Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
Πέτρα, Ψαλίδι, Μολύβι, Χαρτί (2023)

«Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί». Ένα παιδικό τηλεπαιχνίδι δεξιοτήτων, γνώσεων και τύχης με παρουσιάστρια τη ραδιοφωνική παραγωγό και συγγραφέα Μαρία Κάνθερ, που στόχο έχει να φέρει ξανά στην επιφάνεια παλιά, ξεχασμένα και μη, παραδοσιακά παιγνίδια του τόπου μας, ώστε να τα μάθουν τα παιδιά, να διασκεδάσουν με αυτά και παράλληλα να ξυπνήσουν στους παλαιότερους μνήμες από τα παιδικά στους χρόνια.

Σε αυτό το τηλεπαιχνίδι θα υπάρχει μια ενότητα ώστε τα παιδιά να μάθουν παίζοντας την τοπολαλιά, τη μουσική, την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και της κατεχόμενης γης μας.

Στο παιχνίδι θα λάβουν μέρος 32 δημοτικά σχολεία από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με παιδιά της Ε’ και Στ’ τάξης,  χωρισμένα σε δύο ομάδες των τριών παιδιών και τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωπα, σε διαδικασίες knock out, οι οποίες θα οδηγήσουν τα δύο καλύτερα σχολεία στον μεγάλο τελικό, για να διεκδικήσουν ως έπαθλο για το σχολείο τους, εξοπλισμό για μία αίθουσα πληροφορικής, με 8 ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και ένα εκτυπωτή πολυεργαλείο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back