Σάββατο, 20 Απριλίου 2024


Στοργή - επ.17

Στοργή - επ.17

9 Φεβρουαρίου 2023

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2 ΣΤΙΣ 23:00

 

Μία μεσήλικας αποπειράται να αφαιρέσει την ίδια της τη ζωή, μία οικονομολόγος μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας δυνατός άντρας πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι παγιδεύεται στο χρόνο, μία νεαρή μητέρα επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο. Ένα ζευγάρι διαλύεται εξαιτίας του θυμού. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, που έχουν ένα και μόνο κοινό: βρήκαν την οργή μέσα στη στοργή των πιο κοντινών τους ανθρώπων.

 

Στη σειρά «ΣτΟργή» πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου που υποδύεται τη Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, τη Γιατρό, όπως την αποκαλούν όλοι. Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου, κοινωνικού προβλήματος: της βίας. Η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου είναι Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας - ερευνήτρια και πηγή έμπνευσης για τους συνεργάτες της. Η Γιατρός διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα της βίας.

 

Στις θεραπευτικές συνεδρίες με τη Γιατρό πρωταγωνιστούν οι: Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Νεφέλη Κουρή (Καίτη), Σοφία Πριόβολου (Αγνή), Γιωργής Τσουρής (Χρήστος), Δέσποινα Γιαννοπούλου (Δώρα), Μαρίλια Μητρούση (Άννα).

 

Την ομάδα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου που διευθύνει η Γιατρός, στελεχώνουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου (Ψυχολόγος Βίκυ Βρανά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Πηγή, γραμματέας του Κέντρου), Βασίλης Μηλιώνης (Μπίλη) και Μέγκυ Σούλι (Μυρτώ).

 

Στον ρόλο του Απόστολου Καλογερόπουλου, συζύγου της Ψυχιάτρου, ο Νίκος Καραθάνος.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/23

 

«Αφοσίωση»

Ένα νέο ζευγάρι, η Αγνή και ο Χρήστος, ζητάει τη βοήθεια της Γιατρού, καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού. Όμως, ο καθένας τους έχει διαφορετική ατζέντα, αφού ο Χρήστος θέλει οπωσδήποτε να χωρίσουν, ενώ η Αγνή υποφέρει στην ιδέα της εγκατάλειψης. Η Καίτη επιστρέφει στη Γιατρό για τη δεύτερη συνεδρία της. Παρόλο που είναι πολύ καταβεβλημένη, βρίσκει το κουράγιο να μιλήσει για τον Λουκά, τον άντρα στον οποίο επιτέθηκε τις προάλλες με μαχαίρι. Η Γιατρός μαθαίνει για τη νεανική της σχέση με τον Λουκά, όταν το είχαν σκάσει μαζί από το χωριό, αλλά και για το πώς εκείνος την χρησιμοποίησε για να ξεπληρώσει τα χρέη του από τον τζόγο. Η Καίτη βρίσκει κάποια παρηγοριά στα λόγια της Γιατρού, αλλά εξακολουθεί να θέλει να τον εκδικηθεί….