Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019


Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 15/09

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 15/09

11 Σεπτεμβρίου 2018

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 21:15 υποδεχόμαστε στο πλατό της εκπομπής τον ηθοποιό Μιχάλη Μουστάκα, την ηθοποιό Βαλεντίνα Σοφοκλέους και τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη. Το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Ιεροί Κήποι Γεροσκήπου με τον χοροδιδάσκαλο Χάρη Πάζαρο γεμίζουν το στούντιο με παραδοσιακές στολές και χορούς του τόπου μας. Στο στούντιο επίσης το εξαμελές μουσικό συγκρότημα «Προσκυνητές» που ερμηνεύουν για μας Κυπριακά τραγούδια που αγαπήσαμε. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου