εκφοβισμού στο σχολείο; Ποιο είναι το προφίλ του θύτη; Οι ψυχολογικές συνέπειες στα θύματα. Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας ψυχολόγος ένα παιδί που δέχεται σχολικό εκφοβισμό αλλά και με ποιο τρόπο μπορούν οι γονείς να προστατεύσουν το παιδί τους. Μπορούμε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε αυτό το φαινόμενο; Μαζί μας στο στούντιο, η Δρ Ελεονώρα Παπαλεοντίου Λουκά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; Πως θα νιώθατε αν κάποιος σας έκανε ερωτήσεις όπως, γιατί χώρισες ; Γιατί πάχυνες ; Μα πότε θα κάνεις επιτέλους παιδιά; Θα παντρευτείς κάποτε ή σκοπεύεις να μείνεις στο ράφι; Με καλεσμένο στο στούντιο τον Νικόλα Ιωαννίδη μιλάμε ανοιχτά για τους αδιάκριτους ανθρώπους που με θράσος ή και με αυθάδεια εισβάλλουν στη ζωή μας, κάνοντας ερωτήσεις για προσωπικά μας θέματα. Ποιο είναι το προφίλ του αδιάκριτου ανθρώπου αλλά και τι τον οδηγεί σε ερωτήσεις χωρίς τακτ που καταπατούν  την ιδιωτικότητα των ανθρώπων γύρω του. Χρήσιμες συμβουλές για να χειριστείς αμήχανες καταστάσεις και  ανθρώπους με  περιορισμένη ικανότητα κοινωνικής και συναισθηματικής αντίληψης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ» -  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΠΙΛΟΓΗΣ Ή ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ; Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος σύντροφο για σοβαρή σχέση όταν είναι σε ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών; Τρείς γυναίκες μοιράζονται μαζί μας με επιστολές τους, την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στο να βρουν ένα σύντροφο που τους ταιριάζει. Πόσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις μιας γυναίκας που μεγαλώνει, όσον αφορά το ιδανικό ταίρι αλλά και τι είναι αυτό που ζητάνε οι άνδρες. Πώς μπορεί μια γυναίκα να γίνει ψυχολογικά και συναισθηματικά ελκυστική; Στην τελευταία εκπομπή της σεζόν διαβάζουμε τις δικές σας απόψεις μέσα από τα μηνύματα που έχετε στείλει στην εκπομπή μας και αφορούν στις σχέσεις, τη μοναχικότητα και τη μοναξιά. Μαζί μας στο στούντιο η μουσικός με μεταπτυχιακό τίτλο στην Μουσικοψυχολογία, Ελεονώρα Ρούσου.

 

Καθημερινά στις 15:00

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back