Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ. 17-18

Ανεράδες - επ. 17-18

11 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΕΡΑΔΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 – ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11

Η Ιουλία ανακοινώνει ότι αποφάσισε να αρραβωνιαστεί τον Ζαπτιέ.

Η Παρθενόπη δίνει «συμβουλές» στην Φανουρία για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Γιωρκή.  Η Φανουρία προσπαθεί να τις εφαρμόσει… ανεπιτυχώς. Η Αννού πιστεύει ότι ο Ζαπτιές έκανε πρόταση γάμου στην Ιουλία για να κάνει την ίδια να ζηλέψει! Ο Παπακάπονης ανακοινώνει στον μουχτάρη ότι έρχεται η μητέρα του από το ταξίδι της στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ ο Γιωρκής γνωρίζει την Φροσού, την γοητευτική χήρα από το Πέρα Χωριό!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 – ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11

Καταφθάνει στο χωριό η Ελισάβετ! Γίνονται οι ετοιμασίες για τα λογιάσματα της Ιουλίας με τον Ζαπτιέ. Οι φίλες της προσπαθούν να την αποτρέψουν από μια λανθασμένη απόφαση χωρίς όμως επιτυχία.  Ο Γιωρκής συνάπτει δεσμό με την Φροσού και η Παρθενόπη αρχίζει να έχει υποψίες.

Ο Νικόλας επιστρέφει στο χωριό! Μετά την κρίση πανικού ο Ζαχαρίας εξαφανίζεται. Μουχτάρης και Παπακαπόνης τον ψάχνουν απεγνωσμένα. Βρίσκουν μια κάλτσα στο ποτάμι και είναι σίγουροι ότι ο Ζαχαρίας δεν είναι ζωντανός. Η Ιουλία λαμβάνει ένα σοκαριστικό γράμμα. Ο Νικόλας της ανακοινώνει ότι δεν θα ξαναεπιστρέψει στο τόπο του!

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

Σενάριο : Έλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back