Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.52-56

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.52-56

15 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδιο 52 – Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Η Αννού συμφωνεί να βοηθήσει τον Μεττή να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να βαφτιστεί Χριστιανός, κι εκείνος με τη σειρά του, της ορκίζεται πως μετά τη βάφτιση του θα σχεδιάσει την απόδραση του Πλουτή. H Λεϊλά με τη βοήθεια της Ουρανίας στήνει το σχέδιο της, το οποίο θα την βοηθήσει να λυτρωθεί από την Γαλατού. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν δυσάρεστη τροπή, όταν η Γαλατού καταλαβαίνει τι ακριβώς ετοίμαζε η Λεϊλά. Ο Καράγιωρκης φτάνει στο σπίτι του Κωνσταντά και τον προειδοποιεί πως οι Άγγλοι ετοιμάζονται να τον συλλάβουν. Αποφασίζει να του προτείνει ως λύση να τον μεταφέρει στη Λεμεσό και να τον κρύψει στο καμπαρέ του Αντζουλή. Ο Κωνσταντάς όμως εκπλήσσει τον Καράγιωρκη και τη Ζαφείρα, όταν αρνείται να φύγει από το χωριό, λέγοντας τους πως θα ήταν τιμή του να συλληφθεί για την πατρίδα. Ο Πετρής φέρνει την Ανθούσα στην παράγκα του Χαχολλή προκειμένου να τον θεραπεύσει. Ο Πολυδεύκης μετά από πρόταση του Κωνσταντά αποφασίσει να απομονωθεί για λίγο καιρό στο μοναστήρι.

 

Επεισόδιο 53 – Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η Αννού ενημερώνει τον Μεττή πως όλα είναι έτοιμα για τη βάφτιση του. Ο Πετρής φτάνει στην παράγκα ψάχνοντας τον Μεττή, βρίσκεται όμως προ εκπλήξεως όταν ανακαλύπτει πως ο φίλος του λείπει. Τρομοκρατημένος προσπαθεί να τον βρει. Όταν ο Καράγιωρκης μαθαίνει από τη Γαλατού τις εξελίξεις σχετικά με τη Λεϊλά, κάνει μία κίνηση που θα την αιφνιδιάσει. Η Ερατώ αποφασίζει να μιλήσει στην Φλουρεντζού και να της εξομολογηθεί τα όνειρα που βλέπει ζητώντας από τη φίλη της να της εξηγήσει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά. Η Φλουρεντζού όμως δυσκολεύεται να τα ερμηνεύσει. Η Ζαφείρα προτείνει στον Κωνσταντά να την ακολουθήσει στην Αίγυπτο. Όταν εκείνος αρνείται και αυτή την πρόταση, η Ζαφείρα του ανακοινώνει πως ούτε εκείνη θα φύγει από την Κύπρο και θα σταθεί στο πλευρό του. Ενώ η Ανθούσα ξεκινά το τραγούδι της με το οποίο θα λυτρώσει τον Χαχολλή από τα βάσανα που κουβαλά, όλο το χωριό βρίσκεται μπροστά σε ένα μικρό θαύμα καθώς ο καιρός αλλάζει και μαζί με το τραγούδι της Ανθούσας έρχεται και η πολυπόθητη βροχή.

 

Επεισόδιο 54 – Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Το χωριό υποδέχεται με ενθουσιασμό τη βροχή. Ταυτόχρονα η βάφτιση ολοκληρώνεται και ο Μεττής παίρνει το όνομα Σωτήρης. Στη συνέχεια ο Μεττής ανακοινώνει στην Αννού πως το σχέδιο απόδρασης του Πλουτή θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο, κιόλας, βράδυ. Την ίδια στιγμή οι Άγγλοι δίνουν στον Πλουτή την ευκαιρία να γλιτώσει την κρεμάλα φτάνει να προδώσει τους συντρόφους του. Όταν εκείνος αρνείται, τον υποβάλλουν σε περισσότερα βασανιστήρια. Στο μοναστήρι λαμβάνει χώρα η ενθρόνιση του Αρσένιου στη θέση του Ηγούμενου. Ο Θεόκλητος εξακολουθεί να βασανίζεται από την σκέψη της Ουρανίας και αποφασίζει να την βρει για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μεταξύ τους. Ο Καράγιωρκης ανακοινώνει στον Αντζουλή πως ο Κωνσταντάς δεν θέλησε να φύγει από το χωριό. Τον παροτρύνει να προσπαθήσει εκείνος να του αλλάξει γνώμη, πιστεύοντας πως είναι ο μόνος που μπορεί να τον επηρεάσει. Ο Αλέξανδρος εξηγεί στη Μάριαμ για ποιο λόγο πιστεύει πως η αλήθεια για τους πραγματικούς του γονείς κρύβεται στην Κύπρο. Η Γαλατού προειδοποιεί την Πολύμνια πως παρά τα όσα έγιναν με τη Λεϊλά, εξακολουθεί να της χρωστάει για την εξυπηρέτηση που της έκανε σχετικά με τον Πολυδεύκη. Η Φλουρεντζού αποκαλύπτει στην Αννού ότι άκουσε τη μυστική της συνομιλία με τη Γαλατού στην εκκλησία.

 

Επεισόδιο 55 – Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ο Θεόκλητος τρέχοντας μέσα στη βροχή φτάνει στο σπίτι της Ουρανίας και της ζητά να μιλήσουν. Η συνάντηση τους όμως θα πάρει αναπάντεχη τροπή καθώς κανείς απ’ τους δύο δεν μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματα του. Ο Πλουτής βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση μετά τα βασανιστήρια που δέχτηκε απ’ τους Άγγλους. Η Αννού προσπαθεί να δικαιολογηθεί στη Φλουρεντζού για τα όσα της έκρυβε σχετικά με τη Γαλατού. Η Φλουρεντζού όμως φαίνεται αποφασισμένη και θέτει στην Αννού ένα μεγάλο δίλημμα. Παρά την επιμονή του Κωνσταντά να μείνει στο χωριό, ο Αντζουλής κάνει μία ακόμα προσπάθεια να πείσει τον πατέρα του να τον ακολουθήσει. Έτσι του υπόσχεται πως θα αλλάξει ζωή και χαρακτήρα. Ο Κωνσταντάς τότε αποκαλύπτει στον Αντζουλή πως μαζί του μένει η Ζαφείρα ζητώντας από το γιο του να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι της. Η Πολύμνια και ο Καράγιωρκης συζητούν για την Λεϊλά. Η Πολύμνια ανακοινώνει στον Καράγιωρκη πως αποφάσισε να αποδεχθεί το γεγονός πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Εντούτοις ζητά από τον άνδρα της να τη βοηθήσει οικονομικά στα επόμενα της σχέδια.

 

Επεισόδιο 56 – Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ο Αλέξανδρος ανακοινώνει στη Μάριαμ πως θα φύγει για την Κύπρο προς αναζήτηση της πραγματικής του οικογένειας. Ο Μεττής και ο Φεϊζής ετοιμάζονται να πάνε στη Λευκωσία ώστε να βοηθήσουν τον Πλουτή να δραπετεύσει. Ενώ ο Θεόκλητος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση μετά τα όσα έγιναν μεταξύ εκείνου και της Ουρανίας, η Γεωργία απαιτεί από την αδελφή της εξηγήσεις για όλα όσα είδε το προηγούμενο βράδυ. Η Ουρανία, τότε, εξομολογείται στην αδελφή της πως αγαπά τον Θεόκλητο. Ο Αντζουλής κάνει πρόταση γάμου στη Ζαφείρα, μπροστά στον πατέρα του, όμως η ίδια δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον συγχωρέσει. Όταν όμως ο Κωνσταντάς μπαίνει στη μέση της κουβέντας καταφέρνει τελικά να της αλλάξει γνώμη. Ενώ οι κάτοικοι του χωριού είναι σίγουροι πως η τύχη τους άλλαξε μετά τις βροχές, ο Αγγλικός στρατός καταφθάνει στα Πιτύθκια. Με επικεφαλής τον ταγματάρχη Young και διερμηνέα του τον λοχαγό Άρη Αμυρά, οι χωριανοί ενημερώνονται πως η διοίκηση του χωριού περνάει απευθείας στον Αγγλικό στρατό. Στη συνέχεια ο ταγματάρχης και ο λοχαγός επισκέπτονται τη Γαλατού η οποία τους υποδέχεται με ενθουσιασμό. Ταυτόχρονα όμως ο Άρης έχει ακόμα μια αποστολή να εκτελέσει. Έτσι στο σπίτι του Κωνσταντά καταφθάνουν Άγγλοι στρατιώτες έτοιμοι να τον συλλάβουν.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back