Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024


Απάντηση τηλεόρασης Σίγμα σχετικά με trailer εκπομπής «MR. CYPRUS»

Απάντηση τηλεόρασης Σίγμα σχετικά με trailer  εκπομπής «MR. CYPRUS»

24 Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν με φωτογραφίες, οι οποίες προβλήθηκαν από διάφορα Διαδικτυακά Μέσα, το ΣΙΓΜΑ θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

Το ΣΙΓΜΑ βρέθηκε στο χώρο των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς για τηλεοπτικό γύρισμα διαφημιστικού trailer για την εκπομπή MR CYPRUS (Ανδρικά Καλλιστεία) και όχι για φωτογράφιση. Πλάνα από το χώρο αυτό χρησιμοποιήθηκαν λόγω του στρατιωτικού περιβάλλοντος και ουδεμίαν συσχέτιση είχαν με τον ιστορικό χώρο ή την ηρωική ιστορία του έπους του 1955-1959, για τα οποία ο σταθμός μας έχει επιδείξει τον δέοντα σεβασμό, κάτι που έχει αποδείξει εμπράκτως, εξάλλου και στο παρελθόν.  

Να σημειωθεί ότι ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται ακόμη, για σκοπούς γυρισμάτων ή φωτογραφίσεων και μάλιστα μέσα στους θαλάμους, ενώ το συγκεκριμένο γύρισμα δεν έκανε καμία χρήση οποιονδήποτε εσωτερικών χώρων, παρά μόνο μέρους της αυλής και αυτό με τον απόλυτο σεβασμό από την παραγωγή. Σχετική δε άδεια παραχωρήθηκε από τον αρμόδιο διαχειριστή και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρχε επίβλεψη της αστυνομίας.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο που αποτελούσαν υλικό back-stage και που θεωρήθηκε ότι προσέβαλαν τον ιστορικό χώρο, κατέβηκαν άμεσα και δεν υπήρχε καμία αναπαραγωγή τους από τα Μέσα του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ. 

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι πριν ακόμη δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά trailers, έσπευσαν κάποιοι να «κατακρεουργήσουν» τους συντελεστές και να κατηγορήσουν με κακεντρεχή σχόλια την παραγωγή και το ΣΙΓΜΑ, όπως επίσης την παρουσιάστρια Έβελυν Καζαντζόγλου, η οποία αδίκως στοχοποιήθηκε, αφού εκτελούσε οδηγίες της δημιουργικής ομάδας του project και ουδεμία ανάμειξη είχε στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. 

Επειδή, όμως, ο σταθμός θεωρεί ότι το όλο θέμα παίρνει διαστάσεις και διαστρεβλώνονται οι προθέσεις του, με αποτέλεσμα να γίνεται εκμετάλλευση της ευαισθησίας του κόσμου και παρόλο που δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο στο τελικό προϊόν, που επροτίθετο να διαφημίσει, αποφάσισε -για να αποδείξει του λόγου το αληθές- ότι θα προβάλει κατά τη διάρκεια της σημερινής εκπομπής ΖΗΣΕ ΤΟ! στις 16:00, το επίμαχο trailer για μία και μόνο φορά. Ταυτόχρονα ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Χρύσανθος Τσουρούλλης, θα γνωστοποιήσει τις θέσεις του καναλιού.

Παρόλο που το Συγκρότημα ΔΙΑΣ, η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και όσοι συνεργάστηκαν για την παραγωγή του διαφημιστικού trailer δηλώνουν, ότι ουδεμία πρόθεση είχαν να προσβάλουν την ιστορική μνήμη του έπους του αγώνα και του χώρου των κρατητηρίων, με τον οποίο στο γύρισμα δεν υπήρξε καμία σύνδεση, αποφάσισε να ξαναγυρίσει σε άλλο χώρο το διαφημιστικό αυτό.  

Λυπούμαστε ειλικρινά για την παραμικρή οχληρία που δυνατόν να προκλήθηκε στην ευαισθησία του κοινού, όπως και για το εάν κάποιοι διέβλεψαν πρόθεση «παραχάραξης της ιστορίας». Δεν έγινε καμία αναφορά στην ιστορία, την οποία επαναλαμβάνουμε, καταυγάζουν οι υψηλές πράξεις των ευγενών ηρώων του τόπου αυτού. Ως τέτοιες, ο σταθμός μας και ο καθένας μας προσωπικά, θα τις τιμά στο πνεύμα, στο λόγο και σε προγράμματά μας.