Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 16-20 Ιουλίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 16-20 Ιουλίου 2018

11 Ιουλίου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ  16 ΙΟΥΛΙΟΥ   

ΘΕΜΑ: ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ  Μια εκπομπή αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που η περίοδος της εγκυμοσύνης τους δεν είναι και το πιο ευχάριστο γεγονός. Οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από απρόβλεπτα θέματα υγείας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, και  οδηγούν τη γυναίκα σε μια κατάσταση φόβου και άγχους. Πώς να αντιμετωπίσεις τον κοινωνικό περίγυρο που θεωρεί ότι η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση πλήρους ευτυχίας και δημιουργούν ενοχές στην εγκυμονούσα για τη συναισθηματική αστάθεια και μερικές φορές την κακή της διάθεση.  Μαζί με τη μαία και καθηγήτρια στο ΤΕΠΑΚ, Μαρία Παπαδοπούλου μιλάμε και για την δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα Birth Forward και την έρευνα που οδηγεί στην σύσταση της στην οποία θα μπορεί να αποταθεί ο κάθε γονιός για να παίρνει πληροφορίες και στήριξη από την εγκυμοσύνη μέχρι και την ηλικία των 6 μηνών του μωρού.

ΤΡΙΤΗ  17  ΙΟΥΛΙΟΥ  

ΘΕΜΑ: ΤΟΞΙΚΗ ΚΟΥΝΙΑΔΑ Μιλάμε ανοιχτά για τους τοξικούς ανθρώπους στο οικογενειακό περιβάλλον, ανεξάντλητο θέμα για το οποίο λαμβάνουμε καθημερινώς τις επιστολές σας. Γυναίκα με επιστολή της παρουσιάζει τη συμπεριφορά της κουνιάδας της, ως τοξική και περιγράφει τον τρόπο που δημιουργούνται τα  προβλήματα και οι εντάσεις. Δεύτερη γυναίκα περιγράφει πως άλλαξε συμπεριφορά η κουνιάδα της και έγινε τοξική μόλις αυτή έμεινε έγκυος και της έδωσε την ανάλογη σημασία ο άνδρας της. Οι τοξικές αδελφές διεκδικούν την αποκλειστική σημασία του αδελφού τους; Την τοξική και ζηλιάρα κουνιάδα οριοθετεί αδελφός της ή η νύφη της; Χρήσιμες συμβουλές για να οριοθετήσουμε ή και να απομακρύνουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας. Στο στούντιο μαζί μας η Κωνστάντια Δημητριάδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ  18 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΘΕΜΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ο  σημαντικός ρόλος του αθλητισμού στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.  Πώς αντιμετωπίζουμε ένα παιδί που δείχνει από μικρό έφεση στον αθλητισμό; Πώς παροτρύνουμε ένα παιδί να ασχοληθεί με τα αθλήματα; Είναι όλα τα παιδιά ικανά να γίνουν αθλητές και πρωταθλητές; Μιλάμε ανοιχτά για τις ανησυχίες των γονιών μήπως τα παιδιά τους κινδυνεύουν να μπλέξουν με ουσίες και αναβολικά, όταν ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό. Η Θέκλα Πετρίδου και ο Πέτρος Αθανασίου συνομιλούν στο στούντιο με τον τελειόφοιτο του Sports and Exercise Science, Λάζαρο Πανταζή, και γιο της Θέκλας. Ποια τα ευρήματα της  επιστήμης της άθλησης και των σπορ, σχετικά με την ενασχόληση των νεαρών παιδιών με τον αθλητισμό; Τι μπορεί να μας φανεί χρήσιμο όσον αφορά στα παιδιά μας και την αθλητική τους εξέλιξη;

ΠΕΜΠΤΗ  19 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Με ποια κριτήρια πρέπει να γίνεται η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος; Πώς προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι το θέμα. Τους ενδιαφέρει μόνο το να εξασφαλίσουν εγγραφή ενός φοιτητή σε ένα πανεπιστήμιο ή και η επιλογή σπουδών και αν αυτή ταιριάζει στα θέλω του παιδιού; Ποιος ο ρόλος των γονιών στην επιλογή επαγγέλματος και σπουδών του παιδιού. Τι απαντούμε στους  φόβους που έχουν κάποιοι γονείς για να σπουδάσει το παιδί τους στο  εξωτερικό. Είναι επικίνδυνες οι σπουδές στο εξωτερικό; Στοιχίζουν ακριβότερα από ότι στην Κύπρο; Μαζί μας στο στούντιο ο σύμβουλος σπουδών, Χρύσανθος Σαββίδης, μας εξηγεί για ποιο λόγο τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς και παιδιά επιλέγουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ευρωπαϊκό δάνειο σπουδών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ 44 χρόνια μετά το τραυματικό καλοκαίρι του 1974 μιλάμε ανοιχτά για τη μεγάλη ψυχολογική ζημιά που έχουμε υποστεί ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Πόσα χρόνια χρειάζεται ένας λαός για να ανακάμψει ψυχικά από μια τέτοια μεγάλη τραγωδία, όπως έναν πόλεμο; Στο στούντιο μαζί μας ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Μίκης Κασάπης.

Εσάς πώς έχει αλλάξει την ζωή σας το μαύρο καλοκαίρι του 1974;