Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023


Γλυκάνισος - επ.5-12

Γλυκάνισος - επ.5-12

30 Σεπτεμβρίου 2022

Η αγάπη νικά όλα τα εμπόδια;

Ο απόλυτος έρωτας του Στρατή και της Ραζάν

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 18:00

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 5-12

 

Δύο κόσμοι διαφορετικοί, δύο ξένοι που θα έρθουν και θα αλλάξουν ό,τι πιστεύουμε πως χωρίζει αλλά και ενώνει δύο ανθρώπους. Ο Στρατής και η Ραζάν θα ζήσουν έναν δυνατό έρωτα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το ναυάγιο της ζωής τους ή θα ζήσουν ως πρωταγωνιστές σε ένα παράλογο θρίλερ;

 

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου (Στρατής), Έλενα Πιερίδου (Ραζάν), Κώστας Κόκλας (Φίλιππος), Τάνια Τρύπη (Ερμιόνη), Κώστας Αποστολάκης (Μενέλαος), Ευγενία Δημητροπούλου (Ελεάνα), Αιμιλιανός Σταματάκης (Έκτορας), Εύρη Σωφρωνιάδου (Φατιμέ), Χρήστος Κοντογιώργης (Καρίμ), Ραφίκα Σαουίς (Φάζια), Βασίλης Αθανασόπουλος (Άγγελος), Χάρης Ασημακόπουλος (Ευστρατίου), Αντρέας Κοντόπουλος (Θανάσης), Μαίρη Χήναρη (Σταθούλα), Αντώνης Γιαννακός (Ραφαήλ), Μπίλιω Μαρνέλη (Αλίκη), Αθηνά Αλεξοπούλου (Χρυσάνθη), Νίκος Κασάπης (Μιχάλης), Γιούλη Γεωργακοπούλου (Αναστασία), Βαγγέλης Στρατηγάκος (Νεφζάτ), Φώτης Κάραλης (Νικήτας), Άρτεμις Ιωαννίδη (Ανθή), Δημήτρης Αποστολόπουλος (Πωλ), Κωνσταντίνος Μουταφτσής (Μπίλι), Θαλασσινή Βοσταντζόγλου (Μαργαρίτα), Κώστας Ζωγραφόπουλος (Θόδωρος), Τάσος Καρλής (Χάρης)

 

Στο ρόλο της Αριάδνης, η Κάρμεν Ρουγγέρη

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5 – ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10

Ο Στρατής και η Ραζάν συναντιούνται κρυφά και τα βλέμματά τους «βγάζουν φωτιές». Ανησυχία υπάρχει από τη μεριά του Πωλ, ο οποίος εκφράζει φόβους στον Μπίλι, ότι έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι εξαφανίσεις προσφύγων. Παράλληλα, η Ραζάν στέλνει φαγητό στον Στρατή μέσω του Καρίμ. Στο πακέτο έχει κρύψει ένα σημείωμα. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Αναστασία λέει στη φίλη της Μαργαρίτα που ψάχνει τον εξαφανισμένο πρόσφυγα, ότι μπορεί να την βοηθήσει… ο Πωλ. Τι θα γίνει όταν στο μπαρ που δίνουν ραντεβού η Ανθή με τον Έκτορα, εμφανίζεται ο Νικήτας; Και όταν η Ραζάν επιστρέφει στο κατάλυμα, ο Καρίμ ζητά να μάθει που ήταν… και όχι μόνο;

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6 – ΤΡΙΤΗ 4/10

Ο Νικήτας, στο μπαρ, χορεύει ζεϊμπέκικο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της Ανθής, καρφώνοντας τη στα μάτια. Όσο για την Ραζάν, ευτυχώς που έκανε την ανήξερη, γιατί ο Καρίμ, λέγοντας ότι τα ξέρει όλα, εννοούσε το ρατσιστικό επεισόδιο στην Ταβέρνα της Χρυσάνθης και όχι για τον Στρατή. Παράλληλα, ο Στρατής επιστρέφει σπίτι αφήνοντας το σακάκι του στον καναπέ. Από μέσα, πέφτει το σημείωμα της Ραζάν. Ποιο θα είναι το χέρι που θα το σηκώσει από κάτω; Εν τω μεταξύ, η επίθεση στον Άγγελο εγείρει συναγερμό μεταξύ των φίλων του, ενώ στην Αθήνα, ο Αντρέας δίνει τη δικογραφία για το ναυάγιο στην Ελεάνα και συζητούν για τους πληρωμένους ψευδομάρτυρες εναντίον του Στρατή. Τα πράγματα δυσκολεύουν όμως για τη Ραζάν όταν επιστρέφει το βράδυ στο κατάλυμα. Αυτή τη φορά, την περιμένει πιο επίμονη «ανάκριση».

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7 – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

Σοκ περιμένει τον Νικήτα, καθώς ψαρεύει ένα… πτώμα. Στο αρχοντικό Δεμίρη, ο Στρατής μιλάει με την Ερμιόνη για το «ραβασάκι» και επιμένει ότι ήταν απλά ευχαριστήριο. Κι ενώ ο Άγγελος και η Μαργαρίτα βρίσκονται στο τμήμα για αναγνώριση του νεκρού, το διαβατήριο που βρέθηκε πάνω στον νεκρό, αποδεικνύεται ότι είναι του πρόσφυγα Αμπντούλ. Τίποτα δεν σταματάει τον Μενέλαο, που επισκέπτεται αποφασισμένος τον Φίλιππο, δείχνοντας φωτογραφίες του Έκτορα να χαριεντίζεται με άλλη γυναίκα. Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ευστρατίου καλεί τον Θανάση για κατ’ ιδίαν συζήτηση και του λέει ότι αν ξαναπάει για έρευνες, παρακούοντας τις εντολές του, θα τον μεταθέσει στην τροχαία. Παράλληλα, ο Στρατής περιμένει μάταια τη Ραζάν, ενώ κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τα στόματα των δολοφόνων του Αμπντούλ, μαχαιρώνοντάς τους.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8 – ΠΕΜΠΤΗ 6/10

Η Ραζάν επιστρέφει στο κατάλυμα. Γυρνά βουρκωμένη στην Φατιμέ και της λέει ότι ήταν με τον Στρατή και ότι του ζήτησε να μην την ενοχλήσει ξανά. Μέσα στο θολό και βροχερό νυχτερινό τοπίο, το αυτοκίνητο του Στρατή βρίσκεται λίγο πριν τον γκρεμό. Πίσω στο κατάλυμα, καθώς η Ραζάν χτενίζει τα μαλλιά της, δεν προσέχει μια σκιά πίσω της. Ένα χέρι, που κρατάει περίστροφο, σηκώνεται να πυροβολήσει τη Ραζάν. Παράλληλα, η Αλίκη λέει στον Ραφαήλ, ότι τον περίμενε χθες βράδυ και εκείνος δικαιολογείται. Υποπτεύεται ότι η Αλίκη έχει κάποιο «δεσμό» στην Αθήνα. Ενώ στην Ταβέρνα της Χρυσάνθης, ο Μπίλι παρενοχλεί χυδαία τη Ραζάν για ακόμη μια φορά, η Χρυσάνθη αποφασίζει να την απολύσει. Ο Χάρης όμως, θα πάει στο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει την παρενόχληση. Τι θα κάνει μόλις μάθει ο Στρατής για την παρενόχληση του Μπίλι προς τη Ραζάν;

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 – ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10

Η Ανθή λέει στον Νικήτα ότι σκέφτηκε την πρότασή του να φύγουν μαζί και του ζητάει να κάνει υπομονή. Ο Νικήτας δεν το δέχεται και της ζητάει να χωρίσουν. Παράλληλα, η Ραζάν τριγυρνάει μάταια, αναζητώντας δουλειά. Στο εργοστάσιο Δεμίρη, ο Έκτορας, πιεσμένος από τον πατέρα του, ζητά από την Ανθή να ξαναπιάσουν τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ενώ ο Πωλ προσφέρεται να βγάλει διαβατήρια στον Καρίμ, τη Ραζάν και τη Φατιμέ, προκειμένου να φύγουν από το νησί. Και όσο γίνονται όλα αυτά, ο Άγγελος και η Μαργαρίτα βρίσκουν φωτογραφίες αυτών που ξυλοφόρτωσαν τον Άγγελο. Η Μαργαρίτα συνειδητοποιεί ότι αυτοί που χτύπησαν τον Άγγελο, είναι αυτοί που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10 – ΤΡΙΤΗ 11/10

Το νέο ότι η Ραζάν περιμένει τα διαβατήρια για να φύγει από το νησί προκαλεί αναστάτωση, ειδικά στον Στρατή. Παράλληλα, η Μαργαρίτα και ο Άγγελος δείχνουν στον Θανάση τις φωτογραφίες αυτών που ξυλοκόπησαν τον Άγγελο. Στην Αθήνα, η Αλίκη επισκέπτεται τη μητέρα της στη φυλακή. Ενώ στη Μυτιλήνη, ο Στρατής μαθαίνει από τον Θόδωρο, για μια ταβέρνα που έχει ξενοίκιαστη και του ζητάει να τη νοικιάσει. Οι εργασίες ξεκινάνε άμεσα στην ταβέρνα του Θόδωρου και ο Πωλ φροντίζει να ενημερώσει τον Φίλιππο για την απόφαση του Στρατή, να ανοίξει ταβέρνα στη Ραζάν. Δυσκολεύουν τα πράγματα για όλους όμως, όταν ο Στρατής θα συγκρουστεί με τον Φίλιππο. Ο Στρατής φεύγει από το σπίτι και ο Θόδωρος απολύεται από το αρχοντικό Δεμίρη. Και όσο γίνονται όλα αυτά, η Ανθή ανακοινώνει στον πατέρα της, ότι αυτή και ο Έκτορας αποφάσισαν να παντρευτούν.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11 – ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10

 

Η Ραζάν μετά το φιλί με τον Στρατή, βρίσκεται σε πανικό. Ο Στρατής της ανακοινώνει ότι ετοιμάζει την ταβέρνα γι’ αυτήν ενώ ο Έκτορας ανακοινώνει στην οικογένειά του την απόφασή του να παντρευτεί την Ανθή. Η Ραζάν λέει στη γιαγιά της και στον Καρίμ, ότι ο Στρατής της ανοίγει ταβέρνα και ότι θέλει να μείνουν στη Μυτιλήνη. Έπειτα από αυτό, ο Καρίμ πάει να βρει τον Στρατή, για να του μιλήσει σχετικά με την ταβέρνα της Ραζάν. Παράλληλα, ο Μπίλι πιέζει τον Πωλ να πάει να βρει τον Καρίμ, να του πει ότι ο Στρατής θέλει να του «φάει» τη γυναίκα. Ένας αναπάντεχος επισκέπτης όμως, θα αλλάξει τα πλάνα όλων.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12 – ΠΕΜΠΤΗ 13/10

 

Αφού διέλυσε τη χαρά για το άνοιγμα της ταβέρνας, η Ελεάνα επιστρέφει στο σπίτι των Δεμίρηδων και τηλεφωνεί στον Αντρέα, ο οποίος την ενημερώνει, ότι καταφθάνει στο νησί σύντομα. Κι ενώ ο Στρατής εξηγεί στη Ραζάν ότι ο γάμος του με την Ελεάνα είναι πλέον τυπικός, εκείνη αισθάνεται προδομένη. Έπειτα από μερικά ποτά, ο Ραφαήλ δέχεται την πρόσκληση της Αλίκης για ένα τελευταίο ποτό στο σπίτι της, που θα είναι η αρχή μιας ερωτικής βραδιάς μεταξύ τους. Παράλληλα, ο Θανάσης ενημερώνει τον Άγγελο και τη Μαργαρίτα, ότι το DNA από τα νύχια του Αμπντούλ είναι των δυο ανδρών που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι. Κι ενώ ο Έκτορας με την Ανθή πάνε να αγοράσουν βέρες, η Χρυσάνθη δείχνει τη φωτογραφία με το φιλί του Στρατή με τη Ραζάν, που είχε βγάλει έξω από την ταβέρνα.