Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024


Υγιαίνετε (Ιατρική εκπομπή) Σάββατο 19 Ιούνιου στις 13.50

Υγιαίνετε (Ιατρική εκπομπή) Σάββατο 19 Ιούνιου στις 13.50

14 Ιουνίου 2021

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΘΕΡ

KAΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 13:50

 

Υγεία! Το πρώτο πράγμα που θα ευχηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μπορεί ως άνθρωποι όλοι να διαφέρουμε, αλλά όλοι έχουμε κάτι κοινό: το σώμα μας και δυστυχώς, σε αύτη τη ζωή, έχουμε μόνο ένα.

Σε αυτήν εδώ την όμορφη παρέα που θα φτιάξουμε εδώ μαζί σας, θα μάθουμε πως λειτουργεί, τι φροντίδα χρειάζεται, και εσωτερικά και εξωτερικά, φιλοξενώντας γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων και όχι μόνο,  καθώς και απλούς ανθρώπους που έχουν περάσει από δύσκολα μονοπάτια σε ότι αφορά την υγεία.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Σάββατο 19 Ιουνίου θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο και έχει μεγάλο αντίχτυπο στην καθημερινότητά του. Ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι εντέρου.

Δύο είναι οι κύριοι εκπρόσωποι που αποτελούν το φάσμα εκείνο των καταστάσεων που περιγράφονται με τον γενικότερο όρο ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του παχέος εντέρου: η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn.

Μαζί μας ο ΔΡ ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ, για να δούμε ποια είναι τα συμπτώματα, πώς γίνεται η διάγνωση, ποια η πορεία και εξέλιξη τέτοιων νόσων και ποιες είναι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις για τις νόσους αυτές.