Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024


Παγκύπριος Διαγωνισμός «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ»

Παγκύπριος Διαγωνισμός «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ»

8 Απριλίου 2020

Η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ σε συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ και τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ, αλλά και με τη στήριξη του νερού ΕΥ ΖΗΝ και Λεσχών ΛΑΙΟΝΣ ΚΥΠΡΟΥ, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή διαγωνισμού που αφορά τα παιδιά, με θέμα «ΑΓΓΕΛΟΣ».

Η  πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού οδήγησε τις οικογένειες σε καραντίνα, αυτοπεριορισμό και κοινωνική απομάκρυνση.  Οι δημιουργικές δραστηριότητες των μελών τους ήρθαν σε δεύτερο πλάνο αφού τα περισσότερα από αυτά αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. 

Ως εκ τούτου ο διαγωνισμός «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ», αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας των μελών της οικογένειας και στην εκτόνωση της έντασης που προξενεί ο εγκλεισμός, μέσα από μία διαδραστική δραστηριότητα.  

Η παιδική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο Junior» θα καλεί παιδιά, ηλικίας μεταξύ 6-12 ετών, και γονείς να πάρουν μια μικρή μπουκάλα νερού και να δημιουργήσουν μια κούκλα που να έχει την όψη ενός αγγέλου. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιάζονται καθημερινά μέσα από την εκπομπή.

Στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα θα φωτογραφίζεται και θα στέλνεται στη σελίδα του ΚΕΝΘΕΑ στο Instagram (@KENTHEAcy) αλλά και στο Facebook (KENTHEACY) μαζί με τα στοιχεία του παιδιού, (Όνομα, Ηλικία, Τάξη στο Σχολείο, Σχολείο, Διεύθυνση, Ηλεκτρονική Διεύθυνση και Τηλέφωνο).  Μαζί με τον κάθε «ΑΓΓΕΛΟ» μπορούν τα παιδιά να στέλνουν και ένα σύντομο μήνυμα αγάπης, φιλίας, ελπίδας.  Επίσης, το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει όσες φορές επιθυμεί.

 

Τα βραβεία του διαγωνισμού θα ανταμείψουν τους νικητές με χρηματικά έπαθλα για τις τρεις πρώτες θέσεις:

 

Πρώτο βραβείο : €250

Δεύτερο Βραβείο: €150

Τρίτο Βραβείο: €100

Ο διαγωνισμός θα λήξει την ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 21/04/2020.

 

 

Μια κοινωνική πρωτοβουλία της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, του ΚΕΝΘΕΑ

και της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ.