Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
Προορισμός Ευτυχία (2016)

Προορισμός Ευτυχία - Σάββατο 24/12 & Κυριακή 25/12

Προορισμός Ευτυχία - Σάββατο 24/12 & Κυριακή 25/12

21 Δεκεμβρίου 2016

Με την Ευτυχία Ανδρέου
Σάββατο 24/12 στις 14:30 και Κυριακή 25/12 στις 15:00
 
Η Κύπρος, ήταν και παραμένει το στολίδι της Μεσογείου… Ένας τόπος γεμάτος θησαυρούς γεωγραφικά διάσπαρτους απ’ άκρο σ’ άκρο του νησιού. Και για του λόγου το αληθές σας προσκαλούμε σ΄ ένα ταξίδι στο νησί της Αφροδίτης, «παθκιάν-παθκιάν», για ν’ ανακαλύψουμε μαζί τα διαμάντια που κρύβονται εκτός αστικών κέντρων. Να γνωρίσουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, να… ξανά-συστηθούμε και να βρούμε την Ευτυχία που μας επιφυλάσσει ο κάθε προορισμός αλλά κυρίως… το ταξίδι! Γιατί η Κύπρος είναι το νησί της… Ευτυχίας. 
 
Με όπλο το χαμόγελο, την καλή διάθεση αλλά και την… Ευτυχία Ανδρέου, επιχειρούμε να δώσουμε στον Κύπριο τηλεθεατή, ανεξαρτήτου ηλικίας, μια γλυκιά γεύση από το νησί μας. Ένα οφθαλμόλουτρο με την ομορφιά της εκτός αστικών κέντρων Κύπρο! Επισκεπτόμαστε χωριά και κωμοπόλεις, περιδιαβάζουμε τους δρόμους, γνωρίζουμε τους κατοίκους, αναζητούμε τον «μάστρο» στο τάβλι, τον καφέ, το τσιάττισμα, επισκεπτόμαστε τα βασικά αξιοθέατα του τόπου και μαθαίνουμε για αυτά από τους ντόπιους, «εισβάλλουμε» σε σπίτια και μαθαίνουμε τις διάφορες τέχνες, ενώ διασκεδάζουμε παράλληλα μαζί τους τραγουδώντας, χορεύοντας και μαγειρεύοντας. Αναζητούμε την καλύτερη μαγείρισσα του χωριού, μιλάμε με τους νέους για την αστυφιλία και ανακαλύπτουμε τον τύπο του επισκέπτη για τον οποίο είναι ιδανικό το κάθε μέρος. 
Μακριά από στημένα και σκηνοθετημένα, έτσι απλά και αυθόρμητα, ανακαλύπτουμε την Κύπρο μας και σας καλούμε να την μάθετε και εσείς μαζί μας! 
 
Το Σάββατο 24/12 και την Κυριακή 25/12 η εκπομπή ταξιδεύει στο Άρσος για ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο διπλό επεισόδιο. Το χωριό Άρσος στην επαρχία Λεμεσού πήρε το όνομα του από τη λέξη «άλσος» που σημαίνει μικρό δάσος και έχει μόνο 250 κατοίκους. Στη μικρό λοιπόν αυτό κρασοχώρι στήθηκε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο γλέντι με μπόλικα εδέσματα, τραγούδι, κέφι και τους κατοίκους να κάνουν την Ευτυχία Ανδρέου να αισθάνεται σαν στο σπίτι της…