Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 25-29 Ιουνίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 25-29 Ιουνίου 2018

19 Ιουνίου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ  25 ΙΟΥΝΙΟΥ   

ΘΕΜΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΓΑΜΟΣ, ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Η γνώμη της εκκλησίας για την απιστία. Είναι αιτία διαζυγίου; Τι γνώμη έχει η εκκλησία για το φλερτ που κάνει ένας παντρεμένος άνδρας μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου; Είναι λιγότερο σοβαρό από μια απιστία;Ποια η συμβουλή ενός πνευματικού για τους ανθρώπους που ζουν σε κακοποιητικούς γάμους . Να χωρίσουν ή να μείνουν μαζί επειδή έχουν παιδί; Μιλάμε ανοιχτά με τον πατέρα Ανδρέα Πετρίδη για το γάμο και την απιστία και απαντάμε σε όλα τα δικά σας ερωτήματα .

ΤΡΙΤΗ  26   ΙΟΥΝΙΟΥ   

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ. Πώς γίνεται η επιλογή κλάδου σπουδών με βάση τα ακαδημαϊκά και προσωπικά δεδομένα του φοιτητή. Διορθώνονται οι λάθος επιλογές στα σχολεία και ποιος ο ρόλος των γονιών ; Πόσο καλά γνωρίζουν οι γονείς τα παιδιά τους και τις δυνατότητες τους ώστε να μην οδηγηθούν στο μέλλον σε επαγγελματικό μονόδρομο; Με ποιο τρόπο προσεγγίζουμε και συμβουλεύουμε σωστά τα παιδιά μας . Ο Δρ. Άδωνης Αμερικάνος , Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το μέλλον των παιδιών μας .

ΤΕΤΑΡΤΗ  27 ΙΟΥΝΙΟΥ 

ΘΕΜΑ: GHOSTING ΑΠΟ ΑΡΡΑΒΩΝΑ O πιο αγενής και σκληρός τρόπος χωρισμού, το ghosting, ένας όρος που χρησιμοποιούμε όταν κάποιος εξαφανίζεται όπως το φάντασμα από μια σχέση, χωρίς εξήγηση. Ένα συχνό φαινόμενο στις μέρες μας, που τείνει να γίνει μόδα στα σύγχρονα ζευγάρια. Πώς διαχειριζόμαστε μια τέτοια κατάσταση και πώς αντιμετωπίζουμε έναν άνθρωπο που διακόπτει απότομα τη σχέση χωρίς να μας εξηγήσει τον λόγο; Πώς να ξεπεράσεις αυτή τη μορφή ερωτικής απόρριψης.

ΠΕΜΠΤΗ  28 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Συγκλονιστική επιστολή κοπέλας που βίωσε ψυχική κακοποίηση από τον πατριό της. Το μίσος και οι τύψεις που νιώθει επειδή δεν μπόρεσε να προστατέψει τις μικρότερες αδελφές της από τον βίαιο άνδρα. Η δίψα της για εκδίκηση και η θέληση της να απαλύνει τον πόνο. Ποιος ο ρόλος της μητέρας της και πως η ψυχοθεραπεία θα μπορέσει να τη βοηθήσει να επουλώσει τις πληγές. Στο στούντιο μαζί μας η Δρ Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29  ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Φιλοξενούμε στο στούντιο την κυρία Γιώτα Αντωνίου, η οποία μοιράζεται μαζί μας στιγμές από τη ζωή της . Η  ικανότητα της να βλέπει πεντακάθαρα με τα μάτια της ψυχής και το δυνατό μήνυμα που στέλνει. Η δύναμη και η αισιοδοξία από ανθρώπους που έχουν αναπηρίες, όπως η αναπηρία όρασης και παρόλα αυτά δεν σταματούν να ζουν, να χαίρονται, να αγωνίζονται.

Την Παρασκευή «Μιλάμε ανοιχτά» για τα δικαιώματα των ανθρώπων με οπτική αναπηρία.

 

Καθημερινά από τις 14:00-15:00,

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back