Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.42-46

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.42-46

1 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδιο 42 – Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Η Λεϊλά αποκαλύπτει στην Ουρανία πως η Γαλατού λογαριάζει να την στείλει στο Δάλι μέχρι να γεννήσει κι αν το παιδί είναι αγόρι, η Γαλατού έχει σκοπό να της πιάσει το μωρό. Ενώ όλα φαίνονται να οδηγούνται σε αδιέξοδο για τη Λεϊλά εκείνη αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από το μόνο άτομο που νομίζει πως μπορεί να εμποδίσει τον διωγμό της. Ο Αρσένιος μαθαίνει για την επίσκεψη της Ουρανίας στο μοναστήρι και κάνει παρατήρηση στον Θεόκλητο που το κράτησε κρυφό. Ο Θεόκλητος του εξηγεί πως δεν το απέκρυψε επίτηδες αλλά γιατί προσπαθεί να διώξει αυτόν τον πειρασμό από τη ζωή του. Η Γαλατού αναφέρει στον Αρσένιο πως η εμμονή του Ηγούμενου Ιγνάτιου να υπερασπίζεται τον αγώνα των Κυπρίων δεν θα του βγει σε καλό καθώς οι Άγγλοι δεν θα διστάσουν να συλλάβουν ακόμα και άτομα του κλήρου που υποστήριξαν την εξέγερση εναντίον τους. Ο Αρσένιος, όμως, υποψιάζεται πως οι προθέσεις της Γαλατούς δεν είναι τόσο αγνές όσο θέλει να δείχνει. Ο Πετρής συναντά την Ανθούσα και της ζητάει να γράψει ένα τραγούδι για τον Χαχολλή ώστε να τον βοηθήσει να θεραπευτεί. Η Ανθούσα με τη σειρά της, συμβουλεύει τον Πετρή να πάει στη Πάφο για να φέρει στον Μεττή τον σκύλο του. Ο Χατζηνέαρχος ζητάει από τον Κωνσταντά να καθοδηγήσει τον Πολυδεύκη σε περίπτωση που ο γιος του θα διοριστεί μουχτάρης.

 

Επεισόδιο 43 – Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η εξαφάνιση της Λεϊλά, λίγο πριν την αναχώρηση της για το Δάλι, τρομοκρατεί την Γαλατού, η οποία βάζει τους εργάτες της να ψάξουν να την βρουν, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την Ουρανία πως καλύπτει την Λεϊλά. Ο Ττόουλος εκπλήσσεται από τον πανικό της Γαλατούς και ζητάει να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τη Λεϊλά. Η αποκάλυψη πως η Λεϊλά είναι έγκυος, προκαλεί την οργή της Πολύμνιας η οποία ξεσπάει στον Καράγιωρκη. Καθώς το ίδιο βράδυ ετοιμάζονται τα λογιάσματα του Πολυδεύκη, η Ερασμία παρακαλεί τον Καράγιωρκη και την Πολύμνια να συγκρατήσουν το θυμό τους για να μην καταλάβει ο Χατζηνέαρχος τι έγινε και χαλάσει η γιορτή. Στο μεταξύ η Ουρανία ανακαλύπτει που είναι η Λεϊλά. Η ώρα των λογιασμάτων του Πολυδεύκη φτάνει και οι συμπέθεροι έρχονται στο αρχοντικό του Χατζηνέαρχου. Ενώ ο Πετρής προσπαθεί να πείσει τον Μεττή να μείνει λίγο καιρό ακόμα στην παράγκα του πατέρα του, παράλληλα ψάχνει να βρει τρόπο να πάει στην Πάφο για να φέρει το σκύλο του. Η ευκαιρία του παρουσιάζεται εκεί που δεν το περιμένει, όπως ακριβώς το είχε προβλέψει η Ανθούσα, όταν ένα ταξίδι για προσκύνημα στην Πάφο ετοιμάζεται από την εκκλησία του χωριού.

 

Επεισόδιο 44 – Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η σύλληψη του Πολυδεύκη προκαλεί αναστάτωση στην οικογένεια του. Ενώ ο Χατζηνέαρχος φεύγει αμέσως για να μάθει τους λόγους που οι Άγγλοι οδήγησαν στη φυλακή τον γιο του, ο Καράγιωρκης υποψιάζεται πως ο Πολυδεύκης είναι βαθιά μπλεγμένος στην οργάνωση της εξέγερσης του Οκτωβρίου. Οι φόβοι τους επιβεβαιώνονται λίγο αργότερα, όταν επιστρέφει ο Χατζηνέαρχος ο οποίος τους ενημερώνει πως η θέση του Πολυδεύκη είναι πολύ δύσκολη και δύσκολα θα καταφέρει να γλιτώσει αυτή τη φορά. Ο Αντζουλής φτάνει μεθυσμένος στο σπίτι του Κωνσταντά και ζητάει να μιλήσει στον πατέρα του. Η Ζαφείρα που είναι κρυμμένη για να μην την δει ο Αντζουλής ακούει την εξομολόγηση του. Η Ουρανία κρύβει τη Λεϊλά στο σπίτι της παρά την αντίθεση της Γεωργίας. Στη συνέχεια αποφασίζει να επισκεφθεί τον Θεόκλητο για να ζητήσει τη βοήθεια του ώστε να μεσολαβήσει το μοναστήρι, για να μην διώξει η Γαλατού την Λεϊλά. Όταν η Ερατώ αρρωσταίνει ξαφνικά, ο Πετρής αρπάζει την ευκαιρία και προσφέρεται να πάει εκείνος στο προσκύνημα στην Πάφο, αντί για τη μητέρα του, έχοντας σκοπό να πάει στο χωριό του Μεττή και να βρει το σκύλο του.

 

Επεισόδιο 45 – Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Η Φλουρεντζού με την Φανούλλα και τον Πετρή φτάνουν στην Πάφο. Ενώ βρίσκονται στην εκκλησία όπου πραγματοποιείται το προσκύνημα, ο Πετρής το σκάει. Στο μεταξύ, ο Μεττής αποφασίζει να φύγει από την παράγκα, παρά την παράκληση του Πετρή. Η Αννού ψάχνει απεγνωσμένα το σταυρουδάκι που έχει χάσει. Αυτό την οδηγεί στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση πριν λίγες μέρες. Ο Θεόκλητος υπόσχεται στην Ουρανία πως θα μιλήσει στον Αρσένιο για τη Λεϊλά. Η συνάντηση όμως με τον Αρσένιο δεν εξελίσσεται όπως την περίμενε. Όταν η Ουρανία επιστρέφει στο σπίτι βρίσκει την Γαλατού να της συμπεριφέρεται γλυκά κάτι που φαίνεται να την προβληματίζει. Η Γαλατού όμως έχει τον σκοπό της καθώς έχει καταλάβει πως η Ουρανία κάτι της κρύβει. Ο Κωνσταντάς μαθαίνει για τη σύλληψη του Πολυδεύκη και επισκέπτεται το κονάκι του Χατζηνέαρχου για να μάθει περισσότερα. Ο Χατζηνέαρχος του ρίχνει ευθύνες πως παρέσυρε τον Πολυδεύκη με τα πολιτικά του διδάγματα. Μετά την απόφαση της Ζαφείρας να φύγει για Αίγυπτο, ο Κωνσταντάς της ζητάει περιθώριο ορισμένων ημερών καθώς πιστεύει πως μόνο εκείνη μπορεί να βάλει τον Αντζουλή στον σωστό δρόμο.

 

Επεισόδιο 46 – Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο Μεττής συναντά την Αννού στο δάσος. Ενώ προσπαθεί να την αποφύγει, η Αννού τον πείθει να την βοηθήσει να βρει το σταυρουδάκι της. Στη συνέχεια, η Αννού, προειδοποιεί τον Μεττή για την παρουσία Άγγλων στρατιωτών στην περιοχή γεγονός που τον αναγκάζει να αναβάλει τα σχέδια του και να επιστρέψει στην παράγκα. Η Φλουρεντζού είναι καταβεβλημένη μετά την εξαφάνιση του Πετρή. Καθώς, παρά τις προσπάθειες όσων είναι μαζί της στο προσκύνημα, ο Πετρής εξακολουθεί να αγνοείται, προσπαθεί να βρει τρόπο για να ενημερώσει την Ερατώ για τα νέα. Η Ουρανία πέφτει στην παγίδα της Γαλατούς η οποία ανακαλύπτει πως η Λεϊλά κρύβεται στο σπίτι των ορφανών. Η Γαλατού αποφασίζει να αιφνιδιάσει την Ουρανία και τη Λεϊλά πράγμα που φέρνει δυσάρεστες εξελίξεις και για τις δύο κοπέλες. Ο Καράγιωρκης και ο Μιχαηλάς δίνουν τα χέρια με τον Αντζουλή και βάζουν μπροστά την υπόθεση των αρχαίων. Όταν ο Καράγιωρκης επιστρέφει στο σπίτι έρχεται αντιμέτωπος με την Πολύμνια την οποία και προσπαθεί να πείσει να δεχτεί την εγκυμοσύνη της Λεϊλά.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back