Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ. 9-12

Ανεράδες - επ. 9-12

14 Οκτωβρίου 2022

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 – ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/22

Στο χωριό φτάνει ο ελλαδίτης Παπαπαυλόπουλος. Είναι ο αντικαταστάτης του Ζαχαρία! Ο Ζαχαρίας συναντά τον αντικαταστάτη του και τον προκαλεί σε διάφορες δοκιμασίες.

Ο Μουχτάρης είναι ανένδοτος και αρνείται να ξαναπροσλάβει το Ζαχαρία. Ο Νικόλας αποκαλύπτει στον Γιωρκή ότι σε μια στιγμή αδυναμίας αυτός και η Ερασμία….. Ο Νικόλας ζητά από την Ιουλία να τον συγχωρέσει χωρίς όμως να της λέει τον λόγο.Η Παρθενόπη υπόσχεται στον Ζαχαρία να τον βοηθήσει. Η μόνη της επιλογή… απειλεί το Μουχτάρη με έγγραφα που έχει στην κατοχή της!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/22

Η Φανουρία και ο Γιωρκής πάνε στον «εγγλέζο γιατρό που ήρτεν στη Λεμεσό» για να κάνουν εξετάσεις για το πρόβλημα τους. Έρχεται στο χωριό ο Αριστείδης – ο αδελφός της Φανουρίας -  ο οποίος είναι εργάτης σε αρχαιολογικές ανασκαφές. Η Ερασμία πλέον ρίχνεται απροκάλυπτα στον Νικόλα. Ο Γιωρκής το αντιλαμβάνεται και η Ερασμία του αποκαλύπτει ότι στόχος της είναι να παντρευτεί το Νικόλα σε τρείς μήνες. Ο Παπακαπόνης δίνει στον Αριστείδη έναν αρχαίο αμφορέα ζητώντας του να μάθει την αξία του. Ο αμφορέας θα βρεθεί σε λάθος χέρια….

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11 – ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22

Η Αννού αποκαλύπτει στον Παπά – αδελφό της ότι άγγιξε πάνω σ΄ ένα αμαρτωλό πράγμα. Η Αννού εννοεί τον αμφορέα που είχε χαραγμένες ακατάλληλες σκηνές. Ο Παπακαπώνης παρεξηγεί… Ο Νικόλας αποκαλύπτει στον Γιωρκή ότι νιώθει ευάλωτος σε σχέση με την Ερασμία και ότι θέλει να φύγει από το χωριό για λίγο καιρό, για να ξεφύγει από εκείνην.

Ο μουχτάρης αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάποιος χωριανός κρύβει αρχαία.

Ο Παπάς ζητά από τον Ζαχαρία να τον βοηθήσει να κάμουν «γλέντι» όπως έκανε η Παρθενόπη με τους συμβούλους του χωριού για να του μειώσουν την φορολογία της Εκκλησίας.

Η Φανουρία δίνει στο μουχτάρη την επιστολή του γιατρού η οποία αποκαλύπτει πολλά….

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/22

Ο Γιωρκής αποκαλύπτει στην Ερασμία ότι ο Νικόλας έφυγε από το χωριό.

Ο μουχτάρης φέρνει στο χωριό Ζαπτιέ για να διαλευκάνει την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και αυτός ξεκινά τις ανακρίσεις με τους «υπόπτους»!

Η Παρθενόπη συμπαραστέκεται στην Ιουλία που θρηνεί για τον Νικόλα.

Η Φανουρία αποκαλύπτει στις Ιουλία και Παρθενόπη τα αποτελέσματα των εξετάσεων αλλά αποφασίζει να μην αναφέρει τίποτα στον Γιωρκή.

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Eλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back