Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ. 1-2

Ανεράδες - επ. 1-2

16 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9 ΣΤΙΣ 19:00

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

 

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9/22

Η Φανουρία υποψιάζεται ότι κάτι παράξενο συμβαίνει με τον άντρα της. Το αποκαλύπτει στις φίλες της. Ο Μουχτάρης με τον βοηθό του, τον Ζαχαρίαμ καταγράφουν τις ζημιές από τη θεομηνία αποκρύβοντας όμως ότι το «κοντύλι των εγγλέζων» καλύπτει και επιχειρηματικές ζημιές – με ευτράπελες εξελίξεις. Η Ερασμία μαθαίνει ότι ο εραστής της ο Γιωρκής και η γυναίκα του η  Φανουρία προσπαθούν ακόμα να αποκτήσουν παιδί. Αποφασίζει να αποκαλύψει τον παράνομο δεσμό τους στη Φανουρία.  Την επισκέπτεται στο εστιατόριο της….

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9/22

Ένας απεσταλμένος των «εγγλέζων»  επισκέπτεται το χωριό. Η Παρθενόπη προσπαθεί να τον ξελογιάσει! Στέλνουν για πολλοστή φορά προξένια της Αννούς για έναν εύπορο Μορφίτη. Ο Παπακαπόνης το θεωρεί μεγάλη ευκαιρία να αρραβωνιάσει την αδελφή του η οποία όμως προσπαθεί να τον «δώσει» σε κάποιαν από τις φίλες της. Ο Ζαχαρίας παραδίδει στον μουχτάρη επιστολή η οποία αποκαλύπτει ότι ο Άγγλος ήρθε για να ελέγξει την καταγραφή των ζημιών από τη  θεομηνία.

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Eλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back