Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Παραδοσιακή Βραδιά (2015-20)

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 19/10 στις 21.15

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 19/10 στις 21.15

16 Οκτωβρίου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σάββατο με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση και να τιμήσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου φιλοξενούμε στην εκπομπή την ψυχολόγο Θέκλα Πετρίδου και τον σύζυγο της Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον θεολόγο Ανδρέα Πιτσιλλίδη και τον γνωστό Κύπριο χαράκτη Χαμπή οι οποίοι δοκιμάζονται στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία. Το στούντιο γεμίζει με παραδοσιακές στολές και χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα Λυγερή ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας ενώ μαζί μας στο τραγούδι έχουμε την Κούλλα Ανδρέου η οποία με τη συνοδεία του Πάνου Μουμτζίδη στο μπουζούκι ερμηνεύει για μας με την υπέροχη φωνή της τραγούδια που αγαπήσαμε. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου