Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.37-41

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.37-41

25 Οκτωβρίου 2019

Επεισόδιο 37 – Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η Ερατώ πάει στην παράγκα του άντρα της αλλά εκπλήσσεται όταν συναντά εκεί τον Πετρή. Ο Πετρής προσπαθεί να την αποτρέψει από το να μπει στην παράγκα για να μην βρει τον Μεττή. Η Ερατώ όμως επιμένει. Ο Αντζουλής επισκέπτεται τον Καράγιωρκη και του ζητά τον λόγο που γέμισε ψεύτικες ελπίδες τον πατέρα του Κωνσταντά, σε σχέση με τον χαμένο του αδερφό Παναή. Η Ζαφείρα δέχεται την επίσκεψη μιας από τις κοπέλες που δουλεύουν στο καμπαρέ του Αντζουλή, και μαθαίνει πως τη νύχτα που ο Αντζουλής την έδιωξε, δέχτηκε τη Φρόσα στο δωμάτιο του. Ο Καράγιωρκης απολογείται στον Χατζηνέαρχο για τον τρόπο που του μίλησε και του υπόσχεται πως θα βοηθήσει τον Πολυδεύκη να γλιτώσει από τις κατηγορίες των Άγγλων. Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο, ο Πλουτής παραδέχεται στον Πολυδεύκη πως αγαπά την Αννού και του ζητά να μην πει σε κανέναν τίποτα για την κρυφή τους σχέση. Ο Πολυδεύκης προσπαθεί να εμψυχώσει τον Πλουτή που είναι σε άσχημη κατάσταση και κατηγορεί τον εαυτό του για το σημείο στο οποίο έχει φτάσει. Όταν όμως οι Άγγλοι μεταφέρουν ένα συγκρατούμενο τους για ανάκριση και καταλαβαίνοντας πως η ζωή του κινδυνεύει, ο Πλουτής αποφασίζει να δραπετεύσει.

 

Επεισόδιο 38 – Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ο Πλουτής ζητά τη βοήθεια του Πολυδεύκη για να μπορέσει να δραπετεύσει. Παρά τις αμφιβολίες του, ο Πολυδεύκης τελικά δέχεται. Όταν το αρχικό τους σχέδιο αποτυγχάνει ο Πολυδεύκης προτείνει ένα νέο, πιο δραστικό τρόπο για να καταφέρει ο Πλουτής να φύγει. Ο Μεττής ανήσυχος μετά την απρόσμενη άφιξη της Ερατώς, ανακοινώνει στον Πετρή πως πρέπει να εγκαταλείψει την παράγκα. Ο Πετρής όμως προσπαθεί να τον αποτρέψει λόγω της άσχημής κατάστασης της υγείας του Μεττή. Μία ξαφνική επίσκεψη του Αντζουλή στην Φλουρεντζού, ξυπνάει μνήμες απ’ το παρελθόν και στους δύο. Ενώ η Πολύμνια παρακαλεί τον Καράγιωρκη να ακολουθήσουν τις εντολές της Φλουρεντζούς ώστε να πιάσει παιδί, ο Καράγιωρκης φεύγει και συναντά την Λεϊλά. Της λέει πως άλλαξε απόφαση και θέλει να κρατήσουν το παιδί. Η Λεϊλά χαίρεται αρχικά, αλλά όταν μαθαίνει τα πραγματικά σχέδια του Καράγιωρκη αντιδρά. Το βράδυ, επιστρέφοντας από το μοναστήρι η Αννού πέφτει στα χέρια ενός ληστή. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η παράγκα που κρύβεται ο Μεττής ο οποίος ακούγοντας τις φωνές της, θα βρεθεί σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να βγει έξω και να την σώσει κινδυνεύοντας έτσι να αποκαλύψει την κρυψώνα του.

 

Επεισόδιο 39 – Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η εξαφάνιση της Αννούς προκαλεί ανησυχία στη Φλουρεντζού και την Ερατώ. Ο Καράγιωρκης ενημερώνει τον Χατζηνέαρχο πως μεσολάβησε για τον Πολυδεύκη στους γνωστούς του στην κυβέρνηση, όμως τα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ με τον Πλουτή θέτουν σε κίνδυνο την απελευθέρωση του γαμπρού του. Ο Χατζηνέαρχος επισκέπτεται τον Πολυδεύκη στο νοσοκομείο και τον ρωτά αν προσπάθησε να βοηθήσει τον Πλουτή να δραπετεύσει. Η Λεϊλά ανακοινώνει στη Γαλατού πως δέχεται να παντρευτεί τον εργάτη που της προξενεύει γεγονός που χαροποιεί τη Γαλατού. Σίγουρη πως θα απαλλαγεί μια και καλή από την Λεϊλά, λέει τα νέα στον Καράγιωρκη. Καθώς όμως εκείνος είναι αποφασισμένος να κρατήσει το μωρό της Λεϊλά, αποκαλύπτει στην μητέρα του την εγκυμοσύνη της υπηρέτριας. Ο Πετρής σκέφτεται τρόπους να πάει στην Πάφο για να φέρει στον Μεττή τον σκύλο του. Ο Μιχαηλάς ενημερώνει τους χωριανούς για τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί και πως οι Άγγλοι συνέλαβαν ακόμα και ιερείς.

 

Επεισόδιο 40 – Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η επιστροφή του Πολυδεύκη προκαλεί χαρά στην Ερασμία αλλά και σε όλη την οικογένεια. Παράλληλα ο Χατζηνέαρχος ανακοινώνει πως την επόμενη κιόλας μέρα κανόνισε να πραγματοποιηθούν τα λογιάσματα του Πολυδεύκη με την κόρη του μεγαλοτσιφλικά από τον Μαραθόβουνο. Ο Πολυδεύκης αναγκάζεται να δεχτεί την απόφαση του πατέρα του. Η Ουρανία βρίσκει ευκαιρία να επισκεφθεί και πάλι τον Θεόκλητο στο μοναστήρι. Η αντίδραση του Θεόκλητου όμως θα την ξαφνιάσει. Η Φλουρεντζού εκπλήσσεται όταν βλέπει τη Ζαφείρα να φτάνει στα Πιτύθκια. Η Ζαφείρα της λέει πως χώρισε από τον Αντζουλή και την παρακαλεί να της δείξει που είναι το σπίτι του Κωνσταντά. Η Γαλατού τα βάζει με τον Καράγιωρκη που ήταν απερίσκεπτος με τη Λεϊλά και την άφησε έγκυο. Ενώ επιμένει να αναγκάσουν τη Λεϊλά να ρίξει το παιδί, ο Καράγιωρκης της εξηγεί τους λόγους που δεν πρέπει να κάνουν αυτό το πράγμα. Στη συνέχεια η Γαλατού έρχεται αντιμέτωπη με την Λεϊλά και της ανακοινώνει τα σχέδια της. Ο Ττόουλος ξαφνιάζεται όταν μαθαίνει από την Ερασμία ότι δεν ήταν εκείνη που έστειλε πριν λίγες μέρες το καλάθι με τα φρούτα όπως του είχε πει η Γαλατού και ζητά εξηγήσεις από τη γυναίκα του.

 

Επεισόδιο 41 – Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019

Η Λεϊλά παρακαλεί τη Γαλατού να την αφήσει να μεγαλώσει το παιδί της, όμως εκείνη είναι αποφασισμένη, πως αν το παιδί είναι αγόρι, θα της το πάρει και θα την διώξει. Η επίσκεψη της Ζαφείρας πιάνει εξ απροόπτου τον Κωνσταντά καθώς δεν γνώριζε πως ο γιος του ήταν αρραβωνιασμένος. Η Ζαφείρα ζητά από τον Κωνσταντά να την φιλοξενήσει για λίγες μέρες. Η παρουσία της Ζαφείρας στο σπίτι του Κωνσταντά δημιουργεί απορίες στη Γεωργία. Στη συνέχεια η Ζαφείρα εξομολογείται στον Κωνσταντά τα όσα πέρασε στο πλευρό του Αντζουλή, κάνοντας τον Κωνσταντά να ντρέπεται για τον γιο του. Ο Μιχαηλάς μετά από παρότρυνση του Καράγιωρκη, αναλαμβάνει να προσεγγίσει τον Αντζουλή για το θέμα των αρχαίων. Πηγαίνοντας όμως στο καμπαρέ πέφτει πάνω σ’ ένα μεγάλο καυγά της Φρόσας με τον Αντζουλή. Η Πολύμνια κάνει όνειρα για το γιο που πρόκειται να αποκτήσει με τον Καράγιωρκη. Νιώθοντας λύπη για την Ανδρονίκη της προτείνει να της κανονίσει προξενιό. Η Ανδρονίκη αρνείται την πρόταση της Πολύμνιας λέγοντας της πως το μόνο που θέλει είναι να μείνει κοντά στη Γαλάτεια. Ενώ οι προετοιμασίες για το τραπέζι των λογιασμάτων του Πολυδεύκη συνεχίζονται, ο Χατζηνέαρχος ανακοινώνει την απόφαση του να στηρίξει τον γιο του ώστε να εκλεγεί μουχτάρης των Πιτυθκιών.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back