Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.47-51

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.47-51

8 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδιο 47 – Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ο Μεττής συγκινείται όταν ο Πετρής φτάνει στην παράγκα επιστρέφοντας του τον σκύλο του και εντυπωσιάζεται από την αποφασιστικότητα του μικρού να κάνει το μεγάλο ταξίδι στην Πάφο. Την ίδια στιγμή η Φλουρεντζού και η Αννού φτάνουν στο σπίτι της Ερατώς με σκοπό να την πληροφορήσουν πως ο Πετρής χάθηκε στην Πάφο. Μετά από πιέσεις της Ερασμίας, ο Χατζηνέαρχος ζητά τη βοήθεια της Γαλατούς παρακαλώντας την να μεσολαβήσει έτσι ώστε να αποφυλακιστεί ο Πολυδεύκης. Αυτά όμως που θα του πει η Γαλατού θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα. Η Γεωργία γίνεται έξω φρενών όταν πληροφορείται πως η Γαλατού έδιωξε την Ουρανία από το σπίτι επειδή έκρυψε τη Λεϊλά στο σπίτι της. Στη συνέχεια μεταφέρει τα νέα στον Κωνσταντά. Εκείνος με τη σειρά του μεταβαίνει στο αρχοντικό και απαιτεί από τον Ττόουλο να αποκαταστήσει την αδικία. Ο Ττόουλος αποφασίζει να βοηθήσει την Ουρανία αλλά προηγουμένως ζητά να μάθει τον λόγο που έφυγε από το σπίτι η Λεϊλά και γιατί αυτό προκάλεσε την οργή της Γαλατούς. Η Ζαφείρα, αποφασίζει να επισκεφθεί τη Φρόσα και να την ξεμπροστιάσει για την νύχτα που πέρασε με τον Αντζουλή. Η Μάριαμ συμπαραστέκεται στον Αλέξανδρο, κατά το μνημόσυνο της μητέρας του, ενώ εκείνος της υπόσχεται πως σύντομα θα παντρευτούν.

 

Επεισόδιο 48 – Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ο Ττόουλος αναγκάζει τη Γαλατού να ξανά προσλάβει την Ουρανία. Στη συνέχεια όμως η Γαλατού τα βάζει με την Ουρανία για τα όσα είπε στον Ττόουλο. Βλέποντας τον χρόνο να την πιέζει η Γαλατού αιφνιδιάζει με την επίσκεψη της την Πολύμνια κάνοντας της μια πρόταση που αφορά το παιδί της Λεϊλά. Την ίδια στιγμή η Λεϊλά βρίσκεται μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη. Ο  Χατζηνέαρχος επισκέπτεται τον Πολυδεύκη στη φυλακή και του λέει πως κάνει προσπάθειες για να τον ελευθερώσει. Του εξηγεί όμως πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποκηρύξει δημόσια τα πιστεύω του. Ο Πολυδεύκη του απαντά πως προτιμά να τον κρεμάσουν παρά να γίνει προδότης. Στο καμπαρέ του Αντζουλή η Ζαφείρα στήνει καυγά με την Φρόσα αφού κατάλαβε τον ρόλο που έπαιξε στον χωρισμό της με τον Αντζουλή. Ο Πετρής συναντά την Ανθούσα και τη ρωτά αν έκανε αυτό που της ζήτησε για τον Χαχολλή. Η Ανθούσα του λέει πως την ερχόμενη Κυριακή θα επισκεφθεί τον Χαχολλή. Ο Μιχαηλάς αποκαλύπτει στον Καράγιωρκη ότι με βάσει κάποιες εμπιστευτικές πληροφορίες που έχει οι Άγγλοι θα συλλάβουν τον Ιγνάτιο και τον Κωνσταντά.

 

Επεισόδιο 49 – Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ο Αλέξανδρος λαμβάνει τηλεγράφημα από τον Αρσένιο αλλά αυτά που του γράφει τον μπερδεύουν περισσότερο παρά να τον βοηθήσουν να καταλάβει τον λόγο που του ζητά ο πρωτοσύγκελος να έρθει στην Κύπρο. Στη συνέχεια η Μάριαμ του λέει πως η σπιτονοικοκυρά της κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει μεταξύ τους και πως ειδοποίησε τη μητέρα της. Όταν του εκμυστηρεύεται τους φόβους της πως η μητέρα της θα έρθει να την πάρει με το ζόρι πίσω, ο Αλέξανδρος καταλαβαίνει πως δεν έχει χρόνο και θα πρέπει να επισπεύσει το ταξίδι του στην Κύπρο ελπίζοντας πως εκεί θα βρει τρόπο να διεκδικήσει την αγαπημένη του. Η Ερατώ εξακολουθεί να βασανίζεται από περίεργα όνειρα. Ο Καράγιωρκης αναστατώνεται όταν αντιλαμβάνεται πως η μητέρα του μεσολάβησε ώστε να συλληφθεί ο Ιγνάτιος αλλά και ο Κωνσταντάς. Στο μεταξύ η Γαλατού έχει μία απρόσμενη συνάντηση που θα της χαλάσει τα σχέδια. Η θέση της Λεϊλά γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μετά τα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Παρ’ όλες τις συμβουλές της Ουρανίας όμως, αυτή επιλέγει να μην πει τίποτα σε κανέναν. Μετά τον εκβιασμό του πατέρα του, ο Πολυδεύκης βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα καθώς θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει στη φυλακή ή θα δεχτεί να αρνηθεί τα πιστεύω του για να ελευθερωθεί. Αυτά που του λέει ο Πλουτής τον κάνουν να πάρει την απόφαση του.

 

Επεισόδιο 50 – Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Η είδηση για τη σύλληψη του Ηγούμενου Ιγνάτιου μεταφέρεται στο χωριό. Ο Καράγιωρκης έρχεται σε σύγκρουση με τη Γαλατού η οποία του επιβεβαιώνει πως αυτή πρόδωσε τον Ιγνάτιο στους Άγγλους. Ακόμα μια αποκάλυψη που θα κάνει η Γαλατού θα ταράξει περισσότερο τον Καράγιωρκη. Στη συνέχεια ο Καράγιωρκης πάει στο σπίτι του Κωνσταντά αποφασισμένος να τον προειδοποιήσει. Εκεί όμως συναντά τη Ζαφείρα, η οποία του εκμυστηρεύεται κάποια πράγματα που αφορούν τον Αντζουλή. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντάς επισκέπτεται το γιο του στο καμπαρέ σε μία τελευταία προσπάθεια να τον πείσει να αλλάξει τρόπο ζωής. Αυτό που βλέπει στο καμπαρέ όμως τον απογοητεύει. Η Ουρανία προβληματισμένη από αυτά που συμβαίνουν με τη Λεϊλά ζητά τη γνώμη του Θεόκλητου. Στη συνέχεια η Λεϊλά ζητά τη βοήθεια της Ουρανίας ώστε να απαλλαγεί μια και καλή από τον φόβο της Γαλατούς. Η Γαλατού επισκέπτεται τον Αρσένιο για να τον συγχαρεί καθώς έμαθε πως ο Ιγνάτιος έδωσε εντολή να τον διαδεχθεί εκείνος. Εκπλήσσεται όμως όταν ο Αρσένιος της λέει πως θα δεχθεί τη θέση μόνο αν η Γαλατού συμφωνήσει με κάποιους από τους όρους του. Η Αννού είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον Πλουτή να βγει από τη φυλακή. Η Ερατώ προσπαθεί να την προσγειώσει στην πραγματικότητα λέγοντας της πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Όταν όμως τυχαία ανακαλύπτει ποιος πραγματικά είναι ο Μεττής, σκέφτεται έναν τρόπο για να πετύχει τον στόχο της.

 

Επεισόδιο 51 – Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ο Αλέξανδρος αποκαλύπτει στην Μάριαμ κάτι που έμαθε στο ληξιαρχείο και το οποίο αλλάζει όλα όσα γνώριζε μέχρι τώρα για την οικογένεια του. Ένα χαρτί που ανακαλύπτει στο σπίτι του, επιβεβαιώνει τις υποψίες του. Η Αννού λέει στην Ερατώ πως ο άνδρας που την έσωσε πριν λίγο καιρό είναι πρώην κατάδικος επικηρυγμένος από την αστυνομία για φόνο. Παρόλη την επιμονή της Ερατώς, η Αννού όχι μόνο αρνείται κατηγορηματικά να τον καταδώσει αλλά είναι αποφασισμένη να του ζητήσει και τη βοήθεια του για να σώσει τον Πλουτή. Ο Πετρής ακούει αυτή τη συζήτηση και αποκαλύπτει στον Μεττή όλα όσα έμαθε. Ο Μεττής αποφασίζει να φύγει αμέσως από την παράγκα καθώς η ταυτότητα του αποκαλύφθηκε. Ο Πετρής όμως του λέει πως η Αννού είναι έντιμη, και τον παρακαλεί να σκεφτεί την πιθανότητα να κάνει αυτό που θα του ζητήσει. Η Ουρανία αναγκάζεται να βοηθήσει τη Λεϊλά να φέρει εις πέρας το σχέδιο της με σκοπό να ξεγελάσουν τη Γαλατού. Ο Καράγιωρκης αποκαλύπτει στον Αντζουλή τα νέα για την επικείμενη σύλληψη του Κωνσταντά. Ο Αντζουλής παρακαλεί τον Καράγιωρκη να βοηθήσει εκείνος τον πατέρα του. Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντάς ενημερώνει την Ζαφείρα ότι δεν τα βρήκε με τον γιο του και τώρα είναι πλέον σίγουρος ότι ο Αντζουλής δεν πρόκειται να αλλάξει. Η Ζαφείρα τότε παίρνει την απόφαση να φύγει την επόμενη μέρα από την Κύπρο.

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back