Τρίτη, 16 Απριλίου 2024


ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 8-12 Οκτωβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 8-12 Οκτωβρίου 2018

2 Οκτωβρίου 2018

Για την εβδομάδα 8-12 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  

Θέμα: Αυτοεκτίμηση: Πώς να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση. Μιλάμε ανοιχτά για την αυτοεκτίμηση. Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση; Η αγάπη, η αποδοχή και η εκτίμηση του εαυτού μας αποτελούν τη βάση της ψυχικής υγείας μας. Ποιοι είναι οι βασικοί τομείς που συντελούν στην εδραίωση της αυτοεκτίμησης σε παιδιά και εφήβους; Τι σημαίνει υγιής αυτοεκτίμηση και πώς μπορούν οι γονείς να συμβάλουν στην αυτοεκτίμηση των παιδιών τους; Ποιοι παράγοντες μπορεί να μας προκαλέσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση; Μαζί μας η Δρ. Ελεονώρα Παπαλεοντίου Λουκά.

ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

Θέμα: Γυναικεία Φυσικοθεραπεία. Υπάρχουν φυσικοθεραπευτές που ειδικεύονται στον τομέα της γυναικολογικής φυσικοθεραπείας; Μια στις τρείς γυναίκες έχει ακράτεια. Πως μπορεί να βοηθήσει η φυσικοθεραπεία; Πόσο σημαντική είναι η φυσικοθεραπεία στην περίπτωση της εγκυμοσύνης και του τοκετού; Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας; Ερωτήματα που θα απαντηθούν με την βοήθεια με της φυσικοθεραπεύτριας Στέφανης Αργυρού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Πώς αλλάζει η ζωή μιας γυναίκας μετά την γέννα; Μιλάμε ανοιχτά για το πώς αλλάζει η ζωή μιας γυναίκας μετά την γέννα. Είναι μύθος η ευτυχισμένη γυναίκα που πάει σπίτι ανέμελη μετά το μαιευτήριο; Οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μητέρες είναι προετοιμασμένες για την τεράστια αλλαγή που θα επιφέρει η μητρότητα στην ζωή τους; Τι σημαίνει επιλόχεια κατάθλιψη και ποια τα συμπτώματα της; Δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για νέες μητέρες με την βοήθεια της Μαρίας Αφροδίσης Χαραλάμπους.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Πειθαρχία ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού και αντιμετώπιση φοβιών.

Πειθαρχία ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού και την αντιμετώπιση φοβιών στα παιδιά. Πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους των παιδιών μας; Πως πρέπει να τιμωρούμε τα παιδιά μας όταν δεν συμμορφώνονται; Όταν ένα παιδί παρουσιάσει μια φοβία πρέπει να επισκεφθεί ειδικό παιδοψυχολόγο; Ο τρόπος που επικοινωνούμε με τα παιδιά μας πώς επιδρά στον τρόπο με τον οποίο αυτά αναπτύσσονται; Μιλάμε ανοιχτά με την Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Ψυχική ανθεκτικότητα και παιδιά. Μιλάμε ανοιχτά για την  ψυχική ανθεκτικότητα και τα παιδιά.  Τι σημαίνει ο όρος ψυχική ανθεκτικότητα; Πώς μπορούμε πρακτικά να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καλλιεργήσουν την επιδεξιότητα της ψυχικής ανθεκτικότητας; Η ψυχολογία δεν είναι απλώς η μελέτη της αδυναμίας και της βλάβης, είναι επίσης η μελέτη της αρετής και της ψυχικής δύναμης. Μαζί μας η Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!