Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.22-26

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.22-26

4 Οκτωβρίου 2019

Επεισόδιο 22 – Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019

Η Πολύμνια αποφασισμένη να κάνει παιδί, επισκέπτεται την Φλουρεντζού ζητώντας τη βοήθεια της. Η Φρόσα υποψιάζεται πως η Ζαφείρα έχει αισθήματα για τον Μεττή, όμως η Ζαφείρα το αρνείται κατηγορηματικά. Αργότερα όμως προσπαθεί να πείσει τον Μεττή να μη φύγει από την Κύπρο. Ενώ ο Αντζουλής ετοιμάζεται να καταδώσει τον Μεττή στον Καρπή, ο Καράγιωρκης τον εκπλήσσει όταν αλλάζει γνώμη. Τα γεγονότα όμως θα τους προλάβουν καθώς δύο τσιράκια του Καρπή εισβάλουν στο καμπαρέ αιφνιδιάζοντας τον Μεττή. Η εκλογή του Ιγνάτιου ανακουφίζει τον Ττόουλο αφού είναι πεπεισμένος πλέον πως η Γαλατού δεν προσπάθησε να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Ο Κωνσταντάς όμως δεν συμμερίζεται την άποψη του και έχει μια ιδέα που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν την αλήθεια. Τα παιδιά παρακαλούν την Φλουρεντζού να γιατρέψει τον Χαχολλή με τα γιατροσόφια της και να τον κάνει να φέρεται σαν μεγάλος ώστε να μην κινδυνεύει από τους ενήλικες του χωριού, όμως εκείνη τα απογοητεύει όταν τους λέει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Μιχαηλάς προτείνει στον Καράγιωρκη να συνεργαστούν ώστε να πουλούν στους Άγγλους αρχαία που βρίσκουν στα χωράφια της περιοχής.

 

Επεισόδιο 23 – Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019

Ο Αντζουλής ξαφνιάζεται όταν μαθαίνει όλα όσα έγιναν με τον Μεττή και τα τσιράκια του Καρπή, αλλά χαίρεται που επιτέλους τον ξεφορτώθηκε. Η Ζαφείρα ωστόσο καταλαβαίνει πως ο Αντζουλής σχεδίαζε να προδώσει τον Μεττή και ανησυχεί για το που μπορεί να βρίσκεται αφού η πληγή του έχει χειροτερέψει. Ο Μεττής στο μεταξύ είναι και πάλι στο δρόμο προσπαθώντας να βρει ένα νέο τόπο να κρυφτεί. Ο Θεόκλητος βασανίζεται από ενοχές γιατί δεν αποκάλυψε στους υπόλοιπους μοναχούς το αμαρτωλό παρελθόν που νομίζει πως έχει ο Ιγνάτιος και σκέφτεται ποιο πρέπει να είναι το επόμενο του βήμα. Η Γαλατού φτάνει στο μοναστήρι και ζητά εξηγήσεις από τον Αρσένιο που δεν την υπάκουσε και άφησε να εκλεγεί ο Ιγνάτιος. Ο Αρσένιος όμως είναι αποφασισμένος να αντισταθεί στις απειλές της. Την ίδια στιγμή στο αρχοντικό του Χατζηνέαρχου πραγματοποιείται η συνάντηση των προυχόντων του χωριού. Ωστόσο ένταση δημιουργείτε ανάμεσα σε Καράγιωρκη και Πολυδεύκη σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου εναντίον της αποικιοκρατίας. Όταν η Γαλατού καταλαβαίνει ότι ο Κωνσταντάς την υποψιάζεται για εμπλοκή στο θέμα των εκλογών, ζητά από τον Καράγιωρκη να την βοηθήσει να τον βγάλουν από τη μέση. Ο Πλουτής επισκέπτεται την Αννού και της αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό του. Αυτή τη συζήτηση όμως κρυφακούν ο Στεφανής και η Αννέττα.

 

Επεισόδιο 24 – Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019

Ο Μεττής βαριά τραυματισμένος ψάχνει να βρει καταφύγιο να κρυφτεί. Ενώ ο Χατζηνέαρχος έρχεται σε σύγκρουση με τον γιο του για τα όσα έγιναν στη συνάντηση των προυχόντων, ο Πολυδεύκης ξαφνιάζει τον πατέρα του όταν του ανακοινώνει πως θα γίνει υπόδειγμα γιου και πως δέχεται να προχωρήσει με το προξενιό που του ετοίμασε. Μια τυχαία συνάντηση όμως λίγο αργότερα με την Ερατώ, θα φέρει τον Πολυδεύκη ενώπιον των πραγματικών του συναισθημάτων. Η Φλουρεντζού παίρνει στην Πολύμνια το βότανο που της έταξε προκειμένου να τη βοηθήσει να αποκτήσει δικό της παιδί. Ωστόσο παραδέχεται στην Ερασμία πως οι πιθανότητες να μείνει έγκυος η Πολύμνια είναι περιορισμένες. Η Γαλατού ανακοινώνει στην Λεϊλά την απόφαση της την παντρέψει με ένα εργάτη της. Η Λεϊλά το παίρνει κατάκαρδα και η Ουρανία καταλαβαίνει πως η Λεϊλά είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλον. Ο Χατζηνέαρχος προειδοποιεί τον Καράγιωρκη να μην μπλέξει με τον Αντζουλή και τον υπόκοσμο. Ο Στεφανής και η Αννέττα λένε στα υπόλοιπα παιδιά για όσα άκουσαν να λέει ο Πλουτής στην Αννού. Ωστόσο η συζήτηση τους διακόπτεται όταν ακούν ένα τραγούδι. Ακολουθώντας την φωνή ανακαλύπτουν πως είναι η Ανθούσα, που ζει με τη γιαγιά της μακριά από τους χωριανούς. Ο Πετρής τότε έχει μια ιδέα που αφορά τον Χαχολλή.

 

Επεισόδιο 25 – Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Η Ερατώ λέει στον Πολυδεύκη πως η απόφαση του να παντρευτεί είναι σωστή και πως πρέπει επιτέλους να φτιάξει τη ζωή του. Ο Πολυδεύκης όμως έχει αμφιβολίες. Η Φλουρεντζού ταράζεται όταν συναντά τον Αντζουλή στο χωριό. Η Φρόσα μοιράζεται με τον Αντζουλή τις υποψίες της σχετικά με τη Ζαφείρα και τον Μεττή. Ο Καράγιωρκης λέει στη μητέρα του να μην βιαστούν να κινηθούν κατά του Κωνσταντά, εκείνη όμως επιμένει. Όταν φεύγει από το σπίτι ο Καράγιωρκης, τον περιμένει η Λεϊλά, η οποία τον εκλιπαρεί να μην αφήσει την Γαλατού να την παντρέψει. Αργότερα ο Καράγιωρκης επισκέπτεται τον Κωνσταντά φέρνοντας του ένα νέο που θα τον ξαφνιάσει. Ο Πετρής λέει στους φίλους του πως ίσως η Ανθούσα, η γιαγιά της οποίας έχει τη φήμη της μάγισσας, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να βρουν γιατρειά για τον Χαχολλή. Παρά τις διαφωνίες των παιδιών που φοβούνται την Ανθούσα, ο Πετρής αποφασίζει να την ακολουθήσει και να ζητήσει την βοήθεια της. Όταν τελικά τη συναντά, η Ανθούσα του δίνει ένα γρίφο για να λύσει, ώστε να τον βοηθήσει. Επιστρέφοντας σπίτι, η Ερατώ του ζητάει να πάει στην παλιά παράγκα του πατέρα του και να της φέρει ένα εργαλείο. Πηγαίνοντας εκεί όμως, τον περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη.

 

Επεισόδιο 26 – Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ο Πετρής ανακαλύπτει στην παράγκα του πατέρα του, κρυμμένο και βαριά τραυματισμένο τον Μεττή. Ο Μεττής φοβούμενος πως ο Πετρής θα τον προδώσει αρνείται να τον αφήσει να φύγει, παρά τις παρακλήσεις του μικρού και την υπόσχεση του πως δεν θα πει σε κανέναν πως τον είδε. Η Γεωργία έρχεται και βρίσκει τον Κωνσταντά λιπόθυμο και τον Καράγιωρκη να προσπαθεί να τον συνεφέρει. Αμέσως τρέχει να ειδοποιήσει τη Φλουρεντζού, η οποία υποψιάζεται πως ο Καράγιωρκης προσπάθησε να βλάψει τον Κωνσταντά. Στη συνέχεια όμως ο Κωνσταντάς της ομολογεί πως ο λόγος της λιποθυμίας του σχετίζεται με την αποκάλυψη που του έκανε ο Καράγιωρκης σχετικά με τον Παναή, τον γιο του που αγνοείται από τον καιρό των Βαλκανικών πολέμων. Επηρεασμένος από όσα του είπε η Φρόσα, ο Αντζουλής τσακώνεται με τη Ζαφείρα κατηγορώντας την πως είναι ερωτευμένη με τον Μεττή. Στη συνέχεια η Ζαφείρα βρίσκει παρηγοριά στη Φρόσα η οποία τη συμβουλεύει πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να εγκαταλείψει τον Αντζουλή και να επιστρέψει στην οικογένεια της. Καθώς η Γαλατού μετρά τα χρήματα της ανακαλύπτει πως κάποια απ’ αυτά λείπουν και υποψιάζεται την Ουρανία πως τα έκλεψε.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back