Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ. 1-4

Ανεράδες - επ. 1-4

26 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19.00

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9/22

Η Φανουρία υποψιάζεται ότι κάτι παράξενο συμβαίνει με τον άντρα της. Το αποκαλύπτει στις φίλες της. Ο Μουχτάρης με τον βοηθό του, τον Ζαχαρίαμ καταγράφουν τις ζημιές από τη θεομηνία αποκρύβοντας όμως ότι το «κοντύλι των εγγλέζων» καλύπτει και επιχειρηματικές ζημιές – με ευτράπελες εξελίξεις. Η Ερασμία μαθαίνει ότι ο εραστής της ο Γιωρκής και η γυναίκα του η  Φανουρία προσπαθούν ακόμα να αποκτήσουν παιδί. Αποφασίζει να αποκαλύψει τον παράνομο δεσμό τους στη Φανουρία.  Την επισκέπτεται στο εστιατόριο της….

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9/22

Ένας απεσταλμένος των «εγγλέζων»  επισκέπτεται το χωριό. Η Παρθενόπη προσπαθεί να τον ξελογιάσει! Στέλνουν για πολλοστή φορά προξένια της Αννούς για έναν εύπορο Μορφίτη. Ο Παπακαπόνης το θεωρεί μεγάλη ευκαιρία να αρραβωνιάσει την αδελφή του η οποία όμως προσπαθεί να τον «δώσει» σε κάποιαν από τις φίλες της. Ο Ζαχαρίας παραδίδει στον μουχτάρη επιστολή η οποία αποκαλύπτει ότι ο Άγγλος ήρθε για να ελέγξει την καταγραφή των ζημιών από τη  θεομηνία.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 – ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10/22

Ο Άγγλος απεσταλμένος ερωτεύεται παράφορα την Παρθενόπη, χωρίς ανταπόκριση φυσικά και αποφασίζει να της ζητήσει να τον παντρευτεί. Ο Γιωρκής είναι έξω φρενών με την Ερασμία η οποία ήταν έτοιμη να αποκαλύψει την αλήθεια στην γυναίκα του. Η Αννού βλέπει τον Γιωρκή να βγαίνει από το σπίτι της Ερασμίας και το αποκαλύπτει στην Παρθενόπη. Ο Μουχτάρης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αφού η Παρθενόπη εχει στοιχεία που τον ενοχοποιούν για την κακοδιαχείριση της αποζημίωσης. Ο Παπακαπόνης ζητά εξωφρενική αποζημίωση για τη Θεομηνία!

Όλα αυτά θα μπλέξουν τον μουχτάρη σε τραγελαφικές καταστάσεις.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4 – ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10/22

Έρχεται στο χωριό ο Κωνσταντής τον οποίο προξενεύουν της Αννούς. Η Αννού τον απορρίπτει προσπαθώντας να του βρει άλλη νύφη για να μην τον αφήσει να επιστρέψει στου Μόρφου άπραχτος. Του Κωνσταντή θα του αρέσει η Ιουλία δημιουργώντας αισθήματα ζήλιας στο Νικόλα.

Ο Γιωρκής παραδέχεται στην Παρθενόπη ότι έχει δεσμό με την Ερασμία.

Ο Μουχτάρης καθυστερεί να πάει στην Κυριακάτικη λειτουργία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια ροή από αστείες καταστάσεις για να δικαιολογηθεί στους συγχωριανούς του η απουσία του!

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Eλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back