Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ. 5-8

Ανεράδες - επ. 5-8

3 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΕΡΑΔΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5 – ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10/22

O Κωνσταντής θέλει διακαώς να παντρευτεί την Παρθενόπη, ισχυριζόμενος ότι την έχει διακορεύσει. Ο Μουχτάρης για να αποφύγει τον διασυρμό αποφασίζει να  προσποιηθεί ότι πάσχει από προσωρινή αμνησία, με τραγελαφικές συνέπειες. Η Παρθενόπη πιέζει τον Γιωρκή να  απομακρυνθεί από την ερωμένη του. Τον απειλεί ότι αν δεν το πράξει θα έχει άσχημες οι συνέπειες. Ο Γιωρκής της υπόσχεται ότι θα το πράξει, εντούτοις η Ερασμία καταφέρνει να μείνει μαζί του. Η Αννού μαθαίνει ότι μπορεί κάποια γυναίκα να κάνει παιδί και πριν παντρευτεί!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 9/10/22

Ο Παπακαπόνης για να αποφύγει να μάθουν οι υπόλοιποι ότι εμπορεύεται τα πράγματα της εκκλησίας, κατηγορεί τον Πετρή τον Ψάλτη με αποτέλεσμα να του επιτεθεί η Αννού.

Ο μουχτάρης συνεχίζει να προσποιείται αμνησία αλλά προσθέτει και στην ψεύτικη ιστορία του και κτύπημα στο πόδι. Η κατάσταση με τα ψέματα έχει ξεφύγει παντελώς.

Η Ερασμία για να κάνει τον Γιωρκή να ζηλέψει, ρίχνεται στον Νικόλα. Η Ιουλία τους βλέπει να φιλιούνται και καταρρέει.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7 – ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/22

Η Ιουλία είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού είδε την Ερασμία με τον Νικόλα  μαζί. Ο Γιωρκής μαθαίνει ότι η ερωμένη του και ο Νικόλας φιλήθηκαν έξω από το σπίτι της.  

Η Ερασμία ανακοινώνει στον Γιωρκή ότι αφού ο ίδιος δεν χωρίζει, θα συνεχίσει την ζωή της με κάποιον άλλον. Στο χωριό έχει φτάσει Άγγλος γιατρός από το ψυχιατρείο Λευκωσίας για να εξετάσει τον μουχτάρη, του οποίου πλέον τα ψέματα για την δήθεν ασθένεια του έχουν φτάσει στο απροχώρητο!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/22

Ο Μουχτάρης πλέον είναι εξω φρενών με τον βοηθό του Ζαχαριά, ο οποίος τον έχει μπλέξει σε απίστευτες καταστάσεις και αποφασίζει να τον απολύσει!

Η Παρθενοπη αντιλαμβάνεται το σχέδιο της Ερασμίας να χρησιμοποιήσει το Νικόλα για να κάνει τον Γιωρκή να ζηλέψει και προειδοποιεί τον Γιωρκή.

Όλοι μαθαίνουν ότι απολύθηκε ο Ζαχαρίας. Η Αννού θέλει να πάρει την θέση του ως βοηθός του μουχτάρη.  Ο Ζαχαρίας αποκαλύπτει αφελώς σε όλους το σχέδιο του μουχτάρη ότι για μέρες υποκρινόταν τις ασθένειες του, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές!

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Eλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back