Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.32-36

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.32-36

18 Οκτωβρίου 2019

Επεισόδιο 32 – Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

21η Οκτωβρίου 1931. Η κατάσταση στο νησί είναι κρίσιμη καθώς μια μεγάλη συγκέντρωση κατά των Άγγλων οργανώνεται στη Λευκωσία. Ο Χατζηνέαρχος, γνωρίζοντας πως ο Πολυδεύκης θέλει να λάβει μέρος στις συγκεντρώσεις αυτές, υπόσχεται στο γιο του πως θα τον στηρίξει να διοριστεί στη θέση του μουχτάρη, αν υποσχεθεί να μείνει μακριά από τα όσα συμβαίνουν. Όταν αργότερα η συγκέντρωση στη Λευκωσία εξελίσσεται σε μία δυναμική διαδήλωση, η Ερασμία και ο Χατζηνέαρχος φοβούνται πως ο Πολυδεύκης βρίσκεται ανάμεσα στους διαδηλωτές. Τα νέα από τη Λευκωσία ενισχύουν την ανησυχία τους καθώς φαίνεται πως η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ο Πετρής φέρνει στον Μεττή τα φάρμακα που έκλεψε από την Φλουρεντζού και προσπαθεί να περιποιηθεί την πληγή του. Στη συνέχεια προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τον Μεττή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ενώ η Πολύμνια λέει στη Γαλατού πως θα μείνει δίπλα Καράγιωρκη, εκείνη υπόσχεται πως θα διώξει την Λεϊλά το συντομότερο από το σπίτι. Η Ουρανία προτείνει στη Λεϊλά να μην πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της και να παντρευτεί εκείνον που της προξενεύει η Γαλατού προσποιούμενη πως αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού της. Η Λεϊλά όμως είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια στον Καράγιωρκη. Ο Κωνσταντάς ζητά από τον Καράγιωρκη να τον βοηθήσει να βρει τον αγνοούμενο γιο του.

 

Επεισόδιο 33 – Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η είδηση ότι οι διαδηλωτές στη Λευκωσία έκαψαν το κυβερνείο προκαλεί πανικό στην οικογένεια του Χατζηνέαρχου. Η Ερασμία φοβάται για τον Πολυδεύκη και παρακαλεί τον Χατζηνέαρχο να πάει στη Λευκωσία να μάθει αν είναι καλά. Η Πολύμνια ζητά από τον Καράγιωρκη να μεσολαβήσει στους γνωστούς του στην κυβέρνηση ώστε να μάθουν όσα μπορούν για τον αδελφό της, όμως εκείνος αρνείται να βοηθήσει για να μην στοχοποιηθεί και ο ίδιος από τους Άγγλους. Στο μεταξύ η Ερασμία επηρεασμένη από τα όσα συμβαίνουν είναι έτοιμη να κάνει μία μεγάλη αποκάλυψη στην Ανδρονίκη. Η Γαλατού ενημερώνει τη Λεϊλά πως θα ο γάμος που σχεδιάζει για εκείνην, πρέπει να γίνει το συντομότερο. Η Λεϊλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο χωρίς, όμως, αποτέλεσμα αφού η Γαλατού είναι αποφασισμένη. Ο Αντζουλής ανακοινώνει στη Φρόσα πως θα σταματήσει να πουλάει τη Ζαφείρα σε πελάτες, γεγονός που προκαλεί την έκπληξη της. Αποφασισμένη να χαλάσει τη σχέση της Ζαφείρας και του Αντζουλή, η Φρόσα αναλαμβάνει δράση. Η Ερατώ και η Αννού μαθαίνουν για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη Λευκωσία και ανησυχούν η μία για τον Πολυδεύκη και η άλλη για τον Πλουτή. Η Ερατώ καταλαβαίνοντας την αγωνία της Αννούς την ρωτά αν συμβαίνει κάτι μεταξύ εκείνης και του Πλουτή.

 

Επεισόδιο 34 – Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ο Πολυδεύκης εξακολουθεί να αγνοείται ενώ η είδηση πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες αλλά και ένας νεκρός μετά τις διαδηλώσεις προκαλεί τον πανικό στην Πολύμνια και στον Χατζηνέαρχο. Οι φόβοι τους, όμως, επιβεβαιώνονται όταν ο Μιχαηλάς έρχεται από τη Λευκωσία φέρνοντας άσχημα νέα. Η Λεϊλά είναι αποφασισμένη να πει στον Καράγιωρκη πως είναι έγκυος το παιδί του. Παρά τις προσπάθειες της Ουρανίας να την εμποδίσει, η Λεϊλά τελικά τον συναντά. Η Αννού ανησυχεί για τον Πλουτή καθώς ούτε αυτός επέστρεψε από τη Λευκωσία και υπόσχεται στον Κωνσταντά πως αν ο Πλουτής γυρίσει ζωντανός θα τον παντρευτεί. Τα σχέδια της Φρόσας να χωρίσει τον Αντζουλή και τη Ζαφείρα φαίνεται να αποτυγχάνουν. Ο Αντζουλής υπόσχεται στη Ζαφείρα πως θα αλλάξουν ζωή και θα κάνει όλα της τα όνειρα πραγματικότητα. Μια χρυσή λίρα όμως θα δώσει στην Φρόσα την ευκαιρία που γύρευε για να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Πετρής τσακώνεται με τους φίλους του καθώς δεν ήταν παρών στην προσπάθεια τους να βρουν τον Χαχολλή, ενώ επιμένει να μην τους αποκαλύπτει που πάει μετά το σχολείο. Ο Πετρής φεύγει θυμωμένος και βρίσκει τον Χαχολλή να είναι μαζί με την Ανθούσα. Αυτά που θα του πει η Ανθούσα θα του κινήσουν την περιέργεια. 

 

Επεισόδιο 35 – Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η Λεϊλά αποκαλύπτει στον Καράγιωρκη πως είναι έγκυος και πως το παιδί που περιμένει ίσως να είναι ο γιος που δεν αξιώθηκε να του χαρίσει η Πολύμνια. Η αντίδραση του Καράγιωρκη δεν είναι αυτή που περίμενε. Ο Χατζηνέαρχος φτάνει στη Λευκωσία και βρίσκει τον Πολυδεύκη τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Ο Πολυδεύκης δεν δείχνει μετανιωμένος για την απόφαση του να παρακούσει τον πατέρα του παρά τα όσα έγιναν. Αυτό θυμώνει τον Χατζηνέαρχο ο οποίος λέει στον Πολυδεύκη πως για να καθαρίσει το όνομα της οικογένειας του, θα βάλει όσα μέσα διαθέτει προκειμένου να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες και πως μετά απ’ αυτό θα αναγκάσει τον γιο του να κάνει όλα όσα του ζήτησε. Ο Αντζουλής πέφτει στην παγίδα της Φρόσας που του παρουσιάζει τη χρυσή λίρα που βρήκε στα πράγματα της Ζαφείρας. Ο Αντζουλής πιέζει τη Ζαφείρα να του πει που την βρήκε. Όταν εκείνη παραδέχεται πως της την έδωσε ο Μεττής ο Αντζουλής ξεσπά κατηγορώντας την πως τον κορόιδευε όλο αυτόν τον καιρό. Ο Πετρής δίνει στον Μεττή το φάρμακο που του έδωσε η Ανθούσα. Το φάρμακο τελικά βοηθά τον Μεττή να νιώσει καλύτερα και αποφασίζει να πιει περισσότερο απ’ όσο του συνέστησε ο Πετρής γεγονός που προκαλεί δυσάρεστες παρενέργειες στον Μεττή.

 

Επεισόδιο 36 – Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Μετά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, ο Μεττής απαιτεί από τον Πετρή να του πει πού βρήκε το φάρμακο που του έφερε. Η Φλουρεντζού καταλαβαίνει πως κάποια από τις γιατροσόφια της χάθηκαν, όταν έρχεται η Ερατώ που γυρεύει ένα εργαλείο. Η Φλουρεντζού αδυνατεί να την βοηθήσει και αφού ο Πετρής δεν είναι στο σπίτι για να τον στείλει, η Ερατώ αποφασίζει να πάει η ίδια στην παράγκα του άνδρα της να ψάξει. Ο Χατζηνέαρχος ζητά από τον Καράγιωρκη να βοηθήσει τον Πολυδεύκη να απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Ο Καράγιωρκης αρνείται να τον βοηθήσει απαντώντας του πως το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει είναι να αποκηρύξει το γιο του για να καθαρίσει το όνομα τους. Ο Αντζουλής αντιδρά άσχημα μετά τα όσα έγιναν με τη Ζαφείρα και η Φρόσα εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Η Αννού μαθαίνει που βρίσκεται ο Πλουτής και πως παρ’ όλο που ο Πολυδεύκης μπορεί να γλιτώσει, ο Πλουτής είναι καταδικασμένος. Αποφασίζει να τον επισκεφθεί αλλά όταν βλέπει στην άσχημη κατάσταση στην οποία είναι, καταρρέει. Η Γαλατού μαθαίνει ότι ο Ηγούμενος Ιγνάτιος έχει πάρει το μέρος των διαδηλωτών στα γεγονότα που έγιναν στη Λευκωσία και αυτό της δίνει μια νέα ιδέα.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back