Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.77-81

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.77-81

20 Δεκεμβρίου 2019

Επεισόδιο 77  – Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Καθώς ο Αντζουλής περιμένει τη Ζαφείρα στην εκκλησία για να παντρευτούν, εκείνη του επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη. Η Γαλατού ενημερώνει την Αννού ότι ο Πλουτής συνελήφθη από τους Άγγλους μετά από πληροφορίες που έδωσε εκείνη. Ακολούθως της ζητά να την βοηθήσει να κλέψουν την εικόνα της Παναγίας από το μοναστήρι με αντάλλαγμα την ελευθερία του αγαπημένου της. Μια επιστολή φτάνει στο καφενείο από την Αγγλική Κυβέρνηση με παραλήπτη τον Μιχαηλά, στην οποία του ανακοινώνουν πως διορίζεται Μουχτάρης των Πιτυθκιών. Η Γαλατού λέει στον Καράγιωρκη ότι εκείνη κρύβεται πίσω από το διορισμό του Μιχαηλά αλλά κι απ’ αυτά που έχουν συμβεί στον Αντζουλή και τη Ζαφείρα. Του αποκαλύπτει, ακόμα, πως ο λόγος για αυτή της την κίνηση ήταν για να εκδικηθεί τον Κωνσταντά αφού ο Καράγιωρκης απέτυχε να τον σκοτώσει. Στο μεταξύ ο Ττόουλος είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει ποιος στέλνει τα γράμματα στα οποία αποκαλύπτονται τα εγκλήματα της Γαλατούς. Γι’ αυτό το σκοπό επισκέπτεται τον Χατζηνέαρχο. Ο Αλέξανδρος αποφασίζει να επισκεφθεί την Μάριαμ στη Λευκωσία.

 

Επεισόδιο 78 – Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Παραμονή Χριστουγέννων και το χωριό ζει στους ρυθμούς της γιορτής. Η Αννού αποφασίζει να υποκύψει στον εκβιασμό της Γαλατούς και ακολουθώντας το σχέδιο της, ετοιμάζεται να κλέψει την εικόνα της Παναγίας από το μοναστήρι και να την αντικαταστήσει με το πιστό αντίγραφο που έφερε ο ταγματάρχης Young. Η Φλουρεντζού λέει στη Ζαφείρα ότι έχει κανονίσει να τη φυγαδεύσει από το χωριό, ώστε να μην αντιληφθεί κανένας πως κρυβόταν εκεί. Ζητά, όμως, να μάθει το λόγο που χάλασε το γάμο της. Όταν η Ζαφείρα αρνείται να αποκαλύψει τι έγινε, η Ζαφείρα της ζητά να δώσει στον Αντζουλή ακόμα μία ευκαιρία. Ο Αντζουλής, πληγωμένος μετά τα όσα έγιναν, απομονώνεται στο άδειο καμπαρέ, όπου δέχεται την επίσκεψη του Μεττή. Ο Αλέξανδρος φέρνει στο αρχοντικό το πιάνο που του παράγγειλε η Πολύμνια, προκαλώντας τον ενθουσιασμό της Γαλάτειας αλλά και την οργή του Καράγιωρκη. Ο Χρηστάκης και ο Θεόκλητος αποχαιρετίζονται καθώς ο μικρός, τώρα που είναι καλύτερα, πρέπει να επιστρέψει στο χωριό.

 

Επεισόδιο 79 – Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Η Γαλατού ενημερώνει τον ταγματάρχη Young ότι έχει την εικόνα της Παναγίας στα χέρια της. Είναι έτοιμοι να υπογράψουν τη συμφωνία και να πάρει ο Young την εικόνα. Η ξαφνική λιποθυμία της Ασπασούς προκαλεί την ανησυχία της Ουρανίας η οποία τρέχει στον Κωνσταντά και στη συνέχεια στην Φλουρεντζού για βοήθεια. Ωστόσο δεν είναι το μόνο παιδί που αρρωστά, καθώς η Αννέττα αλλά και ο Πετρής πέφτουν κι αυτά θύματα της μυστηριώδους ασθένειας. Στο μεταξύ ο Θεόκλητος ενώ προσεύχεται μπροστά στην εικόνα της Παναγίας διαπιστώνει ότι δεν είναι η αληθινή εικόνα. Ενημερώνει τον Αρσένιο και είναι βέβαιοι πλέον και οι δύο ότι η εικόνα κλάπηκε και αντικαταστάθηκε με αντίγραφο. Η Ζαφείρα γράφει γράμμα στον πατέρα της αποκαλύπτοντας του όλα όσα της έκανε ο Αντζουλής. Η Ερασμία κάνει παρατήρηση στην Πολύμνια που κάλεσε τον Αλέξανδρο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και της συστήνει να πάψει να δίνει αφορμές στον άντρα της. Η Φλουρεντζού παρακαλεί τον Αρσένιο να κάνει εξορκισμό ώστε βοηθήσει τη Γεωργία να απαλλαγεί από τους εφιάλτες που την βασανίζουν. Ο Αρσένιος δεν ξέρει κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει και η Φλουρεντζού του θυμίζει πως παλαιότερα προσπάθησε ξανά να κάνει κάτι παρόμοιο, αποκαλύπτοντας, έτσι, κρυφές πτυχές του παρελθόντος του.

 

Επεισόδιο 80 – Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Οι χωριανοί είναι πανικοβλημένοι καθώς πολλά παιδιά από το χωριό έχουν αρρωστήσει και προσπαθούν να βρουν τον λόγο της περίεργης αυτής επιδημίας. Αφού η Φλουρεντζού, αλλά και η μαμμούδες της περιοχής, δεν μπορούν να βρουν λύση για το τι συμβαίνει, ο Μιχαηλάς αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς της Λευκωσίας και της Λεμεσού. Όταν όμως γίνεται γνωστή η κλοπή της εικόνας αμέσως ο Κωνσταντάς και ο Ττόουλος θεωρούν πως έπεσε κατάρα στο χωριό. Ο Μεττής μετά από ένα όνειρο που είχε, επισκέπτεται την Αννού, λέγοντας της πως πράγματι όλο αυτό το κακό προκλήθηκε από την κλοπή της εικόνας.  Η Αννού γεμάτη τύψεις και θεωρώντας τον εαυτό της υπεύθυνο για τα όσα συμβαίνουν στα παιδιά, απειλεί την Γαλατού ότι αν δεν επιστρέψει την εικόνα στο μοναστήρι θα τα πει όλα στου χωριανούς και την αστυνομία. Η Γαλατού την απειλεί ότι αν μιλήσει θα την σκοτώσει. Ο Μεττής επισκέπτεται τον Πετρή και του υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει γίνει καλά. Η Γαλατού παίρνει ένα τηλεγράφημα από την Νότια Αφρική που θα την εκπλήξει.

 

Επεισόδιο 81 – Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Η Ρίτα επιστρέφει στο χωριό έχοντας μάθει για την αρρώστια των παιδιών. Όταν αντιλαμβάνεται πως η κόρη της, η Φανούλλα, έπεσε κι αυτή θύμα της αρρώστιας, φοβάται για τα χειρότερα και εξομολογείται στη Φλουρεντζού τις τύψεις που την βασανίζουν όσο καιρό ήταν μακριά από την Φανούλλα. Η Αννού, πιεσμένη από τις τύψεις που νιώθει, αποφασίσει να πει στην Φλουρεντζού την αλήθεια τόσο για την κλοπή της εικόνας όσο και για τον πραγματικό λόγο που η Γαλατού την κρατούσε στο χέρι τόσα χρόνια. Η Ανθούσα επισκέπτεται τον Χαχολλή, που είναι στεναχωρημένος από την αρρώστια των φίλων του και του αναθέτει μια πολύ σημαντική αποστολή. Η Γαλατού πανικοβλημένη από την αρρώστια τόσο του George, του μικρού της γιου που ζει στη Νότιο Αφρική όσο και της μικρής Γαλάτειας, τρέχει να ζητήσει τη βοήθεια της Κασσάνδρας. Η Κασσάνδρα, όμως, λέει πως δεν μπορεί να βοηθήσει φέρνοντας την Γαλατού ενώπιον τον πράξεων της. Στο τέλος η Κασσάνδρα λέει στη Γαλατού πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να σωθεί, τόσο ο γιος της όσο και τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού. Θα ακολουθήσει η Γαλατού τις συμβουλές της Κασσάνδρας;

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back