Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.62-66

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.62-66

29 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδιο 62 – Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο Θεόκλητος λέει στην Ουρανία πως αποφάσισε να εγκαταλείψει τον μοναχισμό και πως θα την ζητήσει σε γάμο. Η Ουρανία ενθουσιασμένη λέει τα ευχάριστα νέα στην αδελφή της, η οποία όμως δεν μοιράζεται τη χαρά της. Την ίδια στιγμή ο Θεόκλητος καταφθάνει στο μοναστήρι, έτοιμος να ανακοινώσει στον Αρσένιο την απόφαση του. Όμως ο Αρσένιος τον περιμένει με μία είδηση που θα του αλλάξει τα σχέδια του. Ο Κωνσταντάς τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις της Γεωργίας τις τελευταίες μέρες, αποκαλύπτει στον Αντζουλή τους φόβους του για τα όσα μπορεί να γνωρίζει. Στο μεταξύ η Γεωργία σ’ ένα από τους εφιάλτες της θυμάται το όνομα «Χάρος». Ο Άρης ανακοινώνει στην Ερατώ ότι θα μείνει στο σπίτι της μετά από διαταγή του στρατού. Ο Πετρής αντιδρά έντονα σε αυτή την είδηση και προσπαθεί να διώξει τον Άρη από το σπίτι του. Η Γαλατού ετοιμάζει δείπνο προς τιμήν του Αρσένιου για την εκλογή του στη θέση του Ηγούμενου. Εκπλήσσεται όμως όταν ο Αρσένιος αγνοεί τις εντολές της μπροστά στους προύχοντες του χωριού. H Φλουρεντζού απογοητεύεται όταν μαθαίνει πως ο Αντζουλής πρόκειται να παντρευτεί τη Ζαφείρα.

 

Επεισόδιο 63 – Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

H Ουρανία έχοντας αγωνία για το πώς δέχτηκε ο Αρσένιος την απόφαση του Θεόκλητου να φύγει από το μοναστήρι, πάει μέσα στη νύχτα να συναντήσει τον Θεόκλητο. Αυτά που έχει όμως να της πει ο Θεόκλητος την εκπλήσσουν δυσάρεστα. Ο Αντζουλής και η Ζαφείρα αιφνιδιάζουν την Φρόσα όταν φτάνουν μαζί στο καμπαρέ. Εκεί ο Αντζουλής ανακοινώνει σε όλους πως εκείνη είναι η τελευταία νύχτα του νυχτερινού κέντρου. Η Φρόσα αντιδρά άσχημα στην απόφαση του Αντζουλή να κλείσει το καμπαρέ και προειδοποιεί την Ζαφείρα πως ο Αντζουλής δεν πρόκειται να αλλάξει και πως ακόμα κι αν τώρα της υποσχέθηκε γάμο σύντομα θα επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες. Μια επίσκεψη της Γεωργίας στη Φλουρεντζού, θα έχει απρόσμενη κατάληξη, καθώς περισσότερα στοιχεία από το παρελθόν θα έρθουν στο μυαλό της Γεωργίας. Ο Ττόουλος επηρεασμένος από το μυστήριο γράμμα που έλαβε αποφασίζει να ρωτήσει την Γαλατού αν σκότωσε τον Ευδόκιμο. Μια δυσάρεστη πρωινή επίσκεψη στη τάξη θα κάνει τα παιδιά να χάσουν το κέφι τους. Η Αννού όμως θα βρει τον καλύτερο τρόπο για να τους φτιάξει και πάλι τη διάθεση.

 

Επεισόδιο 64 – Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Η Φλουρεντζού ρωτά την Γεωργία να της πει ποιος είναι αυτός ο «Χάρος» που έλεγε όταν την έπιασε η κρίση. Καθώς η Γεωργία δεν ξέρει τι να απαντήσει, η Φλουρεντζού ζητά τη γνώμη του Κωνσταντά αποκαλύπτοντας του όλα όσα είπε η Γεωργία. Όταν ο Αντζουλής μαθαίνει τις εξελίξεις ζητά από τον πατέρα του να μιλήσει με την Γεωργία για να μάθουν περισσότερα. Ερασμία και Πολύμνια συναντούν τον Πολυδεύκη στο μοναστήρι όπου εκεί του αποκαλύπτουν ότι ο Άρης μετακόμισε στο σπίτι της Ερατώς, γεγονός που τον κάνει να ανησυχεί. Η Γαλατού φτάνει στο αρχοντικό ζητώντας να μιλήσει με τον Καράγιωρκη. Ο Καράγιωρκης καταφέρνει να την αποφύγει, όμως ο Χατζηνέαρχος μένοντας μόνος μαζί της, της ζητά να τα ξαναφτιάξουν. Η Αννού λέει στα παιδιά για τα σκληρά μέτρα που θα πάρουν οι Άγγλοι και τα παροτρύνει να φανούν δυνατά και να στηρίξουν τους γονείς τους. Στη συνέχεια ο Στεφανής λέει στον Πετρή πως όπως οι ήρωες του ’21 αλλά και όσοι σκοτώθηκαν στα Οκτωβριανά, έτσι κι εκείνος θα πρέπει να αντισταθεί στον Άρη και να τον διώξει από το σπίτι του.

 

Επεισόδιο 65 – Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η Γεωργία είναι σίγουρη πως οι γονείς της δεν πέθαναν από ατύχημα αλλά πως κάποιος τους έχει σκοτώσει. Η Ουρανία προσπαθεί να την πείσει πως όλα αυτά είναι δημιούργημα της φαντασίας της όμως η Γεωργία φαίνεται αμετάπειστη και ζητά από την αδελφή της να την πιστέψει ώστε να την βοηθήσει να αποκαλύψει την αλήθεια. O Θεόκλητος φτάνει στην Πάφο για να δει τον άρρωστο αδελφό του και του ζητά συγνώμη καθώς η απόφαση του να φύγει από το μοναστήρι, έγινε αιτία να ξανά αρρωστήσει. Επιστρέφοντας από το μοναστήρι, η Ερασμία και η Πολύμνια, συναντούν ένα άγνωστο τους άνδρα να περιπλανιέται στο χωριό ζητώντας βοήθεια για το πώς θα μπορέσει να πάει κι αυτός στο μοναστήρι. Αυτός ο άνδρας είναι ο Αλέξανδρος που έφτασε στην Κύπρο με σκοπό να μάθει την αλήθεια για την οικογένεια του. Ο Πετρής ακολουθώντας τις συμβουλές του Στεφανή επιτίθεται στον Άρη με σκοπό να τον διώξει. Ο Μεττής κρυμμένος στο κρησφύγετο του οργανώνει τις επόμενες του κινήσεις με τη βοήθεια του Φεϊζή. Παράλληλα όμως νοσταλγεί τον Πετρή.

 

Επεισόδιο 66 – Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αρσένιος μιλά με την Ουρανία αποκαλύπτοντας της τους πραγματικούς λόγους που ο Θεόκλητος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σχέση μαζί της. Τη συμβουλεύει να προσπαθήσει να μείνει μακριά του μέχρι να είναι σίγουρος ο Θεόκλητος για το τι πρέπει να κάνει. Την ίδια στιγμή, καθώς η κατάσταση της υγείας του αδελφού του χειροτερεύει, ο Θεόκλητος παίρνει μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του. Καθώς ο Αλέξανδρος δεν έχει που να περάσει το βράδυ, η Πολύμνια, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, προσφέρεται να τον φιλοξενήσει. Ο Καράγιωρκης αντιδρά έντονα στην ιδέα ότι η γυναίκα του έφερε στο σπίτι έναν άγνωστο άνδρα. Τελικά όμως δέχεται να τον φιλοξενήσουν μόνο για ένα βράδυ. Στο τραπέζι που του παραθέτουν, ο Αλέξανδρος αποκαλύπτει πολλά πράγματα για τον εαυτό του προκαλώντας τόσο το ενδιαφέρον της Πολύμνιας αλλά και της Ερασμίας. H Ανδρονίκη βλέποντας το ενδιαφέρον της Πολύμνιας για τον Αλέξανδρο ανησυχεί. Το επόμενο πρωί ο Αλέξανδρος συνεχίζει το δρόμο του φτάνοντας στο μοναστήρι και ζητά να μιλήσει με τον Αρσένιο. Καθώς η Ερατώ προσπαθεί είναι ψυχρή με τον Άρη, εκείνος προσπαθεί να την πλησιάσει.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back