Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ. 13-14

Ανεράδες - επ. 13-14

24 Οκτωβρίου 2022

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

 

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

 

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13 – ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11/22

Ο Παπακαπόνης κάνει «πάρτι» για τους αζάες «κοινοτικούς συμβούλους» του χωριού, με σκοπό την μείωση της φορολογίας της εκκλησίας, μιμούμενος το πάρτι που έκανε για αυτούς η Παρθενόπη. Εκείνο που δεν ξέρει είναι τι είδους «πάρτι» έκανε η Παρθενόπη!

Η Παρθενόπη προειδοποιεί τον Γιωρκή ότι αφού ο Νικόλας έχει φύγει από το χωριό η Ερασμία θα του δημιουργήσει προβλήματα διεκδικώντας τον εντονότερα.

Ο αστυνομικός που πήγε στο χωριό για διερεύνηση της υπόθεσης της αρχαιοκαπηλίας, φλερτάρει την Ιουλία.

Η Ιουλία λαμβάνει ένα πολύ παράξενο γράμμα από τον Νικόλα…

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 – ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11/22

Αθηναγόρας και Παπακαπόνης αναρωτιούνται ποιος έδωσε μαρτυρία εναντίων του παπά για την αρχαιοκαπηλία.  Υποψιάζονται… τον Ζαχαρία!

Η Αννού δίνει «συμβουλές» στην Φανουρία για το πώς θα τεκνοποιήσουν με τον Γιωρκή!

Ο Αστυνομικός φλερτάρει εντονότερα την Ιουλία, η οποία εξακολουθεί να λαμβάνει παράξενα γράμματα από τον Νικόλα, τα οποία θα κλονίσουν την πίστη της σ’ αυτόν.

Ξεκινά μια μεγάλη παρεξήγηση για τρία κεραμίδια και τρία αρχαία «κουζούθκια» με θύμα τον… Ζαχαρία!

 

 

Πρωταγωνιστούν:

 

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Eλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back