Τρίτη, 16 Απριλίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 1-5 Οκτωβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 1-5 Οκτωβρίου 2018

26 Σεπτεμβρίου 2018

Για την εβδομάδα 24-28 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Θέμα: Πειθαρχία  ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού και αντιμετώπιση φοβιών.

Μιλάμε ανοιχτά για την πειθαρχία ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού και την αντιμετώπιση φοβιών.  Πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους των παιδιών μας; Πως πρέπει να τιμωρούμε τα παιδιά μας όταν δεν συμμορφώνονται;  Όταν ένα παιδί παρουσιάσει μια φοβία πρέπει να επισκεφθεί ειδικό παιδοψυχολόγο; Ο τρόπος που επικοινωνούμε με τα παιδιά πώς επιδρά στον τρόπο με τον οποίο αυτά αναπτύσσονται; Μαζί μας η ψυχολόγος Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

 

ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα:  Θεωρίες Συνομωσίας. Μιλάμε με αλήθειες και χωρίς φόβο για τις θεωρίες συνομωσίας.  Πως εξηγείτε κοινωνιολογικά το φαινόμενο ότι μια μερίδα του κοινού πιστεύει στις θεωρίες συνομωσίας; Τι σημαίνει ο όρος «ψευδοεπιστήμες»; Θα επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε τον όρο  «θεωρίες συνομωσίας» και να συμβάλουμε στο να καταπολεμηθούν μύθοι που πλασάρονται ως επιστήμη. Ποια η διαφορά μεταξύ έγκυρης επιστημονικής γνώσης και «ψευδών ειδήσεων»;  Ερωτήματα που θα απαντηθούν με την βοήθεια του Διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού, Αντώνη Αλεξόπουλου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Μήπως έχω κατάθλιψη; Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη; Τι σημαίνει επιλόχεια κατάθλιψη; Πόσες μορφές κατάθλιψης υπάρχουν;  Ποια είναι τα συμπτώματα κατάθλιψης; Η ψυχοθεραπεία από μόνη της μπορεί να θεραπεύσει συμπτώματα κατάθλιψης; Πώς δουλεύουν τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και με ποιο μηχανισμό θεραπεύουν την κατάθλιψη; Μιλάμε ανοιχτά με τον ψυχίατρο Δρα. Γρηγόρη Γρηγορίου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Πλαστά πτυχία και αναγνώριση πτυχίων. Tι πρέπει να κάνω για να μάθω εάν το πτυχίο μού είναι αναγνωρισμένο; Υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις όταν το πτυχίο μου δεν αναγνωρίζεται; Πτυχία που είναι αναγνωρισμένα σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν σημαίνει αυτόματα πως αναγνωρίζονται και στην Κύπρο; Πότε πρέπει να κάνω διαδικασίες ελέγχου για να μάθω εάν το πτυχίο που προτίθεμαι να σπουδάσω αναγνωρίζεται; Μιλάμε ανοιχτά με τον σύμβουλο σπουδών κ. Χρύσανθο Σαββίδη. 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Νεαρές γυναίκες και κίνδυνοι από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μιλάμε ανοιχτά για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν νεαρές γυναίκες από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα αντισυλληπτικά από ποια ηλικία μπορεί να τα ξεκινήσει μια κοπέλα και τι κινδύνους μπορεί να έχουν; Όλη η αλήθεια για το «χάπι της επόμενης μέρας». Ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να βοηθήσουν μια κοπέλα να καταλάβει ότι έχει γυναικολογική μόλυνση; Τι πρέπει να προσέχει μια νέα κοπέλα που έχει σεξουαλική ζωή ώστε να διαφυλάξει την γονιμότητα της; Απορίες που θα βρουν απαντήσεις με την βοήθεια του γυναικολόγου Δρα. Μιχάλη Χρυσοστόμου.

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!