Σάββατο, 20 Απριλίου 2024


Ανεράδες - επ.21-22

Ανεράδες - επ.21-22

29 Νοεμβρίου 2022

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21 – ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12/22

Η Φροσού εγκαταλείπει τον Γιωρκή, μετά από την παρέμβαση της Ερασμίας η οποία  έχει  παραπλανήσει την Φροσού ότι είναι η Φανουρία και ότι είναι ετοιμοθάνατη. Η Αννού είναι πεπεισμένη ότι ο Γιωρκής είναι «δαιμονισμένος» και πείθει τον Παπα-Καπόνη να του κάνει εξορκισμό. Η Ελισάβετ προσλαμβάνει τον Αθηναγόρα να της βρει τα «χαρτιά» που ενοχοποιούν τον μουχτάρη. Ο Ζαχαρίας βρίσκει τον μουχτάρη αιμόφυρτο!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12/22

Ο Παπα-Καπόνης αποφασίζει να μην πληρώσει τον Πετρή ως ψάλτη λόγω της απώλειας της φωνής του, κάτι που κάνει την Παπαδιά έξαλλη. Η Ιουλία έχει δώσει ένα βότανο στον μουχτάρη για να τον σώσει μετά την «επίθεση» του Αθηναγόρα το οποίο του προκαλεί παρενέργειες…. με τραγελαφικές συνέπειες! Ο Αθηναγόρας ομολογεί στην Ελισάβετ ότι δεν βρήκε τίποτα στο σπίτι του μουχτάρη. Νικόλας και Ιουλία εφαρμόζουν το σχέδιο τους…. Θα «κλεφτούν» για δεύτερη φορά.

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Έλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς