Σάββατο, 20 Απριλίου 2024


Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.67-71

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.67-71

6 Δεκεμβρίου 2019

Επεισόδιο 67 – Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αρσένιος επιβεβαιώνει στον Αλέξανδρο πως είναι υιοθετημένος και πως οι γονείς του είναι από την Κύπρο. O Αλέξανδρος τότε εκλιπαρεί τον Αρσένιο να του αποκαλύψει τα ονόματα τους και που βρίσκονται. Μετά από ένα καυγά ανάμεσα σε Καράγιωρκη και Πολύμνια σχετικά με τον Αλέξανδρο, η Ερασμία ανησυχεί πως η κόρη της είναι ερωτευμένη με τον φιλοξενούμενο τους. Η Ουρανία λέει στην αδελφή της πως δυσκολεύεται να μείνει μακριά από τον Θεόκλητο. Η συμβουλή της αδελφής της, θα επηρεάσει τις επόμενες της κινήσεις. O Άρης απολογείται στην Ερατώ για την απρεπή του συμπεριφορά ενώ η Ερατώ προσπαθεί να θέσει τα όρια της. Ο Λοϊζής,  ο καφετζής του χωριού, φέρνει στον Κωνσταντά κάποιες προκηρύξεις για τον αγώνα ενάντια στους Άγγλους, ζητώντας του να τις κρύψει. Όταν ο Αντζουλής αντιλαμβάνεται πως ο πατέρας του συμφώνησε να φυλάξει τις προκηρύξεις θυμώνει και του ζητά να τις πετάξει πριν να είναι αργά. Τα γεγονότα όμως τους προλαβαίνουν όταν ο Λοϊζής συλλαμβάνεται και ο Άρης με τους στρατιώτες φτάνουν στο κατώφλι του Κωνσταντά. Η είδηση του θανάτου του Μουχτάρη του χωριού ξαναφέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη διορισμού νέου Μουχτάρη. Ο Μιχαηλάς δηλώνει πλέον ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για τη θέση. Όμως οι χωριανοί δεν φαίνεται να τον υποστηρίζουν. Ένας άλλος περίεργος διεκδικητής της θέσης εμφανίζεται στον καφενέ.

 

Επεισόδιο 68 – Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αλέξανδρος γράφει ένα γράμμα στην Μαριάμ στο οποίο της εξομολογείται πως το να έρθει στην Κύπρο ήταν το μεγαλύτερο του λάθος καθώς κινδυνεύει να την χάσει για πάντα. Ενώ ο Άρης είναι έτοιμος να συλλάβει τον Κωνσταντά, ο Καράγιωρκης εμφανίζεται και πάλι, εμποδίζοντας τη σύλληψη του. Όταν ο Άρης αποφασίζει να διεξάγει έρευνα στο σπίτι προκαλεί την ανησυχία του Αντζουλή και του Κωνσταντά καθώς στο σπίτι βρίσκονται κρυμμένες οι προκηρύξεις που έφερε ο Λοϊζής. Έχοντας μάθει για την εγκατάσταση του Άρη στο σπίτι της Ερατώς, ο Πολυδεύκης επιστρέφει στα Πιτύθκια αποφασισμένος να τον διώξει. Η Γεωργία λέει στον Κωνσταντά πως είναι σίγουρη πως οι γονιοί της δεν πέθαναν από ατύχημα αλλά τους δολοφόνησε ένας άνδρας. Ο Κωνσταντάς της λέει πως όλα είναι δημιούργημα της φαντασίας της και την προτρέπει να πάνε στον Άγιο Κυπριανό για να εξορκίσουν τις κακές σκέψεις από το μυαλό της. Ο Μιχαηλάς ζητά από τον Χατζηνέαρχο και τον Καράγιωρκη να τον υποστηρίξουν ώστε να κερδίσει την εύνοια των Άγγλων και να διοριστεί μουχτάρης. Ενώ η Ανθούσα συμβουλεύει τον Πετρή σχετικά με την παρουσία του Άρη στο σπίτι του, εμφανίζεται η Γαλάτεια που θυμώνει που τους βλέπει μαζί.

 

Επεισόδιο 69 – Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η Ουρανία φτάνει στην Πάφο αποφασισμένη να μιλήσει με τον Θεόκλητο και να του ζητήσει να δώσει μια νέα ευκαιρία στη σχέση τους. Βλέποντας, όμως, την κατάσταση του αδελφού του νοιώθει ενοχές και αποφασίζει να φύγει. Ο Θεόκλητος όμως την πείθει να διανυκτερεύσει εκεί. αφού είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα να κυκλοφορεί μόνη της μέσα στο δάσος μέσα στη νύχτα. Η Ουρανία τελικά δέχεται αλλά η παραμονή της βάζει και τους δύο σε πειρασμό. Η Γαλατού ζητά από την Αννού να προσεγγίσει τον Άρη με σκοπό να τον κατασκοπεύει και να της μεταφέρει πληροφορίες για τις ενέργειες του Αγγλικού στρατού. Παρά τις προσπάθειες της Αννούς να αρνηθεί, η Γαλατού για άλλη μια φορά την εκβιάζει. Η Ερασμία είναι ανήσυχη μετά από τις υποψίες που μπήκαν στο μυαλό της και που αφορούν τον Αλέξανδρο. Αποφασίζει να επισκεφθεί το μοναστήρι προκειμένου να εξακριβώσει αυτές της τις υποψίες. Ενώ είναι όλοι έτοιμοι για την κηδεία του Μουχτάρη, έρχονται αντιμέτωποι με την απαγόρευση των Άγγλων να κτυπήσουν την καμπάνα. Ο Χαχολλής όμως είναι αποφασισμένος να πάει κόντρα σ’ αυτές τις απαγορεύσεις προκειμένου να τιμήσει τον νεκρό. Η Ερατώ και η Πολύμνια προσπαθούν να συμφιλιώσουν τον Πετρή και τη Γαλάτεια. Η προσπάθεια τους όμως δεν έχει τα αποτελέσματα που περίμεναν.

 

Επεισόδιο 70 – Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Η Ερασμία στην προσπάθεια της να μάθει περισσότερα από τον Αρσένιο, του εξομολογείτε ένα μεγάλο μυστικό της από το παρελθόν. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος αποκαλύπτει στη Πολύμνια ότι αγαπάει μια κοπέλα αλλά δεν μπορεί να είναι μαζί της γιατί είναι πλούσια. Ωστόσο είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να την διεκδικήσει. Μετά τα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ, η Ουρανία λέει στον Θεόκλητο πως είχε δίκαιο και πως πρέπει να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Ενώ ο Θεόκλητος είναι σε άσχημη κατάσταση στο πλάι του αδελφού του, εκείνος του λέει κάτι που τον βάζει σε μεγαλύτερες σκέψεις. Ο Κωνσταντάς λέει στον Αντζουλή ότι η κατάσταση με τη Γεωργία δεν τον αφήνει να ησυχάσει και παίρνει μία απόφαση που τρομάζει τον γιο του. Όλοι εκπλήσσονται από τη σύλληψη του Χαχολλή και ο Ττόουλος, ο Χατζηνέαρχος και ο Καράγιωρκης προσπαθούν να μεσολαβήσουν στον Άρη να τον αφήσει ελεύθερο. Ωστόσο ο Άρης  στην παρουσία του ταγματάρχη Young απαγγέλλει το κατηγορητήριο στον Χαχολλή και δίνει το δικαίωμα στους παρευρισκόμενους να μιλήσουν γι’ αυτόν, και στον ίδιο να απολογηθεί. Η ποινή που του υποβάλλουν όμως θα αφήσει έκπληκτους τους χωριανούς.

 

Επεισόδιο 71 – Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αντζουλής προσπαθεί να αποτρέψει τον Κωνσταντά να κάνει αυτό που σκέφτεται. Στη συνέχεια η Γεωργία φέρνει σε αμηχανία τον Αντζουλή κάνοντας του διάφορες περίεργες ερωτήσεις σχετικά με το παρελθόν του. Ο Αντζουλής τρομάζει όταν η Γεωργία τον ρωτά συγκεκριμένα για την μεγαλύτερη της αδελφή που πέθανε λίγο καιρό πριν πεθάνουν οι γονείς της. Η Γαλατού δίνει στον Καράγιωρκη το δηλητήριο εκβιάζοντας τον να αποτελειώσει τον Κωνσταντά το συντομότερο. Ο Χατζηνέαρχος είναι εκνευρισμένος μετά την κλοπή των αλόγων του και βγάζει επικήρυξη με αμοιβή για όποιον τα βρει.  Τα νέα της επικήρυξης φτάνουν και στον Μεττή ο οποίος θεωρεί πως έφτασε η στιγμή να αναλάβει δράση. Τα παιδιά προσπαθούν να βρουν τρόπους να ελευθερώσουν τον Χαχολλή και ο Πετρής έχει μια ιδέα για το πώς μπορούν να σώσουν το φίλο τους. Ωστόσο αυτή η ιδέα θα τους προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ο Θεόκλητος φέρνει τον Χρηστάκη στο μοναστήρι και προσεύχεται στην Παναγία να τον σώσει για ακόμα μία φορά. Μετά την περίεργη συμπεριφορά της Αννούς απέναντι στον Άρη, η Φλουρεντζού υποψιάζεται πως η φίλη της, της κρύβει κάτι.