Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 19-23 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 19-23 Νοεμβρίου 2018

16 Νοεμβρίου 2018

Για την εβδομάδα 19-23 Νοεμβρίου 2018 στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Ο «παραγνωρισμένος» ρόλος του πατέρα στην ψυχική υγεία του παιδιού. Πώς και γιατί άλλαξε σήμερα ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον πατρικό ρόλο; Πώς διαφέρει η πατρότητα από τη μητρότητα; Γιατί η συμμετοχή του πατέρα είναι μοναδική και απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του ρόλου του πατέρα; Πώς οι σχέσεις πατέρα - μητέρας επηρεάζουν τα γονεϊκά τους καθήκοντα;  Ποια τα χαρακτηριστικά ενός «καλού» πατέρα; Μαζί μας η Δρ. Ελεονώρα Παπαλεοντίου Λουκά.

ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Ενημέρωση μαθητών και γονιών για ομάδες προσανατολισμού στην Γ’ Λυκείου.

Σε ποια τάξη οδηγεί η κάθε ομάδα προσανατολισμού; Τι ομάδες πτυχίων υπάρχουν; Ποια πτυχία έχουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και θεωρούνται τα πτυχία του μέλλοντος; Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τους επαγγελματικούς κλάδους που «έχουν μέλλον» αυτή την στιγμή σύμφωνα με τον καλεσμένο μας, τον Σύμβουλο Σπουδών κ. Χρύσανθο Σαββίδη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ    

Θέμα: Movember. Μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο του προστάτη. Τι σημαίνει «Movember»;  Ένα φιλανθρωπικό κίνημα που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Ο καρκίνος του προστάτη είναι η 2η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες.  Σημαντικό μέρος στην εκστρατεία έχει η ενημέρωση, η πρόληψη και η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Πως μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την εκστρατεία; Ας αλλάξουμε μαζί το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου. Μιλάμε ανοιχτά με τoν Δρα. Σταύρο Χαραλάμπους.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ    

Θέμα: Influencers: Σύγχρονα πρότυπα για τα παιδιά μας. Τι σημαίνει ο όρος «influencer»;  Οι «Influencers» κάνουν έμμεση διαφήμιση προϊόντων. Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν την ευκαιρία στον κάθε ένα να γίνει «διάσημος» και  να επηρεάζει τους ακόλουθους του. Θα ήταν καλή ιδέα να προσανατολιστούμε στο να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να αποκτήσει υγιή πρότυπα. Ας υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που προβάλλουν ανθρωπιστικές αξίες, ρεαλιστική ζωή και δεν πληρώνονται για να διαφημίζουν προϊόντα. Μαζί μας η Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Mobbing. Μιλάμε ανοιχτά για το mobbing και τα νομικά δικαιώματα ενός εργαζομένου στην Κύπρου. Υπάρχει κάποια νομοθεσία στην Κύπρο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα θύμα mobbing ώστε να διεκδικήσει το δίκιο του; Τι ισχύει με βάση το σημερινό εργασιακό δίκαιο στην Κύπρο σε τέτοιες περιπτώσεις; Ένας υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα πού είναι που μπορεί να προσφύγει για να βρει το δίκιο του; Τι δικαιώματα έχει κάποιος που απολύεται και τι δικαιώματα χάνει κάποιος που παραιτείται; Όταν εξαναγκαστείς να παραιτηθείς λόγω εργασιακού εκφοβισμού, υπάρχουν νομικές κινήσεις για να αποζημιωθείς ηθικά και οικονομικά; Μαζί μας η Δικηγόρος Καλυψώ Θεοχαρίδου.

 

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back