Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024


Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.72-76

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.72-76

13 Δεκεμβρίου 2019

Επεισόδιο 72 – Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ενώ τελείται το μνημόσυνο των γονιών των ορφανών, η Γεωργία παθαίνει μια νέα κρίση. Παράλληλα ο Θεόκλητος είναι απαρηγόρητος μετά τις εξελίξεις με τον αδελφό του. Στο μοναστήρι ο Πολυδεύκης και ο Αλέξανδρος γνωρίζονται. Ο Αλέξανδρος του αποκαλύπτει πως τον φιλοξένησαν οι γονείς του Πολυδεύκη, ενώ παράλληλα του λέει πόσο ζεστά του φέρθηκε η Πολύμνια. Έπειτα παροτρύνει τον Πολυδεύκη να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο Πετρής λέει στον Στεφανή πως βρήκε τα χρήματα που απαιτούνται για την απελευθέρωση του Χαχολλή. Στο μεταξύ η Ερατώ ανακαλύπτει πως η λίρα που της έδωσε η Ζαφείρα για να αγοράσει τα απαραίτητα για το νυφικό της έχει εξαφανιστεί. Ο Χατζηνέαρχος γίνεται έξω φρενών με την απόφαση των Άγγλων να σταματήσουν την έρευνα για ανεύρεση των αλόγων του. Ο Μιχαηλάς βρίσκει την ευκαιρία και επαναφέρει το θέμα της εκλογής του ως μουχτάρης με την πρόφαση ότι θα αναλάβει ο ίδιος την υπόθεση του. Ο Μεττής και Φεϊζής έχοντας σκοπό να πάρουν τα χρήματα που προσφέρει ο Χατζηνέαρχος σε όποιον βρει τα άλογα του, αναζητούν τους κλέφτες. Όταν τους εντοπίζουν όμως, αντί να τους οδηγήσουν στην αστυνομία ο Μεττής τους κάνει μια περίεργη πρόταση.

 

Επεισόδιο 73 – Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Η Ουρανία επισκέπτεται το μοναστήρι για να προσφέρει άρτο για το μνημόσυνο των γονιών της. Εκεί όμως συναντά τον Χρηστάκη. Ο μικρός αδελφός του Θεόκλητου της εξομολογείται πως θα ήθελε πολύ να γίνει θεία του. Ο Χατζηνέαρχος απελπισμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στρέφεται και πάλι στην Γαλατού από την οποία ζητά παρηγοριά και της κάνει πρόταση να ξανά αρχίσουν την σχέση τους. O Πετρής αναγκάζεται να παραδεχτεί στον Κωνσταντά και τον Αντζουλή πως είναι αυτός που έκλεψε τη λίρα από την Ερατώ με σκοπό να δώσει τα χρήματα για την απελευθέρωση του Χαχολλή. Ενώ περιμένει πως ο Αντζουλής θα τον προδώσει στη μητέρα του, εκείνος τον εκπλήσσει με την κίνηση που κάνει. Το ίδιο βράδυ τα παιδιά φτάνουν έξω από το κελί που κρατείτε ο Χαχολλής επιφυλάσσοντας του μία έκπληξη. Ο Καράγιωρκης εκπλήσσεται όταν λαμβάνει γράμμα από τον Μεττή στο οποίο του ζητά να συναντηθούν, υποσχόμενος πως θα επιστρέψει τα άλογα του Χατζηνέαρχου. Στο μεταξύ η Γαλατού βρίσκει ένα νέο πολύτιμο σύμμαχο. Ενώ ο Κωνσταντάς, ο Αντζουλής και η Ζαφείρα ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον γάμο που πλησιάζει, ο Αντζουλής αποφασίζει να αποδείξει στον πατέρα του πως όλα όσα του υποσχέθηκε έχει σκοπό να τα τηρήσει.

 

Επεισόδιο 74 – Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αλέξανδρος και η Μάριαμ συναντιόνται ξανά, όταν εκείνη φτάνει στο μοναστήρι για να δει τον αγαπημένο της. Ο Αλέξανδρος της λέει πως έμαθε για τον επικείμενο της αρραβώνα, η Μάριαμ όμως του επιφυλάσσει μία έκπληξη. Η Ζαφείρα ζητά από την Φλουρεντζού να γίνει κουμέρα της, ωστόσο η Φλουρεντζού διστάζει να δεχτεί εξαιτίας των συναισθημάτων που τρέφει για τον Αντζουλή. Ο Μεττής ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το σχέδιο του και παρασέρνει τον Καράγιωρκη και τον Χατζηνέαρχο στο κρησφύγετο του. Παρά το γεγονός ότι ο Χρηστάκης έγινε καλά, ο Θεόκλητος επιμένει στην απόφαση του να παραμείνει μοναχός. Όταν διαδίδεται στο χωριό ότι ο Αντζουλής βοήθησε στην απελευθέρωση του Χαχολλή, οι χωριανοί του δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προτείνοντας του να γίνει Μουχτάρης. Αυτή η εξέλιξη γεμίζει περηφάνια τον Κωνσταντά ξαφνιάζει, όμως, δυσάρεστα, τον Μιχαηλά. Όταν ο Ττόουλος μαθαίνει πως η Γεωργία επισκέφθηκε τον Άγιο Κυπριανό και τον λόγο για αυτή της την επίσκεψη, συναντά τον Κωνσταντά φοβούμενος ότι η Γεωργία θυμήθηκε τι έγινε πριν 10 χρόνια. Η Γαλατού βλέποντας την περίεργη αντίδραση του Ττόουλου στα νέα για την Γεωργία αποφασίζει να τον ακολουθήσει.

 

Επεισόδιο 75 – Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Παραμονή του γάμου του Αντζουλή και της Ζαφείρας και ο Κωνσταντάς είναι ευτυχισμένος που, όπως φαίνεται, ο γιος του μπήκε στο σωστό δρόμο. Την ίδια στιγμή, μετά από τις πιέσεις που δέχεται από την μητέρα του, ο Καράγιωρκης ετοιμάζεται να δηλητηριάσει τον Κωνσταντά. Η Γαλατού θυμώνει με την Αννού γιατί δεν ξεκίνησε σχέση με τον Άρη όπως της είχε ζητήσει. Παρά τις πιέσεις της Γαλατούς, η Αννού επιμένει να αρνείται, ενώ παραδέχεται πως ο λόγος που διστάζει είναι η αγάπη που έχει για τον Πλουτή. Ένα λάθος της όμως δίνει την ευκαιρία στην Γαλατού να την εκβιάσει. Έτσι η Αννού αναγκάζεται να επισκεφθεί τον Άρη και τον προσεγγίζει ερωτικά. Ο Πολυδεύκης ακολουθώντας τη συμβουλή του Αλέξανδρου, επισκέπτεται το πατρικό του για πρώτη φορά μετά από μήνες. Συναντώντας εκεί την Πολύμνια της λέει πως ο Αλέξανδρος δεν έφυγε από την Κύπρο όπως της είχε πει αρχικά, αλλά μένει στο μοναστήρι. Η Πολύμνια ζητά από τον αδελφό της να ειδοποιήσει τον Αλέξανδρο να περάσει από το σπίτι για κάτι που τον θέλει.

 

Επεισόδιο 76 – Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Έφτασε η ημέρα του γάμου του Αντζουλή και της Ζαφείρας και στο χωριό γιορτάζουν το γεγονός. Οι άνδρες και οι γυναίκες μαζεύονται για τα αλλάματα του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα. Ο Αντζουλής και οι υπόλοιποι καλεσμένοι αιφνιδιάζονται όταν στο σπίτι του πατέρα του εισβάλλει ξαφνικά ο Μεττής. Παράλληλα ενώ το στόλισμα της νύφης προχωρά κανονικά, την εμφάνιση της κάνει η Φρόσα. Η Ζαφείρα αναρωτιέται ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψης της. Ο Ταγματάρχης Young, αποκαλύπτει στην Γαλατού ότι είναι συλλέκτης έργων τέχνης και ότι ο πραγματικός λόγος που ήρθε στα Πιτύθκια είναι για να κλέψει την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Της ζητά να τον βοηθήσει και αυτή δέχεται, αφού πρώτα τον δεσμεύει για τα ανταλλάγματα που ζητά. Παράλληλα προδίδει στον ταγματάρχη μια πληροφορία που αφορά τον Πλουτή. Όταν ο Καράγιωρκης λέει στη Γαλατού πως δεν θέλει να μπλεχτεί στα σχέδια της για δολοφονία του Κωνσταντά, η Γαλατού αποφασίζει να βρει άλλο τρόπο για να καταστρέψει τον αντίπαλο της. Λίγο πριν ξεκινήσουν για την εκκλησία, η Ζαφείρα και οι γυναίκες του χωριού, καταφθάνει η Γαλατού η οποία θέλει να μιλήσει στην μέλλουσα νύμφη. Ο Αλέξανδρος επισκέπτεται το αρχοντικό του Χατζηνέαρχου και η Πολύμνια τον καλεί να δειπνήσουν μαζί. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η Πολύμνια προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στον Αλέξανδρο.