Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.12-16

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.12-16

20 Σεπτεμβρίου 2019

Επεισόδιο 12 – Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η Πολύμνια ανακοινώνει στην Γαλατού την απόφαση της να χωρίσει τον Καράγιωρκη. Ακόμα την απειλεί ότι θα πει στον πατέρα της ότι η Γαλάτεια δεν είναι πραγματική της κόρη αλλά της Αντρονίκης και πως όλο αυτό το κόλπο στήθηκε από τη Γαλατού και τον Καράγιωρκη για να τους κληροδοτήσει ο Χατζηνέαρχος την περιουσία του. Η Ουρανία επιμένει στην αρχική της ιδέα να παρατήσουν οι αδελφές της το σχολείο για να καταφέρουν να βγάλουν τα προς το ζην. Στη συνέχεια η Ουρανία συναντάτε τυχαία με τον μοναχό Θεόκλητο, στον οποίο εξομολογείται το παρελθόν της, προκαλώντας περισσότερο το ενδιαφέρον του. Η Φλουρεντζού σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την Ερατώ, αποκαλύπτει στον Πολυδεύκη με ποιαν απάτησε την Πολύμνια ο Καράγιωρκης. Ο Καράγιωρκης επισκέπτεται τον Αντζουλή και του ζητά να κλέψει τα προϊόντα του ανταγωνιστή του πεθερού του, ώστε να ξανακερδίσει την συνεργασία με τους Άγγλους. Όταν ακούει το όνομα του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο Αντζουλής έχει ενδοιασμούς. Ο Χατζηνέαρχος κάνει θέμα στη Γαλατού γιατί τον πρόσβαλε μπροστά στους χωριανούς σχετικά με τον Χαχολλή. Την ίδια στιγμή τα παιδιά προβληματίζονται για το πώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον Χαχολλή. Ο Μεττής παρά τον κίνδυνο που διατρέχει, αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο καμπαρέ για να πάρει τις λίρες του που ξέχασε εκεί.

 

Επεισόδιο 13 – Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά τη συνάντηση που είχε με την Γαλατού, η Πολύμνια επισκέπτεται την Ερατώ και την κατηγορεί πως όλα όσα έγιναν μεταξύ εκείνης και του Καράγιωρκη ήταν με τις ευλογίες της πεθεράς της. Τις φωνές τους ακούει ο Πολυδεύκης ο οποίος προσπαθεί να επέμβει. Ο Θεόκλητος προσφέρεται να δώσει στην Ουρανία τη συμπαράσταση του, εκείνη όμως είναι αρνητική λέγοντας του πως πιστεύει πως ο Θεός την αδίκησε. Η Ζαφείρα έχει κακό προαίσθημα για την επιχείρηση που ανάλαβε ο Αντζουλής για λογαριασμό του Καράγιωρκη, και του ζητά να την απορρίψει. Ο Μεττής μπαίνει κρυφά στο καμπαρέ του Αντζουλή για να βρει τις χρυσές του λίρες. Εκεί ανακαλύπτει πως τις λίρες τις πήρε ο Αντζουλής. Ενώ απαιτεί να του τις δώσει πίσω, ο Αντζουλής έχει μια ιδέα. Στον καφενέ ο Πλουτής, ο τσαγκάρης του χωριού, λέει πως πλησιάζει η ώρα που οι αγρότες και οι εργάτες θα ξεσηκωθούν κατά των Άγγλων και των φίλων τους γεγονός που προκαλεί την οργή του Καράγιωρκη. Αργότερα ο Κωνσταντάς προειδοποιεί τον Πλουτή να προσέχει τι λέει γιατί τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Ακόμα του λέει πως κατάλαβε ότι κάτι τρέχει μεταξύ αυτού και της Αννούς και τον συμβουλεύει.

 

Επεισόδιο 14 – Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Φλουρεντζού εξομολογείται στην Ερατώ ότι έχει πει στον Πολυδεύκη για τον Καράγιωρκη και τη Λεϊλά. Η Ερατώ απογοητευμένη από το γεγονός ότι ο Πολυδεύκης δεν είπε τίποτα στην αδελφή του, καταφθάνει στο αρχοντικό και αποκαλύπτει στην Πολύμνια και την Ερασμία την αλήθεια. Η Γαλατού λέει στον Χατζηνέαρχο για την απόφαση της Πολύμνιας να χωρίσει τον Καράγιωρκη και πως θεωρεί ότι η κόρη του τρελάθηκε. Ο Χατζηνέαρχος εξοργισμένος ζητά εξηγήσεις από την Πολύμνια. Εκείνη, παρά τις αντιρρήσεις της Ερασμίας, αποφασίζει να του πει όλα όσα της έκαναν η Γαλατού και ο Καράγιωρκης. Ο Αντζουλής πείθει τον Μεττή να κλέψει αυτός τα προϊόντα του αντιπάλου του Καράγιωρκη. Αργότερα η Ζαφείρα αποφασίζει να προειδοποιήσει τον Μεττή για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η αποστολή. Η Αννού βρίσκει τον Πλουτή, ο οποίος της προτείνει να παντρευτούν για να γλυτώσουν από τα κουτσομπολιά του κόσμου. Αργότερα ο Αρσένιος λέει στη Γαλατού πως δεν υπάρχει τίποτα εναντίον του Ιγνάτιου, οπότε δεν μπορούν να αποτρέψουν την εκλογή του ως Ηγούμενου. Η Γαλατού τότε του ανακοινώνει πως θα βρει τον τρόπο να αμαυρώσει τη φήμη του Ιγνάτιου. Στο μεταξύ ο Ττόουλος υποψιάζεται πως κάτι περίεργο ετοιμάζει η γυναίκα του.

 

Επεισόδιο 15 – Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

H Πολύμνια, έχοντας μάθει ότι η Λεϊλά είναι η γυναίκα με την οποία την απάτησε ο Καράγιωρκης, την επισκέπτεται. Μετά από αυτή την συνάντηση και όσα έχουν ειπωθεί η Πολύμνια αποφασίζει να φύγει από το σπίτι το ίδιο κι όλας βράδυ. Ο Θεόκλητος φτάνει στο σπίτι της Ουρανίας φέρνοντας της διάφορα τρόφιμα και της ζητά να δεχτεί την βοήθεια του. Ο Αρσένιος αρνείται να συνεργαστεί με τη Γαλατού, εκείνη όμως τον εκβιάζει. Ο Πολυδεύκης λέει στον Κωνσταντά για τη σύγκρουση που είχε με τον Χατζηνέαρχο. Παραδέχεται στο τέλος ότι ο πραγματικός λόγος που είναι εναντίον του πατέρα του είναι γιατί τον χώρισε από την Ερατώ. Τα παιδιά ζητούν τη βοήθεια της Φλουρεντζούς για να κρύψουν τον Χαχολλή ώστε να μην κινδυνεύει απ’ αυτούς που θέλουν να τον διώξουν από το χωριό. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ζαφείρας, ο Μεττής αποφασίζει να αναλάβει την δουλειά που του ανέθεσε ο Αντζουλής. Οι δύο άνδρες σχεδιάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου τους που θα τεθεί σε εφαρμογή το ίδιο βράδυ. Αργότερα ο Καράγιωρκης φτάνει στο καμπαρέ περιμένοντας νέα για την επιχείρηση και ο Αντζουλής δίνει εντολή στις κοπέλες του να τον διασκεδάσουν.

 

Επεισόδιο 16 – Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μεττής καταφθάνει στο καμπαρέ τραυματισμένος και εξιστορεί στον Αντζουλή τι έγινε με την επιχείρηση της κλοπής που ανέλαβε. Τα όσα τους εξιστορεί προκαλούν την οργή αλλά και την ανησυχία τόσο του Αντζουλή όσο και του Καράγιωρκη. O Καράγιωρκης επιστρέφοντας στο αρχοντικό εξοργίζεται όταν καταλαβαίνει τι έγινε με την Πολύμνια. Στο μεταξύ η ξαφνική επιστροφή της Ανδρονίκης από το Όρος Σινά, εκπλήσσει τους πάντες στο αρχοντικό του Χατζηνέαρχου. Η Ανδρονίκη ευχαριστεί την Ερασμία που δεν είπε στον Χατζηνέαρχο και τον Καράγιωρκη την αλήθεια για τους λόγους που αναγκάστηκε να φύγει ξαφνικά και ορκίζεται ότι πλέον είναι καλά στην υγεία της. Ο Θεόκλητος ζητά από τον Αρσένιο να τον αφήσει να βοηθήσει την Ουρανία να έρθει κοντά στο Θεό αλλά ο Αρσένιος του λέει πως αυτό δεν είναι δουλειά για ένα δόκιμο. Ενώ η Γαλατού ετοιμάζεται να εφαρμόσει τα σχέδια της, ο Ττόουλος κρυφακούει τη συνομιλία της γυναίκας του με ένα άγνωστο. Καθώς ο Αρσένιος προσεύχεται στην εκκλησία, δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη. Ο Κωνσταντάς συναντά τη Φλουρεντζού και την ρωτά που βρίσκεται τόσο καιρό η Ρίτα.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back